кисело мляко - 5 с.л.
сол - 1 ч.л.
захар - 1 с.л.
олио - 3 с.л.
суха мая - 1 пакет
царевично брашно - 5 с.л.
бяло брашно - около 500 г
яйца - 2 бр.
масло - за намазване
сирене - 150 г
олио - за топене на ръцете
Маята се разбърква в топла вода със захарта и 3-4 с.л. брашно и оставяме да бухне.
Смесват се двата вида брашно и в средата сипваме маята, кисело мляко, олио, сол, разбити яйца.
Разбърква се добре и като загребваме от брашното се замесва средно меко тесто, леко лепне. Сипва се малко олио в купа, топим пръсти и късаме малко като кайсия топче тесто.
Сплесква се на мекичка поставяме бучка сирене, може и натрошено и свиваме краищата на вързопче, а после се оформя топче.
Нареждат се бухтичките в тава върху хартия, намазваме с олио и оставям за бързо втасване на 50 градуса във фурната за 30 минути или докато удвоят обема си.
Печем в загрята фурна 180 градуса до златисто за 20 минути. Изваждат се, намазваме с масло и покриваме с кърпа за 5-10 минути.