Вие как бихте постъпили?

  • 5 404
  • 71
# 45
Природата да, манталитетът- не.
Иначе и в чужбина има клюки и непоискани съвети, да. Но това чоплене на семки и бичене по 8ч по площадките на раздумка определено го няма.
Виж целия пост
# 46
Нещо не схващам драмата на авторката Grinning Нито в София, нито в по-малък град си приказвам с майки по площадки. Нито ме интересува кой е там, кой минал, кой с кой бил и такива. Отивам с детето заради него. Ако нещо площадката не е ОК има и други места и дейности за вършене.
Не желая да си търся дружки по площадките, не искам и те да ме търсят, да си дават одобрение или каквото там е. Ако им е скучно и се чудят как да си разнообразяват дните си е техен проблем, аз с детето имам много какво друго да правя.
Виж целия пост
# 47
Нещо не схващам драмата на авторката Grinning Нито в София, нито в по-малък град си приказвам с майки по площадки. Нито ме интересува кой е там, кой минал, кой с кой бил и такива. Отивам с детето заради него. Ако нещо площадката не е ОК има и други места и дейности за вършене.
Не желая да си търся дружки по площадките, не искам и те да ме търсят, да си дават одобрение или каквото там е. Ако им е скучно и се чудят как да си разнообразяват дните си е техен проблем, аз с детето имам много какво друго да правя.

За каква драма става въпрос? Авторката отвори поредната важна тема и веднага се изкараха ските и шейните.               Satisfied
Виж целия пост
# 48
Моят опит
Ако ходиш на различни площадки или на една и съща ,но рядко ,може да не говориш с никой от останалите родители.
Но ,ако ходиш редовно на една и съща площадка на която се събира вече оформена група родители,няма как да не комуникираш с тях.
При мен се получи така-ходехме с дъщеря ми на близка площадка,защото тя искаше точно там.
Запозна се с децата,те я приеха добре.
Тогава майки от групичката започнаха да идват при мен,разговорите се въртяха около децата,после ме поканиха да пия кафе с тях ,последва покана за рожден ден....и така...
И заради детето и аз се включих в групичката.
Обаче попаднах на много свестни хора .Няколко години бяхме заедно и не само на площадката.Все още се виждаме и децата ни са приятели въпреки,че отдавна не ходим по площадки.

Но ако бях видяла,че хората не са свестни,че има интриги и простотии щях да сменя площадката .
Виж целия пост
# 49
Т.е. само по българските села се водят разговори от любезност, никъде другаде по света?
Joy Само в България ти се месят в живота познати и непознати. Извън България такова нещо е абсурд да ти се случи. Месене в живота, изразяване на непоискано мнение, съвет, критика, разказ-оплакване за тоя, за оня, дето не те интересува... Joy Това са представите за "Разговори от любезност" на българина, за съжаление.

Да бе. Живея в Германия, в малко градче... постоянно ми дават акъл баби как да си гледам детето. Спират ме без да се познаваме, уж да кажат колко е сладко бебето и ми разказват за плоските си зърна и как се надяват аз да мога да кърмя. Коментари относно фигурата ми за мое щастие позитивни, коментари относно ,,кърмиш ли още" с негативен подтон(цитат ,,смела майка" съм да кърмя 15 месечно, което има зъби 😄 -това в магазин за подправки ), коментари за това онова. Цяла зима една шпионираше дали бебето е навлечено, защото според нея го навличам, а пък съседката одобряващо коментира облеклото на бебето. Майките-има дежурни клюкарки, от чиито поздрави само ме втриса и ги избягвам.

Хората са еднакви навсякъде и навсякъде се бъркат. Бих ги разделила не на държави, а по големина на населеното място, просто защото в малки градове и села обстоятелствата дават повече възможности за вмешателство. :Д Понякога ми липсва много големият град и анонимността му, направо ми иде да се застрелям на такова място, на което всички се познаваме. Но си има и позитиви от финансова гледна точка и качество на живот.

Та отговорът ми-аз всеки ден ходя на една много уютна площадка, нови и готини люлки, катеружки, с красива гледка и градинка и тн и тук таме по някоя неприятна клюкарка наред със свестни майки разбира се, не всичко е само разочарования Joy . Нямам много избор, а и да имах не бих се лишила от мястото, бих доминирала пространството по-скоро със самочувствие и без да ми пука от тях и те да се махат, ако не им изнасям. Ако интригите се отразяват на детето и то усеща раздразнението ми, не бих ходила.
Виж целия пост
# 50
Хубаво е да се сменя локацията отвреме -навреме и заради детето, да има разнообразие. Ние сега живеем в малък курортен град, но периодично сменям местата за разходка, колкото и да са ограничени възможностите. А защо трябва непременно да сте на площадка? Заведете детето в някое заведение с детски кът, например, разходете се в двора на някоя църква, седнете да хапнете някъде.
Аз не бих стояла някъде, където не ми е приятно. Не ми пречат хората, които си приказват на групички, стига да не коментират конкретно мен и да не ми хвърлят демонстративни погледи.
Виж целия пост
# 51
Имах подобен случай развалихме си отношенията с една майка ...не ми се обяснява подробно...просто ме обвини в нещо което не съм направила-с една дума,съответно вече сме само на здравей ако случайно се разминем.
Аз водя детето ми на други площадки около нас където знам,че няма да се засечем и ми е супер.😇
Виж целия пост
# 52
Здравейте. В парка, който посещавам с детето ми на 5г., има една група от майки, с които се познаваме и да кажем общувахме доста активно и добре в един период, но към момента се игнорираме тотално (с 2 от групата) едни -други, видимо има напрежение и минаваме с едно  "здравей." Лидерът на тази групичка умее да борави с думите и да омайва, важна клечка е и това кара хората да се чувстват длъжни да и вървят по гайдата и да не могат да и откажат. В момента вече отношенията ни са постоянен игнор от двете страни,и на мен не ми е комфортна обстановката. Не съумях да се впиша явно, или се вписвах временно, докато бях удобна. Отделно ,че още с пристигането ни  ,се заформят редовно конфликти между децата ни, които рефлектират явно. При всички положения се чувствам зле там, като аутсайдер и ми се иска да сменя парка. Кофти ми е единствено  заради детето ми. То изобщо не настоява да ходим там, но аз се обвинявам, че заради моето невписване, едва ли не го изолирам  и се налага да му сменям средата. Ами ,ако и другия път не се получи? Аз израснах самотно и се страхувам детето ми да не расте така. Имам и друга дружка, с която излизаме. Как бихте постъпили на мое място?
Виж целия пост
# 53
Въобще не бих се занимавала с тях.
Виж целия пост
# 54
Смени площадката!
След време ще се чудиш защо си си причинявала ненужен стрес.
Има майки по парковете, които се държат като "секта", в която не се допускат нови членове. Много важно.
Досадни са ми брътвежите им (за "Ергенът", кой каква мусака сготвил, как в градината лелята направила еди какво си и т.н.) и нямам желание да принадлежа там.
С малката често сменяме площадките. Лично аз предпочитам да съм анонимна и да си почивам от разговори със случайни хора.
Виж целия пост
# 55
Боже, боже с какви глупости могат да се занимават хората.
Това, че ти не си се вписала какво общо има с играта в парка на детето.
Пък има и стотици други места.
Виж целия пост
# 56
Разбирам притесненията ти, и аз бях не-вписвящо се дете. И още съм.
Но мисля, че ако смениш площадката, ще научиш детето си, че като не се вписва някъде, винаги може да опита другаде, вместо да се мъчи до безкрай там, където не се чувства добре  (тъй като каза, че и между децата има конфликти).
Виж целия пост
# 57
В единия квартал на площадката бяхме като голямо задружно семейство. После сменихме квартала и попаднах точно на такива като от “секта”. Все ми е тая, пак си изгледах детето, по паркове и всякакви други градинки и площадки. Прави, каквото сметнеш за добре. Детето няма да страда особено.
Виж целия пост
# 58
Затова с нито едно от децата ми не съм ходила и не ходя по площадки. Има далеч по-интересни места. Пък и вписването на тази възраст не означава нищо, защото детено тепърва ще сменя много пъти средата и единици от тези познанства ще останат на по-високо ниво от здравей-здрасти след 10-20-30 г., когато вече вписването му (на детето) е от значение за него.
Виж целия пост
# 59
Щом детето не държи не виждам защо имате лична драма. Ако мнооого ги харесваше - да търпите. Ама в случая и вълка ще е сит, и агнето ще е цяло, и ще има още поле за клюки каква сте и онаква сте, че сте се врътнали и вече не ходите там Grinning

Винаги ми е чудно как хората разбират кой какво говори и интригантства по техен адрес.
Как да е, гледайте си кефа, здравето и детето. Аз лично там където не ми е кеф не седя, освен, ако не ми плащат много. Туй то.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия