На Великден е най-вкусно с Président!

  • 21 697
  • 631
# 510
Сиренки

Една също толкова любима закуска, не зависимо от сезона.
Необходими продукти :
1 кофичка Кисело мляко
3чаени чаши брашно
1ч.л.хлябна сода
250гр.Сирене Президент
200мл разтопена мас

В голям съд /за предпочитане тава/ слагаме брашното,така че да заема половината тава. Отпред,пред самото брашно слагаме млякото и содата-трябва да шупне. След което добавяме разтопената маз /може да ползвате олио, но няма да са толкова пръхкави/ и натрошеното сирене. Разбъркваме добре с вилица, след което започваме с лъжица да загребваме от брашното. След като започне сместа да полепва по лъжицата, започваме да месим с ръце. Оставяме да почине 30 минути. Оформя ме средно големи топчета, които притискаме с ръка. Печем, на 170-180 градуса, като може и с функция фентилатор.

Виж целия пост
# 511
Принцеси със сирене и кашкавал.

Задължително намазваме филийките с масло Président! Отгоре слагаме тънко нарязано сирене Président и поръсваме с настърган кашкавал. Печем на 180 С докато кашкавала се запече и вадим. Отгоре слагаме подомат, нарязан на шайби и сервираме с мляко с какао! Simple Smile
Виж целия пост
# 512
Любими Бухти с извара
170 гр. брашно /1ч.ч.+ 2 с.л. равни
70 гр. натурално царевично нишесте
2 ч.л. бакпулвер /7 гр.
100 гр. захар / ½ ч.ч.
1 ч.л. ванилия
2 средно големи яйца
250 гр. нискомаслена извара /ползвах JA
25 гр. разтопено масло/ 1 с.л. пълна
Малка щипка сол
Виж целия пост
# 513
Кашкавалки

Рецептата е подобна на Сиренките, но има няколко съществени разлики/продукта

Необходими продукти :
250гр.Кашкавал
3ч.ч.брашно
1ч.ч.кисело мляко
1ч.ч.мас или 2 пакетчета краве масло Президент
1ч.л.сол
1ч.л.захар
1ч.л.хлябна сода

Отново в голям съд/за предпочитане тава/, слагаме брашното, така че да заема половината тава. Пред него слагаме:содата която гасим в киселото мляко, разтопената мас или масло, солта, захарта  и кашкавалът, който е настъргван. Месим меко тесто. Ето тук идва и разликата със Сиренките - тестото се разделя на 6/7 топки, които престояват от 3 до 12 часа в хладилник. Всяка топка се точи отделно, след което се реже на триъгълници и се навива от 2та края към единият,подобно на навиването при кифличките.
Виж целия пост
# 514
От любимите ни закуски са и палачинките.

Продукти:
2 ч. ч. брашно
2 ч. ч. прясно мляко
щипка сол
3-4 яйца.
Сместа трябва да е с гъстотата на боза. Понякога в сместа добавям няколко капки олио.
Вървят, както със сирене, така и със сладко!



Скрит текст:
Виж целия пост
# 515
Гофрети

Любима и бърза закуска- 2 яйца, 1 чаша мляко и 1/3 чаша олио се разбиват добавяме една чаша брашно със едно пакетче бакпулвер и печем. Ако ги искаме хрупкави ги оставяме върху решетка. Ние ги ядем най често солени със сирене и лютеница/ домат
Виж целия пост
# 516
любими семейни закуски за празничните сутрини, в които всички се събират заедно на масата - Работим по желание на клиената ( децата Wink ) . Обикновено искат палачинки, друг път ги изненадвам с катми, мекици, бухти, обичат си и сандвичите , така че винаги е различно.
Виж целия пост
# 517
Семейните закуски обичайно са в почивните дни. Децата най-много обичат палачинки, мекици. "Голямото" дете обича всичко Simple Smile
Виж целия пост
# 518
Със семейството ми много обичаме да закусваме пържени филии с домашно сладко.
Моята рецепта за 5 филийки е:
2 яйца, щипка сол, малко прясно мляко.
Пържа ги в зехтин или масло.
Виж целия пост
# 519
Любимата семейна закуска е препечени филийки с всичко налично - кашкавал, различни салами, сирена, масло, мармалад, маслинки, краставичка, варени яйца + чай!
Виж целия пост
# 520
Любим кекс с моркови изаквасена сметана

Споделям оригиналната рецепта с мой допълнения и промени
Продукти
2 бр яйца
1 1/2 чаена чаша брашно
3/4 чаена чаша олио
1 чаена чаша захар( аз слагам по малко към 1/2 чаша, а със кокосова става убиец)
1 чаена чаша настъргани моркови( гледам да са от сочните и натъпквам хубаво чашата)
1/2 чаена лъжица канела( добавям и ванилия, джинджифил, инд. орехче)
1 пакетче бакпулвер
Като поизстине го поливам със заквасена сметана Président предварително разбита с пудра захар.
Разбиваме яйцата и захарта. Най-добре е да използвате миксер на по ниска скорост повече време, за да се разствори захарта. След това добавяте и олиото и отново разбивате. Пресявате брашното и бакпулвера, след което ги добавяте малко по малко към сместа, като разбърквате (най-добре с миксера) непрекъснато.
След като сте разбъркали добре съставките добавяте и настърганите моркови и отново разбърквате. Но  не с миксера, а с лъжица!  Изсипвате сместа в кексова форма( аз я съпвалм в малка кръгла тава)като предварително я намазните с малко количество мазнина. Слагате кекса в студена фурна и печете на 180 градуса. Дали кексът е изпечен пробвате с клечка за зъби, като необходимото време е около 35-30 минути. Кексът е готов, когато по клечката не остава нищо. Изваждате кекса и го изчаквате да изстине добре. Мажете със заквасена сметана и оставате да престой една нощ
Виж целия пост
# 521
Най-лесната семейна закуска е с бутер тесто.

От бутертестото се изрязват квадратчета. (страната е към 8 - 10 см).
На всяко квадратче се прави по едно малко разрезче - към 2 см - от външните ъгълчета към вътрешността.
По средата се поставя пълнеж по желание: може сирене, кашкавал, сладко, мед...
Пекат се на загрята на 220 градуса фурна, към 10 минути.
Виж целия пост
# 522
Гюзлеми с готови кори - бързо, лесни и мнооого вкусно Simple Smile

Необходими продукти:
кори за баница - 1 пакет, най-добре Одрински, но може и обикновени
сирене - 200 г
масло - 50 г краве
олио
Една кора се разделя на две и се маже с краве масло.
Отгоре се поръсва с натрошено сирене.
Краищата се сгъват така, че да се получи квадрат и се притискат, за не се отворят.
Гюзлемите се пекат от двете страни в тиган с малко олио до готовност.
Виж целия пост
# 523
Тиганички

Необходими продукти :
2 яйца
1ч.ч.кисело мляко
1ч.л.захар
1чл.сол
1ч.л.хлябна сода
Брашно-колкото да стане на гъста каша

Всичко се омесва много добре и със супена лъжица се взема от сместа, пуска се в загрялото олио. Може да се консумират и със сладко, и със сирене Президент.
Виж целия пост
# 524
Сладкиш с банани и шоколад

2 ч.ч. брашно
 1 ч.ч. захар
 1 ч.л. бакпулвер
 3 бр. банани
100г сметана
125 г масло Президент
 2 ванилии
3 бр. яйца
100 г шоколад
 пудра захар
Намазваме стените и дъното на правоъгълна тавичка. В купа смесваме брашното, захарта и бакпулвера. Добавяме намачканите на пюре банани, сметаната, размекнатото масло и ванилиите. Разбиваме с миксер до еднородна смес и тогава добавяме яйцата. Разбиваме още 1-2 минути. Добавяме натрошения на парченца шоколад. Сипваме сместа в подготвената форма и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса около 40 минути. Обръщаме готовия сладкиш върху решетка. Щом изстине напълно, наръсваме с пудра захар.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия