Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бракът ми се разпада пред очите ми

  • 7 577
  • 164
19 мар 2023, 20:22 ч.
Здравейте, мили момичета!

Чета форума често, напоследък редовно (темата за Ергена), но днес се престрашавам да пиша.
Проблемът ми е ясен от заглавието - без да навлизам в подробности, за да не ви отегчавам, ще кажа, че от самото начало имаме търкания с моя съпруг относно жилища и къде да живеем. Това се получи благодарение на това, че свекъра ми изразява прекалено силно желаниата си под форма на съвети, че дори и наставления, а моят съпруг не просто се вслушва, а приема всичко, което той каже за закон без да отчита моето мнение. И тук идва проблемът - че аз, за разлика от моята свекърва, не си мълча и си изразявам мнението и в крайна сметка невинаги се случва както иска мъжа ми/свикъра ми. Дажи по-скоро ще кажа, че почти не се е получило това, което той иска.
Ситуацаята, която ме провокира да имам нужда да споделя, е от вчера и днес - от месеци той се държи отвратително с мен, направо се чувствам изтормозена, критикува ме как готвя, че не съм смогвала да сложа вечерята в 6 ч. и затова не ставам за нищо. А вчера ми заяви, че още 6-7 години ще изкара с мен, докато отраснат децата и после кой откъде е. И това.... докато си искаше секс (който, разбира се не получи). Почувствах се... меко казано като пълен боклук - ще ме използва, докато изгледам децата и те станат на по 15 г., а той през това време да не бъде ангажиран с нищо, ще си оправи къщичката на село. И след това... който откъде е.
Държа тук да кажа - аз също не съм идеална, за много от нещата, за които спорихме, аз не склоних и не направих компромис, той направи компромиса. Затова си мисля, че той всъщност не е направил никакъв компромис, щом продължава 8 години по-късно да си брои компромисите, за мен той не е намерил вътрешен мир със себе си.
Иначе, тъм типичната домакиня от малък провинциален град - чистя, готвя, пера, гладя, занимавам се с децата, той много рядко се включва в тези неща. Да не кажа изобщо.. Но пък съпругът ми работи на смени, когато децата се разболеят и не са на градина, той е този, който по-често ги гледа вкъщи. Грижлив е, принципно е добра душа, но с изключително закостеняла мислене, останало в 19 век -жената трябва да слуша мъжа си и да му се подчинява. Ако навремето съм била отстъпила, той сега щял да отстъпва ва всимко друго и щял да ми помага...
Искам да изгладя неща, той си мисли, че настройвам децата, че им говоря разни неща. А това не е така - голямото ми дете е на 7 години. То вижда, че всяка свободна минута баща му е или на работа, или на село да ремонтира къщата (подарък от свекъра ми, в която няма да живем и общо взето е пилеене на средства и пари). И когато днес го каза, мъжа ми реагира така сякаш всичко е режисирано от мен, и просто да имам предвид, че моята песен вече е изпята и е въпрос на време да се разделим.
Не бяхме такива, когато се оженихме. Винаги сме ги имали търканията, не сме от двойките, при които е било идеално и изведнъж нещо става. Но ми се иска да вярвам, че все пак можем да израстнем и въпреки всички различия да намерим пътя към по-добрите отношения. Но пък също се чудя дали това изобщо е възможно и докога да чакам и да се надявам, докога мога да търпя това - има моменти, в които не го понасям, защото отказва да приеме факта, че сме двама в тази връзка и може частица от този проблем да принадлежи и на него. Все обвинява мен, че съм изисквала всичко да стане по "моя начин".
Вие как мислите? Има ли спасение или наистина трябва да приема, че това е началото на края? Какво бихте направили, ако бяхте на мое място?
P.S. изванявам се за дългия пост!
Виж целия пост
# 1
Съжалявам, според мен мачът е свирен.

Ще изкретате така, докато съвсем ви писне или докато децата попораснат.

Интересно ми е, че това мислене явно го е имал и като сте се заженили. Тогава не ти ли направи впечатление, че е с мислене от 19 век? Ти въобще щастлива ли си да си в образа на домакиня?

Не съм фен на мисленето "всеки трябва да прави компромиси", с мм не смятаме така. Ако гледаме в една посока, въобще не ни трябват компромиси. Аз знам какво ме прави щастлива. Ако мм иска да ме завре да съм домакиня в малък град и да чистя, пера и готвя и да сервирам в 18:00, просто няма да стане и за ден. Ако теб те кефи, това вече си е избор.

Защо свекърите се месят? Даже по-скоро свекъра (свекървата явно мълчи на мъжа си)? Явно мъжа ти е възпитан, че той тропа по масата, а жената слуша. Ти това не го ли видя преди години? Или вярваше, че ще го промениш? Тия неща не се променят.

Опитай се да ограничиш възможните скандали като снасяте минимално количество инфо на свекърите. Примерно решавате да си правите ремонт. Не им казвате, за да не се месят. Като го направите, каните ги на гости.

Давам ти пример от моя живот. Аз не се съобразявам с никой, освен с мм. Нямам желание да живея за другите. Скоро планирам да си правя една интервенция. Дори майка ми не знае, защото знам какво ще последва ако ѝ кажа. Ще си я направя и като мине, ще им кажа. В крайна сметка аз сама мога да решавам за себе си. Ако не им харесва, техен проблем. Помисли над това.
Виж целия пост
# 2
Ами аз не мисля, че има нещо за разрешаване. Той е такъв, какъвто е, съответно или го приемаш и си продължавате, или осъзнаваш, че не си Ок със ситуацията и се разделяте. Не виждам как може той да се промени на вече зряла възраст и при подобно поведение.
Струва ми се, че не сте имали особено дълъг “пробен” период преди да станат сериозни нещата между вас и да се появят деца. Ако това е така, до някаква степен сте си взаимно виновни, че имате очаквания и представа за човекът до вас, който се оказва обаче нещо различно. Освен това не ми звучи и като да се обичате особено много, май по скоро сте родители и между другото съпрузи и то го карате кой кого да прецака…
Виж целия пост
# 3
Много закостенял, ама работи на смени и издържа цялото семейство.
Виж целия пост
# 4
докато жена му го командори и става нейното
Виж целия пост
# 5
Споко,и ние бяхме така!Дали майка си,дали баща си ще слуша,все тая!Щом се чувстваш безгласна буква,няма какво да спасяваш.И ние изкарахме първите седем години на първото дете заедно,и после кой откъде е!Аз с децата сме щастливи към момента,мисля,че и баща им е ако не щастлив,то поне е спокоен.И двамата си имаме половинки.Не е голяма загуба 😉
Виж целия пост
# 6
Ако финансово си подсигурена и смяташ, че можеш да се справиш с децата (макар и трудно), бий му шута и не го мисли. Как може да се държи с теб като с прислужница, ти да не си Пепеляшка. Още повече, че ако продължиш да си с него, децата ти ще възприемат подобна връзка "мъжът тропа по масата-жената чисти и готви" за нормална. Така ли искаш да се държат в бъдеще в своя брак? Ако са момчета, да се изживяват на бейове, ако са момичета, да са женени за печката.
Колкото до това не си ли го видяла, като сте се взимали - минало, заминало, късно е вече. Сега гледай само напред и мисли какво можеш да спасяваш, как да действаш
+щом той сам ти е казал, че те "държи", докато не поотраснат децата, значи те е поставил буквално в позиция на прислужница и от време на време да се търкаляте в леглото. Изключително неуважително от негова страна, аз не смятам, че има какво да се спасява с такъв човек, той няма желание, вече е решил какъв ще е краят. От теб ще бъдат само празни усилия
Виж целия пост
# 7
Останах с впечатлението, че не ги издържа той, а и двамата работят (от това, че той взима болничен за децата).
Каквито и проблеми да имат, да седнат да ги разрешат, не да ѝ казва кога ще я напусне. За мен е недопустимо.

Какво бихте направили, ако бяхте на мое място?
На първо място бих мислила за децата. И по-точно как ще се отрази на живота и бъдещите им семейства, атмосферата с мислене от 19 век.
Виж целия пост
# 8
На теб всъщност ти харесва такъв мъж дето бил с навици от 19-век и се жалваш, че иска да те изоставя ли? Имате някакъв стар спор там дето го спомена и не се доизказа, виж дали можете да го  разрешите и може би това ще ви спести брака.
Виж целия пост
# 9
Ако някой ми заяви, че имам срок на годност, ще го освободя от присъствието си на момента!
Иначе и ти не звучиш лесна за съжителство.
Виж целия пост
# 10
Ако някой ми заяви, че имам срок на годност, ще го освободя от присъствието си на момента!


Абсолютно! Много правилно казано!
Виж целия пост
# 11
Спокойно - това не е краят на света. И аз 30 години крепих един "труп". Ела да ни видиш сега - и аз, и ММ с живеем добре и спокойни щастливо разделени. ММ се научи, че апартамента трябва да се чисти, че за да се яде трябва да се готви. Даже синът ни е при него, гледат си се двамата по мъжки.
  Аз се грижа само за себе си и своето жилищно пространство. Вярно, че докато свикна ми отне 2 - 3 години, но идеално няма никъде.
    Сега - съвет от мен: спри да говориш с мъжа си. Това значи и да спреш да го мислиш - защо работи, ремонтира къща, защо не се включва в домакинството.... и всякакви такива вредни мисли, които те ядат от вътре.
   Заживей все едно си сама. Ако поддава да го накараш да свърши нещо - Купи хляб, заведи детето на лекар, тренировки... прави го. Ако се цупи се прави, че не го виждаш. Ако не го е направил, подмини все едно нищо не се е случило и си го свърши сама. Но си пази нервите( защо ли ми се струва че те вече са доста разклатени и трябва да ги лекуваш?)

Струва ми се, че мъжът ти се дразни, като искаш нещо от него и ти прави напук. Ти също му се дразниш и стават скандалите. Водите едни безспирни битки за надмощие и си броите компромисите. Много е вредно и неприятно за децата. По- добре без брак и спокойни родители.
Виж целия пост
# 12
Много грозни отношения. Особено неговото.
По време на секс да казва това.Ужас.
Ми като е решил след 8 години да си ходи, пусни го. Даже може и сега да го пуснеш, ако можеш да се оправиш сама. Тамън ще ти е по-спокойно.
Какво му трепериш над този грубиянин?
Ти си работи в посока независимост.
Виж целия пост
# 13
Аз нещо не разбрах. Как все става на твоето, той правел компромиси, но в същото време слушал майка си. А това, че е чешит и все ти си виновна, го разбрах.
Виж целия пост
# 14
Е може да го е казал в момент на афект, един вид дава й срок да се поправи. Тя си каза, че има нещо за което той се сърди и го счита за голяма пречка.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия