На Великден е най-вкусно с Président!

  • 21 644
  • 631
# 525
Обичаме и разнообразяваме закуските със тостове
Тост със шунка и топено сирене

Винаги мажем маслото Président от външната страна на хляба. Така той има златиста коричка и приятен загар.
Един от най сполучливите ни е със сирене и домат- него го обичаме и студен и топъл.
Виж целия пост
# 526
Домашни бухти

Ето и моята рецепта, за така обичаните бухти, за семейството.
Необходими продукти :
1кг.брашно
4 яйца
1 1/2 ч.ч. Захар
1кофичка кисело мляко
Щипка сол
1ч.л.Ракия
1ч.л.амонячна сода
1ч.л.хлябна сода
Пудра захар-тя е за поръсване
Олио-за пърженето

Тук е много важно да се знае, че се меси на ръка, защото бухтите ще станат по-хубави. В голяма тава сипвам брашното, да заема половината тава. Пред самото брашно изсипвам киселото мляко+двата вида сода - да може млякото да шупне. Добавям:захарта, чаената лъжичка ракия, солта и яйцата. Разбирам с вилица, след което започвам да грабя от брашното с лъжица. Като започне да става вече по-гъсто, меся с ръце.
Още едно важно нещо - не се точи много тънко! Точите го средно дебело и режете във формата на ромбове. Пържат се в силно загрято олио,поставят се върху кухненска хартия , да обере мазнината. После се поръсват със пудрата захар.
Виж целия пост
# 527
Любима закуска - мекици със сирене или мед.
Виж целия пост
# 528
Шункови кашкавалки с бутер тесто
Продукти :
бутер тесто - 1 пакет,, яйца - 2 бр.  , кашкавал - 200 гр., шунка - 350 гр., кисело мляко - 3 с.л.  , олио - 15 мл.
Начин на приготвяне :
В купа сложете настъргания кашкавал и нарязаната на ситно шунка. Разбийте едно яйце с млякото и го прибавете към шунката и кашкавала. Разбъркайте добре. Разстелете бутер тестото и го нарежете на правоъгълни парчета с размер 15 х 10 см. Във всяко от тях сложете плънка и завийте. Не прекалявайте с количеството плънка, защото има опасност кашкавалките да се отворят по време на печенето.  Когато ги подреждате в тавата, оставете повече място между тях, защото бутер тестото се разлиства и стават двойно по-големи.
 Направете им леки разрези отгоре. Разбийте другото яйце и ги намажете с него. Наредете шунковите кашкавалки в намазнена тава и печете в предварително загрята на 220 градуса фурна докато се надуят и станат златисти. Може да сервирате шунковите кашкавалки както топли, така и студени с айрян или кисело мляко.
Виж целия пост
# 529
Едни лесни бухти с лъжица

Необходими са ни 3 броя яйца, 1 чаена чаша кисело мляко със половин чаена лъжичка сода и две чаши брашно. Сипваме ги в нагорещено олио с лъжица. Ядем със сладко и сирене Président
Виж целия пост
# 530
Овесени палачинки с банан
1 банан
Фини овесени ядки
1 с.л. какао
1 ч.ч.прясно мляко
2 с.л.кокосово масло
 Всички продукти се блендират. Трябва да се получи гъста каша. Палачинките може да се изпекат на тиган или във фурната върху хартия за печене. След изпичане може да се намажат с мед , тахан или каквото пожелаете.
Виж целия пост
# 531
Мекици сьс сирене и сладко.
Виж целия пост
# 532
Любимата закуска на цялата фамилия е пържени филийки със сладко и сирене.
Виж целия пост
# 533
Сиренови бухти

Необходими продукти:
4 с.л. брашно
1 яйце
1 ч.л.бакпулвер
300гр,сирене ПРЕЗИДЕНТ

Объркваме много добре,след което сместа престоява 20 минути.С лъжица заграбваме и пържим,в силно загрято олио.Стават доста на брой и изключително бързо,идеални за закуска.
Виж целия пост
# 534
Любима закуска на моето семейство са пържените филийки и палачинки по избор ги похапваме със сирене,сладко или шоколад.
Виж целия пост
# 535
Принцеси
Разбърквам яйце, настърган кашкавал и сирене President.Намазваме филийките със сместа и запичаме.
Виж целия пост
# 536
Любима закуска у нас са принцесите с кайма,кашкавал и шарена сол.
Също така веднъж седмично правя и класическа баница с много сирене и масло President.
Виж целия пост
# 537
Баница на пури със сметана и сирене

• 1 пакет кори за баница
За сместа за намазване:
• 2 бр. яйца
• 100 мл прясно мляко
• 80 мл олио
• 5 г бакпулвер
За плънката:
• 2 бр. яйца
• 1 ч.л. сол
• 300 г сирене
• 5-6 с.л. заквасена сметана
За поръсване:
• сусам

В две отделни купи се забъркват продуктите за сместа за намазване и за плънката. Взима се един лист от корите за баница и се намазва само с олио. Върху него се слага втори лист и се намазва със сместа. Слага се трети лист, намазва се със сместа и в единия край по ширина се слагат 3-4 с.л. от плънката. Прави се малко прихлупване от двете страни на дългата част, за да не изтича плънката и след това се навива на пура. Подреждат се в намазнена тава. Отгоре се намазват с остатъка от сместа за мазане. Върху тях се разпределя остатъка от плънката. Поръсва се със сусам. Пече се в умерена фурна.
Виж целия пост
# 538
Хлебен пудинг

Чудесен начин да бъдат оползотворен останал хляб от празничната трапеза.

1 малък хляб
4 яйца
500 мл прясно мляко
зелен лук или чесън
250 гр. сирене Президент
1 ч.л. пушен червен пипер
масло Президент
сол
черен пипер

Хлябът се начупва на хапки, омесва се с нарязания зелен лук или чесън, сирене, подправки и се слага в намаслена тавичка. Залива се със смес от мляко и яйца. Наръсва се червен пипер и се слагат кубчета масло. Пече се в загрята на 200 ° фурна до златисто.
Виж целия пост
# 539
Мини пици

От тесто за пица изрязваме фигурки със формичка за сладки и гарнираме по желание.
Това е от най връткавите закуски норадоста в очите на децата си заслужава
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия