Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Вие как бихте постъпили?

  • 5 361
  • 71
# 60
Защо трябва непременно да говориш с другите майки? Може да седнеш някъде и да си четеш нещо, или пък да се занимаваш с детето си.
Виж целия пост
# 61
Не стой с другите майки и това е. "Здравей-здрасти" е достатъчно. Не виждам причина да си го причиняваш, щом не ти е приятно.
Сядаш на друга пейка, площадка, парк, четеш си нещо, детето си играе и това е. Сигурно има и други деца, с които да се сприятели. Едва ли са само на въпросната групичка.
Виж целия пост
# 62
Дъщеря ми не съм я водила по площадки. Внучето го заведох 2-3 пъти, но не свалям очи от него, сигурно защото съм баба. Не влизам в контакт с никого.
Виж целия пост
# 63
Никога не съм търсила умишлено и целенасочено сдружаване с някого. Като се роди детето, започнахме да излизаме в нашия парк, като избягвах непознати, вече сформирани групички. Реших, че ако се случи някакво спонтанно приятелство - ок, ако не - пак е ок. Е, случи се с две семейства, с които вече сме най-добри приятели, децата ни - също. С останалите (а те са много при нас), не контактувам, освен с по една усмивка или "здравей-здрасти" и то не с всички. Момчетата ни периодично се заиграваха и с други дечурлига, но основно си бяха тримата от запаса.
Та ако не ти е приятно в този парк, сменете го. Или ако детето си играе добре там, нека си действа, а ти просто игнорирай майките им. Детето ти тепърва ще завързва приятелства, има време. Ако все пак се разбирате добре с една-две майки, но в компанията на останалите не се чувствате комфортно, може да ги каниш на гости от време на време, за да сте само вие. Същото можеш да правиш и с деца от детската градина, а по-късно и със съученици. Това в случай, че ти и детето ти по-трудно осъществявате комуникация и създавате приятелства. Ако ви се получава лесно, то тогава няма да има нужда от кой знае какви предварителни организации, ще ви се случва спонтанно.
Виж целия пост
# 64
Аз съм аутсайдер и изобщо не се вписвам в такива родителски групички по паркове и градинки. Децата ми си имат собствени забавления и отношения с другите деца. Не им се бъркам. Аз съм само страничен наблюдател. Ако някоя майка ме заговори - ок. Общи приказки, не търся да се вписвам където и да било.
И винаги ми е било спокойно.
Ако се чувствах длъжна да общувам с майките на площадките, еле пък ако са ми и неприятни, то това щеше да е истинско мъчение.

Щом не се чувстваш комфортно с тях - не общуваш с тях. Не виждам какъв е проблемът. Може би на теб ти е скучно и имаш нужда от компания докато наглеждаш детето. Защото детето само ще си намери другарчета и без твоята помощ.
Виж целия пост
# 65
Гледай само себе си и въобще не се вкарвай във филми. Никакво значение няма това дали си седяла с клявките на площадката или не си седяла, за бъдещото социализиране на детето.
Виж целия пост
# 66
Аз ли нещо не разбирам концепцията ... Значи, ако тя не си говори с другите майки, то и децата им не може да играят помежду си, тъй ли излиза?
Виж целия пост
# 67
Е, що да не може? Ако не са в един парк/площадка обаче, как да стане?

Ако другите майки са интригантки, като нищо може да настроят децата си против нейното, макар че още са малки затова.
Виж целия пост
# 68
С всички майки от площадката си останах в много добри отношения, а с една сме си направо приятелки. Но както казах - зависи от средата и на какви хора ще попаднеш. Аз мога да вирея навсякъде и не ми беше особена драма, че после  на другото място ни изолираха.
Виж целия пост
# 69
Не е задължително да се вписваме на всяка пейка, на която има седнали няколко човека.
Виж целия пост
# 70
На площадката не сме имали драми. Ама сега в клуба по футбол.... Децата си играят и се забавляват, родителите са се разделили на групички и се плюят взаимно. Просто ... Дърти хора, а се държат като деца.
Виж целия пост
# 71
Мразя площадки. Пренаселено, пълно и очите ми непрестанно са на 4. Майките, които ходят в площадките до нас са тип “ Моето така прави, а твоето??” Едни хвалби, едни чудесии. Не мога да ги понасям.
Хващам си детето под ръчичка и правим дълги разходки в парка до нас. Играем с топка, храним гълъбите, закача преминаващи деца и общо взето си намираме забавления извън обсега да площадките..
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия