Ноемврийски бебета 2022

  • 3 149
  • 95
Добре дошли в темата.
Виж целия пост
# 1
Благодаря за темата!
Виж целия пост
# 2
Благодаря Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Здравейте,мами😊Моето бебо е на 4месеца и след 3седмици ще навършим 5месеца.Искам да попитам няколко неща-Станим ли на 5месеца ще започна да му правя вкъщи пюрета. Но не знам колко количество да му давам. И само на обяд ли да го храня с пюре?Първоначално само картофче ли се дава?Да мине ли зеленчука през пасатор/чопър или по добре е да се намачка с вилица за да свиква да гълта и едри парченца?
Виж целия пост
# 4
Фати, започва се с един зеленчук. Трябва да е фино смляно и гладко в началото. Въвеждането става за два-три дни. Първия ден 2-3 лъжички, на третия мисля, че можеш да дадеш и цяла порция ако я изяде. Можеш да смесиш пюрето с малко мляко, каквото даваш по принцип на бебето. След като си въвела един зеленчук, втория можеш да го въведеш като добавиш към вече въведения. Например първо даваш три дни картоф, след това искаш да въведеш морков - слагаш няколко лъжички морков към пюрето с картоф. На следващия ден слагаш повече морков и т.н. Започва се с обедното хранене. След като има заместено обедно хранене можеш да започнеш с друго хранене - закуска или СЗ. Но май за второ хранене с пюре е по-добре да изчакаш да стане 6 месеца детето. Всеки има различен начин. Аз първото ми дете захранвах по препоръките на доктор Владимирова. Има много уебинари с нея в интернет. Може да ги гледаш ако се интересуваш.
Виж целия пост
# 5
Стандартно се започва със зеленчук или каша. Ако изберете каша - оризова най-добре. Ако изберете зеленчук (според мен по-добрият вариант) е хубаво да започнете с картоф или морков. Започва се с една лъжичка и така ден след ден до достигане на цяло пюре (около седмица на компонент е достатъчна). След това добавяте към избраното пюре (напр. картоф), следващия компонент - морковче и така. За консистенцията се препоръчва гладка кашава смес, след това можете да пробвате с по-едри парченца, за да не се задави в самото начало. Зависи какъв тип захранване ще изберете. Според “захранване водено от бебето” се започва директно с цели парчета храна, напр. сварен морков, картоф, като детето изучава храната само и когато е готово, започва да приема все повече от тези парченца храна, които иначе основно използва за игра. В началото е достатъчно да давате на бебока само на обяд пюре и след това да дохранвате с мляко.
Здравейте,мами😊Моето бебо е на 4месеца и след 3седмици ще навършим 5месеца.Искам да попитам няколко неща-Станим ли на 5месеца ще започна да му правя вкъщи пюрета. Но не знам колко количество да му давам. И само на обяд ли да го храня с пюре?Първоначално само картофче ли се дава?Да мине ли зеленчука през пасатор/чопър или по добре е да се намачка с вилица за да свиква да гълта и едри парченца?
Виж целия пост
# 6
Помощ😁Малкото ми човече не иска да спи през деня..😭А аз се мъча да му вкарам някакъв режим на сън но нъкакъв ефект от това което се мъча😭(на 4м и половина е) Какво да правя ?Как да се справя?
Виж целия пост
# 7
Изморява ли се достатъчно? Ако се е поуморил бебокът с активности, подходящи за възрастта му, не е много шумно покрай него, хапнал е, сухичък е и  не остават много големи интервали от сън до сън, би трябвало да се нагласят нещата. Моят през първия месец  имаше колики, нямаше режим и будуваше по много, което го изнервяше и ставаше още по-зле, но после се научихме, че след като хапнем, малко се носим и после си лягаме или си играем малко и тогава лягаме, но активностите ни са основно преди хранене, а не след (особено заради повръщането).
Виж целия пост
# 8
Ами вече не седи на активната си гимнастика.. предпочита да се обръща по корем и се мъчи да пълзи още от сега с малкото си дупенце.И ние си играем,въртим,правим упражнение-гимнастики.Но понякога за да свърша домакинска работа ми се налага да му пусна детско филмче и да му дам играчките сам да си играе или да гледа телевизия..
Виж целия пост
# 9
Телевизия на 4-5 месечно бебе е просто недопустимо. Оправете интервали на будуване и ще започне да спи.
Виж целия пост
# 10
Моля ви, телевизия на 4-5 месечно бебе е просто абсурд! Прочетете малко, запознайте се с това какво причинява тв на малкото мозъче. 90 % от връзките в мозъка се формират до 3 годишна възраст. Да не говорим за толкова малко бебе, това е много важен период за развитието му. Винаги се въздържам от категорични и осъдителни коментари, но ако мога поне малко да повлияя на преценката ви си заслужава.
И моето бебе е 4+ и не спи и през нощта и се буди през час, освен ако не е в слинг или в ръцете ми, спя по 1 час на нощ, изпадам в нервни кризи през ден, в нас е разхвърляно и е пълна лудница, таткото го гледа когато може. Ще потърся консултант за сън, но дори и да нямах възможност през ума ми не би минало да му пускам детски!
Виж целия пост
# 11
Здравейте мами, идвам с едно питане относно килограми и сантиметри на  бебенцата Simple Smile Моята беба се роди на термин на 09.11. с тегло 2920 и ръст 50 см. На третия си месец беше 5300 и 55 см. Вече пореден коменар получавам, че е много мъничка. Изцяло на кърма е, с педиатъра не сме коментирали размерите ѝ.  #майчининеволи
Виж целия пост
# 12
Колкото и банално да звучи - всички хора са така - едни слаби, други ниски, трети високи и т.н. Все пак и бебетата са хора Grinning Според мен няма повод за притеснение - моят пък се роди 3300, 51см, секцио, 7 дни преди термин и сега е на 4м и 1с, 64см, 7700гр. Като растежа на височина беше най-голям 2-3м, още тогава беше 62см, педиатърката пита 100х дали не го прехранваме и т.н. Амааа, деца различни.
Виж целия пост
# 13
Моята дъщеричка се роди 8 дни преди термин 3.700 кг и 51 см, сега на 4 месеца е 6.470 кг и 63 см, изцяло на кърма. На ръст дръпна най-много 0-1 месец, а на тегло 1-2 месец.

Всички таблици с тегло и ръст на бебета дават интервал от колко до колко кг/см се очаква да е бебето в определени седмици. Така че не се притеснявайте 🙂 всички сме различни и сме пораствали с различни темпове.
Виж целия пост
# 14
Здравейте 😊Имам малко юначе на 5м 😊И започнахме с захранването до сега сме яли зеленчуци (катрофче,броколи,морковче,тиква) но не ми е ясно кога мога да му дам плодови пюрета или сокчета
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия