За 6 броя:
2 яйца
1 с. л. кисело мляко
1/2 ч. л. сода /изгасена в млякото/
1 с. л. разтопено краве масло
30 г настърган кашкавал
100 г натрошено сирене
45 г овесени трици
45 г брашно (бяло, пълнозърнесто)
малко сусам за поръсване
Всички продукти /без сусама/ се смесват в купа и разбъркват.
В тава покрита с хартия за печене, с помощта на лъжица, се оформят 6 топки от сместа. Поръсват се със сусам.
Пекат се 20 мин на 180 градуса.
![](https://cdn.bg-mamma.com/QcOl/nPKWl.jpg)
Любими рогчета с каймак
За 14 броя:
100 г каймак от прясно мляко, 30 г масло, 400 мл вода, 1 с.л. сол, 1 с.л. захар, 2 яйца (1 жълтък за намазване), 30 г прясна мая и около 900 г брашно.
Омесеното тесто разделих на 14 топчета и всяко разточих и намазах с мазнина, поръсих със сирене и навих на ролка.
За намазване при разточване:
100 г краве масло +30-40 мл олио
400 г сирене за пълнеж
С останалото масло+олио ги намазах след оформяне и подреждане в тавата, а след като втасаха намазах с разбит жълтък с лъжица олио и прясно мляко. Жълтъкът се пръска при намазване върху маслото, но не е проблем. Коричката става хрупкава след изпичане.
Поръсени са на финал със сусам.
Слагам в студена фурна на средна скара, включвам долно нагряване с вентилатор и пека 30 минути на 190 градуса.
![](https://cdn.bg-mamma.com/QcOl/4QBeo.jpg)
![](https://cdn.bg-mamma.com/QcOl/EMzpa.jpg)
![](https://cdn.bg-mamma.com/QcOl/51Wpc.jpg)