Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кога казахте името на бебето на близките си?

  • 3 217
  • 53
Питането ми е относно това дали някоя от вас е съобщила името на бебето си на най-близките си хора преди да се роди? Замислих се, тъй като съм чувала разни суеверия както да не се купува нищо предварително, така и други, но за името не съм чувала. Първата ми бременност казахме името месец преди да се роди на най-близките ни хора. Вие как постъпихте и грешно ли е било това от наша страна?
Виж целия пост
# 1
Всичките ни деца ги наричахме с имената им още първите месеци, след като вече беше ясен полът им.
Виж целия пост
# 2
Имената научиха след като родих бебчетата
Виж целия пост
# 3
Обсъдихме няколко имена с мм,майка ми като ме пита си казах,свеки така и не ме пита и ние не казахме 😁тя научи като се роди малката и се учудила така знам.
Еми да беше ме питала,щях да кажа.
Така че ако ме питат казвах ест на  най-близките и на работа ме питаха като носих болничен...клюкарките 😵‍💫но казах само първата буква нещо с м.ще видим.
Виж целия пост
# 4
След като родих
Виж целия пост
# 5
След като родих. Майка ми се обади по телефона, защото нямаше как да дойде, и като ѝ казах името, каза "Нищо, има време да го смените!".
Виж целия пост
# 6
Съобщихме имената след като се родиха бебетата. Не от суеверие, а защото си мислех, че винаги има вероятност да ги сменим в последния момент.
Бяхме решили как ще се казва синът ни. Но той се роди на 14.02. преди планираната дата. В родилното бях на косъм да го кръстя Валентин. Е, не го направих, но го обмислях съвсем сериозно.

А и исках да си спестя коментари от сорта "Ама защо това име?"
Виж целия пост
# 7
И ние като родих. Името предложи мъжът ми и много ми хареса, но не бях сигурна дали няма да размислим като я видим.
Виж целия пост
# 8
Името го избрах в болницата, след като родих. Съобщавах го на близките, когато ми се обаждаха да ме поздравят.
Не от суеверие, просто така го усетих.
Виж целия пост
# 9
След като родих без връзка със суеверия. Иначе бях уведомила мъжа ми как ще се казва детето още преди да забременея Simple Smile
Виж целия пост
# 10
С мъжа ми избрахме името, когато стана ясно, че е момче. Казахме го на всички останали, когато се роди. Не от суеверие, просто така бяхме решили.
Дрехи, легло и т.н. бях накупила предварително, дори бяха изпрани и изгладени.
Роди се малко по-рано, иначе и количка щеше да има.
Виж целия пост
# 11
Не съм суеверна.
Избрахме имена за момиче и момче още, когато планирахме. Казахме името, когато се роди. То ние и пола казахме чак 6ти месец. А че изобщо съм бременна - в 5ти Simple Smile Само родителите знаеха от трети.
Виж целия пост
# 12
Съобщихме имената на всички след като родих. Името на голямото ми дете беше избрано месеци преди раждането, но не исках да го казвам на никого. На малкото го решихме вечерта преди секциото. Колебаех се и затова чаках последния момент. В интерес на истината, не са ме питали какви имена ще носят децата предварително. Аз също не питам познатите ми бременни жени.
Виж целия пост
# 13
Името на синът ни избрахме в момента, в който разбрахме полът и така му казвахме през цялата бременност, който ни е питал - сме му казвали как ще се казва бебето. За дъщеря ми не можех да реша, защото до последно не приемах, че съм бременна с момиче и остана таткото да реши между 2 имена, когато родя и я види, но на операционната маса ме попитаха как ще се казва и аз казах 1-то име, та таткото беше категоричен, че щом така съм го почуствала и казала, това ще е и съответно, когато ми се обаждаха да честитят хората го разбраха и те.
Не съм суеверна и не бих оставила на някой друг да пазарува всичко необходимо за бебе след като вече е родено.
Виж целия пост
# 14
С първата ми бременност съобщихме твърде рано името, след това го сменихме. С втората ми бременност съобщихме след като родих.
Не от суеверия, а от практическа гледна точка почти нищо не купувах и подготвях.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия