Пъзели 53

  • 22 472
  • 736
Тук е предходната тема.
А това са галериите ни с пъзели:
vox
ioana_g
ToniShu
NalSi
Бухтичка
Neita

Пътуващи пъзели - правила:
За да се запишеш да редиш пътуващ пъзел, очакваме да си се включил/а активно в последните три теми и да си показал/а поне пет наредени пъзела; за да не сме съвсем непознати помежду си.
Всеки може да пусне свой пъзел за пътуващ, след като го покаже и поне трима души изявят желание да го редят. За да редиш пътуващ, не е необходимо вече да си пуснал свой пъзел за редене от другите участници.
Пътуващият пъзел става приоритетен пред другите и е добре (но не 100% задължително) да го наредиш в рамките на две седмици (пъзели над 1000 части не са удачен избор за пътуващ, освен по изключение; тогава и срокът ще е по-дълъг).
След като всички наредят даден пъзел, той се връща при собственика си, освен ако той/тя не реши да го подари на някого.
Пазете пъзелите, при възможност поправете наранените парченца!
Ето тук са пътуващите пъзели.

Пъзели и аксесоари купуваме online от:
ozone.bg
store.bg
Orange
tablegames.bg
puzzlemania.bg
Booktrading
Малчугани
КомсеД
ХИПОLand
pazeli24.eu
emag.bg
Продажба и размяна:
Facebook Puzzles Bulgaria Sales
Facebook Пъзели
olx.bg

Идеи за по-лесно редене на пъзели:
Скрит текст:
Дневната светлина е най-подходяща.
“Аз си разделям парчетата по форма (с две ръбчета, с три ръбчета, с три дупки, с четири ръбчета, с четири дупки) и пробвам всяко едно, докато намеря което пасва.”
“Първо редя рамката, след това подреждам каквото мога и фона винаги оставям за накрая. Обикновено винаги има нещо изпъкващо и по-ясно, започвам от него, карам докъдето мога и така.”
“Аз първо отделям и редя рамката, после (зависи от пъзела) отделям някои по-ярки петна от картинката и ги сглобявам. Чак когато останат еднородни по цвят големи петна подреждам парченцата по форма и търся съвпадения на детайли. Ако е съвсем еднакъв фона е голям кошмар, тогава остава пробването едно след друго.”
"Аз също вадя крайните и почвам от рамката. Понякога ако има големи фигури го отделям, или голямо небе, вода, но иначе рядко сортирам. Обаче първо нареждам в сортер кутии всички парчета да ги виждам и тогава почвам реденето. Около час вероятно отнема цялата работа.Аз също вадя крайните и почвам от рамката. Понякога ако има големи фигури го отделям, или голямо небе, вода, но иначе рядко сортирам. Обаче първо нареждам в сортер кутии всички парчета да ги виждам и тогава почвам реденето. Около час вероятно отнема цялата работа."
"Аз си избирам някой елемент (сграда, паваж, вода, небе, цветя) или цвят ако има по-специфичен, и докато заделям рамката, заделям и него. Общо-взето, каквото лесно разпознаваемо набележа, гледам да отделя с първото преравяне"
"Аз имам сортер (6 отделни купички са) и сортирам всички части, основно по цвят. Така че сортирането на всичките 1000 части понякога наистина идва тегаво."

Килимчета, сортери, папки, плоскости:
Скрит текст:
“Нашето килимче го дават до 3000 части, но все пак зависи от големината, де. Засега сме доволни, разместват се при навиване, но мъничко. Има си и едни лепки, които да го държат стегнато в навито състояние. Иначе аз много се изненадах, че е чист филц, т.е. излиза скъпичко за парче филц, но пък върши работа. Парченцата застават мирно отгоре му и не се разместват. ”
“Аз имам килимче. Никак не съм доволна, съжалявам, че го купих. При навиване неизменно се размества нещо, особено в началото на реденето, когато няма много запълнено място с парченца. Аз редя върху мукава, на кухненската маса. Изобщо не го махам, просто като реша, че повече не ми се реди за деня слагам отгоре още една мукава и мятам покривката. Спокойно си ползваме масата. И на другия ден донареждам. ”
“Килимчетата за подреждане (които се навиват на руло) са много удобни.”
“Килимче недолюбвам, разкарах едно. Но пък аз имам къде да държа пъзел без да ми пречи. Не се налага да го прибирам.” (февруари 2021)
“Моето килимче е най-евтиното възможно и 3000-кът например малко трудно се навива; но с до 1500 части този проблем го няма. Проблемът на килимчето е най-вече в това, че събира много прах и косми. Но определено за съхранение си върши добре работата - дори и да е дълъг тубуса, все има къде да го сложи настрана човек. А и отделените, но ненаредени части няма нужда да ги прибираш, защото и тях завиваш с вече сглобеното.” (февруари 2021)
“За какво ти е килимче   Едно парче фазер върши чудесна работа. Не е тежък. А е достатъчно твърд да можеш да го местиш” (февруари 2021)
“За пръв път използвах папката за редене и съм много доволна и от нея. В първия момент ми се стори прекалено огромна и тежка, но вече й свикнах.” (февруари 2021)
“Килимчето идва с тубус, около който се навива - не прибираш пъзела в кутията, ами го навиваш на руло около тубуса. После като развиеш, парченцата си седят където са били (е, понякога може да се наложи да донаместиш някои). С папките идеята е същата - събираш папката и оставяш настрана, после отваряш и продължаваш от там, докъдето си стигнала.” (януари 2021)
“Папката  е Jumbo. Доволна съм и от нея, и от тавички.”  + “С абсолютно същите папка и тавички съм и съм много доволна.” (януари 2021)
“Моето е на 10г,признавам,че последните 3-4г не съм редила. Лепят се по него боклуци, защото плата е такъв, но и аз го ползвам върху масата, та не ми пречи това му свойство. Но и частите от пъзела се лепят и когато е по-малък (1000) и си обърна всички части, не се налага повече да си ги редя. Само навивам и развивам.” (януари 2021)
“Аз имам килимче до 1500 части и папк до 1000. Първата папка, която си взех ми беше много голяма, защото со отваряше на страни. След това си взех такава, която се отваря на горе и е много по-удобно. Та най-добрия вариант, който измислих беше, да редя на килим по-големите и на папка от 1000 части.” (януари 2021)
“Аз от папката съм много, много доволна. Разнасям си я по стаите. Удобно се реди на нея. Като приключа с реденето, затварям и я прибирам някъде да не пречи. Преди едната ми маса вечно беше заета. Аз редя пъзели от 1000 части и моята папка е за толкова. За 3000 части няма да ти свърши работа”  (януари 2021)
“Аз си поръчах една дъска за редене, но нещо не съм много доволна. Изработена е от някакъв велур, който се гъне по края, не е опънат добре и все трябва да си намествам парчетата от рамката на пъзела. Освен това не могат да се преместват като наредя някаква част и искам да я сложа на мястото й в пъзела. Аз си мислех, че ще е твърда, а тя се огъва като я оставя изправена и подпряна някъде, та сега ми е проблем и къде да я държа” (януари 2021)
“Аз ползвам сортерите на Heye https://www.ozone.bg/product/heye-80590-puzzle-sorter/?utm_sourc … aign=cybermonday.
Първо не ми заемат много място, след като приключа реденето, защото просто си събираш кутиите една в друга. И второ имам по-голяма площ и по-добра видимост на самите частички.“ (април 2021)
“Аз имам зелените сортери. Удобни са, но са ми малки. По-удобни са ми от кутиите от стари пъзели, защото са по-плитки. Само ако можеха да са по-големи. Иначе накрая се нареждат един върху друг и не заемат много място.“ (април 2021)
“А последно редя в тези куфарчета или кожени папки, много са ми удобни. Хем лесно съхраняваш и прибираш, разнасяш където искаш и е удобно.”
“На мен килимчетата не са ми удобни. Редя на дебел картон 5 мм.( от Слънчоглед, струва 1.50, има и малко по-дебели. Държа го върху секцията и не ми пречи. В Практикер и Бриколаж също има плоскости, от които може да се отреже, по-тънки са и съответно по-леки от ПДЧ.”
“Аз моите 1000 части и по - малко ги редя на тези корковите или белите с маркер дъски. Има в Джъмбо. Супер удобни са ми, защото имат ръбче и не падат части, средните са ми ок. Малко трудно се носят от стая в стая, но е ок. По - големи редя на килимче, частите разделям в стари кутии от пъзел.”
"По идея взета някъде из нета (може и от тази тема да е, не помня) съм си купила 5 най-обикновени табли, с приблизителен размер 30/40 см., които ми стигат идеално за пъзели от 1000 части. Ако малко не ми достигне, ползвам и кутията на пъзела. Много е удобно и прегледно, а като реша, че няма да редя повече ги слагам една в друга, в тях кутията и върху дъската на която редя. Така не заемат място и си чакат сортирани до следващото редене. Много е удобно и препоръчвам."
"Аз ползвам кутии от пъзели с различни размери. Дъното на кутията влиза точно в капака. После ги слагам една в друга."
"Аз съм със сортерите на Heye, които са кутии като за пъзел, но на принципа на матрьошките - всичките се побират в една."
"И аз съм със същите сортери на Heye и много си ми харесват точно защото мога да си виждам парченцата."
"Аз сортерите не ги харесах, не ми бяха удобни. Сега редя с таблички, слагат се една върху друга и не заемат много място. Моите са от Икеа около 2лв бройката." (април 2021)
"Нашите сортери са капаци от кутии за обувки. Напълно безплатно и с различни размери." (април 2021)
"Отначало редих без сортери, но откакто ги имам, мога да кажа, че ми е по-прегледно и май ми е по-лесно." (юни 2021)

Рамкиране:
Скрит текст:
Рамки за пъзели:
Обикновено за пъзел от 1000 части трябва рамка с размери 50х70, а за 2000 части 70х100, но гледайте винаги какво пише на кутията.
Пъзелът може да се сложи в рамка и без стъкло или плексиглас отпред!!
Рамки по поръчка правят в различни ателиета по градове.

Рамки от IKEA: https://www.ikea.bg/products/decoration/frames-pictures/frames/
Рамки от  Mr. Bricolage: https://mr-bricolage.bg/interior/kartini-i-ramki/ramki/c/007002002
Рамки от Jusk: https://jysk.bg/dompotrebi/dekoraciya/ramki

Клипс рамки:
“Аз слагам моите в рамки с клипсове. Не се налага никакво лепене, много удобно и лесно.” https://mr-bricolage.bg/interior/kartini-i-ramki/klipsove/c/007002005
“... рамки клипс 50/70 от Бриколаж в София. Ето произволна снимка отзад с клипсовете, макар да не са сложени всички (в сайта на Бриколаж не се вижда добре), съответно може да се постави и вертикално, и хоризонтално, отпред е просто стъкло със същия размер. Използвам ги и за 1000 части и за 2000 в следващия размер, възможно най-евтиния вариант са за мен! И стоят добре, понякога пъзела не е с точните размери на рамката, тогава лепя отдолу или бял, или черен изолирбанд, иначе се вижда кафявото.. но зависи от картинката.“ (април 2021)

Мненията ни за различни марки пъзели:
Скрит текст:
Вретено
“Днес започнах един пъзел на Вретено, беше ми любопитно какво представляват като изработка. Кутията е пълна скръб, но частите и сглобката са добре. И картинката не лошо подбрана за пъзел, хем отличаващи се зони, хем не толкова лесни.[...]Много голям кеф беше реденето, много бързо, ей така парчетата сами се подреждаха, само килима се опъна малко. Много съм доволна, а сглобката е супер, с една ръка се вдига наистина.” 03.2022
“Първото ми впечатление от частите беше добро. Дебели, хубави парчета, изглеждат здрави. Сториха ми се малко по-лъскави за моя вкус, но всъщност не лъщяха толкова на лампа. Може би просто бяха по-гладки, много фин релеф отгоре, леко матирани. Сглобката средна, да кажем към добра. Докато редях чиниите ми беше трудно да местя повече елементи заедно без да се разпаднат. После пък на дървото имаше части, които трудно вадех ако сложех на грешно място.” 05.2022
Anatolian
“нали питаше за Анатолиан, дали големите им са с един плик части? Е, 3000 парчета са в един - тъкмо отворих кутията. Не знам как ще го редя този, няма разпечатана картината, а даже на кутията  изображението не заема целия капак” (март 2021)
“Чудесно качество, разкошни цветове, удоволствие до последното парченце”  (февруари 2021)
“Започнах си и Анатолиан-а, харесва ми и ще купувам още техни. Като качество има какво да се желае - от дебел картон са парченца, но има тук-там някое наранено, а и не влизат съвсем добре едно в друго (но в никакъв случай зле!). Приятно се реди, добре се различават нюансите на цветовете, засега всяко парченце пасва само на едно място (дали това е хубаво или не, всеки сам с решава; на мен ми е все тая като цяло). Мнооооого ми хареса, че има поставка за капака, за да си го гледа човек удобно (иначе все ми падат върху пъзела).” (февруари 2021)
“Приятен за редене, малко хлабав, няколко парченца имат бели връхчета.” (февруари 2021)
"Свърши моята мъка с 3000-ка на Anatolian. Според мен сглобката е по-зле от на Educa, тъмните цветове бяха ужас за редене, а да види човек детайли по картинката на кутията - абсурд.  Но пък е красив!" (април 2021)
"За първи път правя пъзел на марката, чак щях да се разсмея като пипнах парчетата. На фона на Шмидт, Блубърд, Мистър пийс, които ги правих напоследък все едно са от тоалетна хартия." (юни 2021)
"Този на Анатолиан беше с едни тънички парченца, някак не ме убеди да искам да купя друг на марката, но не беше зле." (август 2021)
"Един Анатолиан съм редила и много се лющеше боята на парченцата, това ме отказа от марката." (август 2021)
"На Anatolian 1000 части при мен беше окей, но 3000 беше много хлабава сглобка, с това го помня." (август 2021)
"Доста приятен на пипане, хубави, плътни и чисти парченца." 6.09.2021
ART Puzzle
“Ето и един 3000 от мен на Art puzzle, беше в две торби чудех се дали да ги смеся и така да го редя, но реших, че може да има причина да са в отделни пликове. Като цяло беше лесен и приятен за редене, но многото чисто бели части ми бяха крайно досадни. Много от частите пасват на едно и също място, включително и белите. Хареса ми, че там където се делят двете половини парченца та са по-дълги от останалите. Но надали бих си купила друг на марката, този ми беше подарък” (март 2021)
“Хубаво качество и цветове.” (януари 2021)
"Не бях редила Art puzzle досега. Качеството беше поносимо, не му беше супер хлабава сглобката. Но някои части май бяха с леки дефекти. Не ми хареса единствено, че 99,9% от парчетата бяха стандартни (не знам как се казват, тези които са с две изпъкнали и две вдлъбнати срещуположни), никакво разнообразие." (април 2021)
"Също за пръв път редя техен. Хареса ми доста, а и са по-евтини от Piatnik. Въпреки монотонните цветове, без проблем го наредих и беше приятно. Един от малкото, които доста поносимо редих на изкуствена светлина. Пак ще взимам техни." (април 2021)
"Аз съм много зарадвана от Art puzzle - първо редих този с пишещата машина, който обаче е някаква стара колекция и ми изпадна във ФБ групите. Хареса ми, макар да не беше Уау. Веднага поръчах два от Озон, та в петък пристигнаха и почнах първия. Разликата в качеството направо ме тресна по главата - дебели парченца, много по-малко миризма, няма недоизрязани, изображението е прилично и спокойно успявам да се ориентирам кое какво е; кофтито е, че картинката на кутията не изпълва целия капак. Сглобката е добра, макар и да не е Schmidt. Обаче за цената си определено си заслужава" (май 2021)
"Явно при Арт пъзел всичко опира до партина.От едната крайност в другата" (май 2021)
"Сглобката беше леко хлабава и някои парчета ставаха на 2-3 места, но беше лесен за редене. В интерес на истината имам още един подобен на тази марка/купувам от Турция, ако това има значение/ и нямах такива впечатления.' (юли 2021)
"Определено Арт пъзел няма да ми влязат в топ 10 на любимите марки, но не са и идеално зле. Имат хубави картинки, така че ще се купуват." (август 2021)
Aquarius
“Парченцата се оказаха стандартни, без счупени части и само няколко, които не бяха разделени (но пък се разделиха лесно, без да се нарушава долния слой). Кутията е по-къса от полските Bluebird, но пък по-висока. За прах не мога да определя точно (обичайно пресявам с едно много широко сито над мивката, че да ни ми се набива прахта в папката и не обръщам особено внимание на количеството й). Но ми се струва, че е в границите на допустимото.” 12.2021
“Парчетата са нарязани така, че да са лесно разпознаваеми. Влизат само на правилното си място, не създават отражение на изкуствена светлина, а сглобката е нормална-нито стегната, нито хлабава.” 01.2022  
“Парчетата са нарязани така, че да са лесно разпознаваеми. Влизат само на правилното си място, не създават отражение на изкуствена светлина, а сглобката е нормална-нито стегната, нито хлабава.” 01.2022
“Е, много ми хареса! Нещо като Gold puzzle - една идея по-хлабава сглобка само (не се разпада, можеш да повдигнеш нареден елемент, но просто не е чак като Gold - мисля, че по-лесно ще го разглобя). Плътни парченца, които влизат само на място, няма прах, цветовете се различават лесно, съответства си с кутията (а тя самата е малка)” 02.2022
Black Sea Puzzles
“Какво да ви кажа....като цяло по-скоро ми хареса. Сглобката е леко хлабава, но това не ме притеснява толкова. Честно казано малко повече ме подразни качеството на изображението. Нямам идея дали е желан ефект, но шевицата например стои една такава леко размазана, сякаш е уголемена от изображение с ниска резолюция.” (март 2021)
“Влизам да похваля пъзелите на Black Sea. Много приятен за редене.” (февруари 2021)
“Браво на Black sea puzzles и за листовката с картината, и за информацията, която са дали за нея на кутията, и за торбичката за многократно ползване. Само сглобката можеше да е малко по-плътна, но и така е прилична.” (февруари 2021)
“Отворих единия ,за да видя как е и доста ми хареса.За първи път виждам с плакат и многократна торбичка за събирането му след нареждане” (февруари 2021)
"Цветовете са много красиви и наситени, но сглобката е ужасно хлабава. Съвсем леко да го закачиш с ръкав и се разваля. Не бих си купила друг. Но пък кадифената торбичка е страхотна." (април 2021)
Black sea lite
“Много съм доволна. Здрави, матирани парченца, влизат точно на място,картонът е такъв, че няма да се разслоява дори и при повторно редене. Цветове чудесни. И не на последно място кутията е  значително по-малка.” 03.2022
Bluebird
“Започнах да редя пъзел на Bluebird, за пръв път май се сблъскам с тази марка. Изобщо не съм очарована, на моменти части трудно пасват,  лек натиск и се разпадат съседните фрагменти. Цвят на водата върху кутия е син, в действителност е розово-лилав. Малък размер на кутия за мен е недостатък.” (март 2021)
“Mарката на пъзела с цветето е Bluebird. Беше приятен за редене. На живо е по-красив отколкото на снимката. По принцип за мен водеща е картинката, не марката. Но откъм качество има какво още да се желае.” (март 2021)
“Моят първо леко ме разочарова, че имаше неразделени части, но иначе ми хареса. Матов е.” (март 2021)
“Ето един Bluebird от днес, нямам оплакване от качеството, но кутията вярно много малка   едвам го прибрах след това“ (март 2021)
“Включвам се и аз с два пъти по 1000 части на Bluebird. Не са ми любима марка от гледна точка на качество, но са много красиви!” (март 2021)
"За първи път редя на Bluebird, хареса ми." (юни 2021)
"Парченцата изобщо не бяха онези дребосъци като на 3000-ка. Самият пъзел страхотен за редене, бих казала по-скоро от по-занимателните и не твърде лесни (но не и труден)." (август 2021)
Buffalo
"Успях да сложа ръце върху един Buffalo. Понеже в групите във фб са основно американци много често гледам техни пъзели и съм си харесала много. Първоначалното усещане обаче е леко разочароващо. Прекалено ми е лъскав и гланциран, иначе изглеждат дебели парчетата поне, не е като Galison. Но явно гланцираните просто не са моето нещо." (юни 2021)
"Аз си се мъча с Бъфало-то. От качеството не съм доволна, но и картината се оказа в пъти по-трудна отколкото предполагах." (август 2021)
“честно не бях във възторг. Частите са от по-тънкия сорт и бая наранени имаше, според първата собственичка били така фабрично. Иначе бяха с уникални форми и почти не пасваха на грешно място. Печата беше добро качество, покритието е лъскавия тип.” 02.2022
“Бъфало, за парите си са доста слаба работа, тънки гланцови части, омачкани фабрично, но имат страхотни изображения.” 03.2022
“Аз съм редила. Хубави са, но по спомени бяха с по-малки части.” 03.2022
Castorland
“Хареса ми, качеството е добро, парчетата не пасваха на повече от едно място (винаги се опасявам от това и затова го отбелязвам като плюс, когато всичко е наред). Някои части бяха труднички за мен.” (февруари 2021)
“Касторланд са ми с тънки парченца за вкуса. Аз не бих си го причинила повече…” (февруари 2021)
“Castorland наистина е окей като цена/качество, но май скоро няма да ги повторя аз.” (януари 2021)
“Парчетата пасват добре на мястото им, цветовете са хубави, доволна съм засега” (януари 2021)
“И аз съм доволна от съотношение цена-качество.” (януари 2021)  
"В два плика по 1500. Техните пъзели винаги са били в два плика 2000 и 3000ч" (май 2021)
"На Castorland съм редила два и са били доста прилични. Единственото, което не ми е много ОК е това, че са по-тънки." (август 2021)
"Та снощи започнах един от пъзелите - този на Кастораланд и бях много много приятно изненадана - никакви стружки, здраво залепени парчета, които не се разпадат, парчетата си влизат само на техните си места. Сигурно извадих късмет, но качеството изобщо не е лошо. Като минус мога да кажа, че парчетата са доста малки, аз съм свикнала на големи плочки явно." (август 2021)
"Аз ако направя сравнение между Кастораланд и Анатолиан, по един съм редила от двете марки, Кастораланд е много по-добре." (август 2021)
"Започнах единия Касторланд. Приятно съм изненадана. Никакъв прах в кутията, парченцата са една идея по-тънки от това, което харесвам, но са здрави, добре изрязани, личи си къде пасват и леко матови. Ще взема да ги реабилитирам. Предвид ниската им цена май ще се радваме на съвместна работа оттук нататък." (август 2021)
“Аз много харесвам Касторланд, още като ги опитах за първи път с един вулкан от Африка, който никога бих наредила, защото хич не са мой тип изгледите, но заради парчета, които чудно си влизаха по местата, го завърших и Касторланд ми влязоха в сърцето. Но аз не съм много придричива.” 03.2022
CherryPazzi
“Много ми хареса качеството.Изображението е перфектно,няма нито една неразделена или повредена част в плика.
Няма прах в кутията,частите са дебели и матови,няма отблясъци при редене.Сглобката е перфектна,вдигнах целия пъзел без да го лепя.Стегната достатъчно,но не прекалено,че при разваляне да те е страх да не се повреди.” 11.2021
“+ хубави плътни парчета, ярки цветове, интересно изрязани
- огъват се наредени участъци, все едно трябва накрая да се глади с точилка 😁
Като обобщението бих купила само при голямо намаление и ако някоя картина мноого ми хареса” 02.2022  
“Прекрасно качество,нямам никакви забележки.Страхотно изображение.нито една повредена част.” 08.2022

Cloudberries
“Когато го отворих в началото ми се видяха хубави парчетата - приятно матови, както ги харесвам. Но като почнах да сортирам...имаше някои слепени, които се късаха при разделяне. Това как да е, не бяха много, но си имаше и разслоени, а отделно при реденето се разслояваха още.И това не беше достатъчно - открих парчета, които идеално пасваха на чужди места. По принцип с други пъзели обръщам парчетата от задната страна и там обикновено си личи дали парчето е на мястото си, тоест ако има луфт се вижда по-ясно. Тук нямаше, те просто си пасваха на 99% перфектно. Ето тези например при редене и за момент нямаше да предположа, че не са заедно, сега при голямо увеличение на снимката си личи, че нивото им не е напълно еднакво, но с просто око не се вижда ако не се вглеждаш супер много. Иначе сглобката бива, не е от най-най-стегнатите, но е достатъчно да не ме дразни, че се разпада.

Имаше малко прах и огромен плакат, за съжаление плакатът е последното нещо, което ме вълнува в един пъзел, особено пък с тази картинка е абсолютно непотребен. Та така, реве ми се, защото толкова ми харесва и е толкова ужасен.” 03.2022
Clementoni
“… на който дори на кутията си пише, че е high quality. Ами то е удоволствие да го редиш, всяко парченце си пасва на мястото, парчетата с голяма дебелина, гланцирани и на дебел картон” (февруари 2021)
"В началото се отчаях, защото ми се стори, че няма никаква сглобка, но после се оказа, че всъщност много добре си пасват парчетата. Възползвах се от лекия релеф на картона, за да ориентирам самите парчета в едно направление и това много ми помогна за нареждането." (май 2021)
" и трите пъзела са High Quality Collection , защото те са им с най-доброто качество.
Аз съм доволна от качеството. Частите си пасват, само където им е мястото; хубаво изрязани са; сглобката им е добра; леко гланцирани са; цветовете им са по-наситени отколкото излизат на снимките, които съм качила." (юли 2021)
"Добре беше, не е топ пъзелът, но определено от добрите." (август 2021)
"[…] на мен Clementoni ми прилича на Anatolian, може би са малко по-тънки парчетата. Пак са така лъскави, заслужават си за цената. По-евтини от Anatolian. Хлабава сглобка, но си влизат по местата и не е толкова трудно да видиш, че някоя част не е там." 14.09.2021
Cobble Hill - нестандартни части
“Имах картинка вътре само в кутия на Cobble hill.” (февруари 2021)
“Качеството на Cobble Hill ми допадна, не беше нещо уау, но си беше доста добре. В класацията ми ги нареждам пред Gibsons основ но заради нестандартните парченца, които ми допаднаха.” (януари 2021)
"Само хвалби съм срещала за тази марка, така че се бях подготвила за невероятно изживяване. За съжаление леко се разочаровах. По личното ми усещане нито сглобката е чак толкова плътна (пъзелът лесно се разваля и не може да се повдигне без да се разпадне), нито т.нар. нестандартни парчета ми доставиха очакваното удоволствие, по-скоро ми беше натоварващо реденето заради тях. Освен това този ръб отдолу ми е леко неприятен на пипане. Бях се подготвила да им изкупя половината каталог, защото изображенията са ми по вкуса, но май ще си помисля още. Плюсовете - много приятно оформление на горната страна на парчетата и самата кутия, матово "ленено" покритие, стои луксозно и приятно на пипане. В кутията имаше листовка с цялата картина (пъзелът е детайл от нея) и подробности за художника." (юни 2021)
"Толкова плътно влизат парчетата,че мога да си го вдигам и нося така,без изобщо да го лепя.Стигнала съм до извода,че е въпрос на партида,защото имам много техни пъзели.Някои са хлабави,някои са трудни за разваляне,толкова плътна сглобка имат." (юни 2021)
"Супер доволна съм, всички похвалили ги са били съвсем прави - и качеството, и разпечатаното изображение, и това, че рамката няма как да я объркаш - супер е. За нестандартни части вече имам две любими марки" (юли 2021)
Corner piece
"Аз съм доволна от качеството. Единственото, което ме дразни е, че снимката на кутията е малко отрязана винаги от едната страна и не е цялата. Иначе от качеството съм доволна, мисля, че е английска марка, само от там съм ги взимала." 10.2021
“Харесва ми, твърди, здрави парченца, лъскави са и са доста по-тънки от Гибсъните, например. Сглобката не е стегната, но е пределно ясно къде е всяко парче, не се чудиш. Добре изчислен пъзел, нито много лесен, нито много труден. Определено ще си взимам още от марката, парченцата са мънички като на Кастораланд и Блубърд. [...]Да допълня за Корнъра, че в крайна сметка се оказа по-хубав, отколкото го описах, всъщност е с плътна сглобка, защото се вдигаше целия.” 03.2022
DIECO
“Парченцата са нормални като размер и форма; тънички са, но здрави; цветовете са много добри, леко матови и не лъщят. Като минус - хлабави са и някои части влизат на повече места, даже на финала установих, че две части са на грешни места и ги размених. Като цяло съм доволна, бързо го наредих, картинката е забавна.” 10.2021
DINO
“Нещо не ми хареса марката...няма плакат. Картината на кутията с ужасно качество, нищо не се види. Сглобката е малко хлабава и се дразнех, но после ми мина. Прах има бая, като се има предвид, че е сортиран доста пъти...и имаше недоразряза и няколко парченца..” 10.2021
D-Toys
"Марка, която никога повече няма да купя е D-Toys, прецаках се да си взема един, защото са евтини, изнервих се жестоко още на рамката и го прибрах. Ще го редя все пак, но повече определено няма да поръчвам, сглобката беше  кошмарна. Странното е, че за дъщеря ми бях взимала един на D-Toys, 100 парчета и си беше хубав." (май 2021)
"D-Toys ето това е нещо страшно. Бях си купила един, нещо с Венера беше и някакви нейни дружки, редих 2 часа рамката, разтреперах се от нерви и го събрах в кутията" (май 2021)
"Като цяло не е никак лош: нямаше много прах, има хубав картон. Единствен недостатък е, че имаше някои парчета с деформирани ъгълчета, снимала съм най-сериозно повреденото - може да се поправи с малко лепило." (август 2021)
"Проблемът идва от това, че парчетата понякога не си пасват добре едно с друго, дори когато са на правилното място. Сякаш ръбовете не са съвсем чисто срязани, знам ли... Получава се размиване на усещането дали едно парче е точно за там, или не. някои от парчетата имаха дефекти на най-горния (цветния) слой - изглеждат сякаш хартията се е разкъсала още в процеса на производство"
"Изобщо не съм очарована от качеството им, особено като ги сравнявам с други марки, с които вече имам опит." 09.2021
“Ако купя друг пъзел на марката D-Toys, трябва много да ми хареса картинката и да е минало доста време, че да съм забравила колко хлабава е сглобката и как парченцата влизат и не на местата си.” 03.2022
Educa
“Ама при тях пък го има момента, че слагат логото си отпред и реално в горен десен ъгъл едно квадратче просто липсваше от изображението” (март 2021)
“-Бърз въпрос - на Едука и на Анатолиан 3000 части в една или в две торбички е?
-Educa от сега продаваните, е в една торбичка. И нямаше лепило към пъзела.” (март 2021)
“На Едука пъзелите ми харесват, от години ги редя.” (февруари 2021)
“Само един от 2000 части съм редила, на Educa, и парченцата бяха в един плик.” (февруари 2021)
"Днес напреднах с дракона на Едука. За първи път редя пъзел на тази марка и може би няма да повторя - много хлабава сглобка, лесно се разваля. Иначе цветовете и частите ни харесват, картината също, но при всяко бутване се разваля. Доста дразнещо..." (април 2021)
"Според мен не винаги са били така Educa, но по някое време им е паднало качеството. Бях намерила един стар, купен преди години (ама 3-4, не повече) и прибран с целофана още в мазето. Та, наредих го януари месец и сглобката беше мнооого по-добре от тези на Educa, които си купих впоследствие. Жалко, но и на мен ми писна и затова сега ги избягвам (поне за известно време)" (април 2021)
"Повече на Едука не бих си взела, въпреки хубавите картини. Повече на Едука не бих си взела, въпреки хубавите картини." (юни 2021)
"Почнах една Едука. Веднага си припомних защо толкова обичам тази марка. Здрави, дебели, лъскави парченца, когато влизат едно в друго направо изпитвам удоволствие." 1.09.2021
"Доволна съм от марката. Много хубави цветове, дебел картон, сглобката е хлабава, но в никакъв случай не пречи." 15.09.2021
EuroGraphics - нестандартни части
“На Eurographics - последно два на групата Kiss и беше истинско удоволствие, защото всички части бяха нестандартни! Като качество бих казала, че са ок, задоволително. Цветовете на кутията бяха малко по-различни от реалните.“
“На EuroGraphics имат много странни парчета.”
“Първият пъзел, който редя с толкова шантави елементи, почти няма нормални! Мислех, че ще е по-лесно, ама май съм сбъркала!”
“За Eurographics съм с лошо мнение, след като ми се падна чисто нов пъзел с отлепени от парченцата си картинки. Наложи се да ги лепя аз. Гладки парченца, блестят. Имат и различни от стандартните парченца.”
“Трети пъзел на EuroGraphipcs редя и все така продължавам да харесвам нестандартните им части, но ми се искаше качеството да е една идея по-добро като изрязване на частите и твърдост.”
"Започнах един Eurographics. За толкова години редене на пъзели не бяха ми попадали толкова шантави като форма и размер части. Не че се оплаквам, забавно е. Но имаше доста стружки/прах в кутията както и неотделени едно от друго парчета при рязането. Бях набелязала още три от тази серия, но ще си ги спестя определено." (август 2021)
"Беше истинско удоволствие!" 6.09.2021
"За първи път редя Eurographics. В началото парчетата ми се сториха доста добри, хубава дебелина, приятно леко матирано покритие, по нищо не отстъпваха на Cobble Hill. Но докато си сортирах започнаха да ми правят впечатление разни неща. Например на места частите бяха прекалено тънко изрязани, включително на едно място имаше липсваща част от парчето, но да речем, че съм чела и по-лоши неща за марката и предвид, че дефектните парчета не бяха много го преглътнах. По-неприятното за мен се оказа самото качество на картината, по-конкретно цветовете и остротата. Нямам идея дали е проблем при печата или снимката не е с добро качество, а може би и двете. На места картината беше много размазана, никаква острота. А за цветовете мога да го обясня само по фотографски, снимката е ужасно шумна. Цветовете в по-тъмните части са ужасно грозни" 3.10.2021
Enjoy
"С удоволствие мога да споделя, че останах много доволна от качеството на пъзела. И за мен беше първия на тази марка. Частите не са тънки, удобно дебели, ако мога така да се изразя хах, пасват си само и единствено на определеното място, няма как да направиш грешка. Сглобката е супер, не се разпада, дори първо ми беше странно, че едва ли не трябва да натиснеш с малко сила, за да влезе. Цветовете са супер. Няма никакъв прах от частите. Нямаше нито една повредена част в плика. На мен определено ми допадна. Опитайте. Дано да не съм ви подвела.  При интерес, мога на снимам отблизо частите. Между другото, ако си харесам друга картинка на тази марка, ще си го поръчам със сигурност." 10.2021
“За пръв път рядя на марката, хареса ми, частите бяха достатъчно дебели и сглобката е хубава” 11.2021
“Качество е много добро, сглобката и формата на частите също, много ми прилича на Magnolia. И двата ги редя за първи път и почти идентични ми се сториха.” 12.2022
Exploding kittens
“Изглежда качествен. Парченцата са добре изрязани, гланцирани, не много дебели, има и с различни форми.” 02.2022
“Забавно се редеше, добре изрязани частички, леко гланцирани, средна дебелина. Има и с различна форма. На мен ми допадна много. С удоволствие ще наредя и другите два от серията.” 04.2022
Falcon
“Falcon - картинките ми харесват много, но не съм доволна от качеството. За пръв път ми се случи да имам и едно липсващо парче от нов пъзел, а на сайта им пише, че не пращат замени” (март 2021)
“Не бях редила на Falcon (Озон го продаваха за Jumbo, но карай) и много ми хареса. Преди малко, преди да го разглобя, направо го вдигнах вертикално - досега само за Scmidt знаех, че е такава сглобката” (февруари 2021)
"Страхотно качество!!!" (май 2021)
"Разочаровах се от Falcon, че в нов пъзел имаше доста съединени участъци и смачкани парчета" (юни 2021)
"Аз редих на Falcon 3 пъзела един след друг и бяха уникално качество,  направо по-добри от Bluebird,  но всички бяха малки от 500 части." (юни 2021)
"Значи точно за Фалкон идвах да пиша, май май това са най-качествените пъзели, които съм редила. Чудех се между Bluebird и Falcon, но е определено Falcon. Няма такава сглобка и дебел картон, просто нищо повече не може да иска човек, в пакета няма една стружка. Засега бях редила само по 500 части на Фалкон - такива имаше на промоция пролетта в Озон, но сега си взех от групите един 1000 части - същото качество." (август 2021)
Galison
“Един много пролетен пъзел на живо е още по-красив, с много наситени цветове. Качеството му е страхотно, мога да го вдигна целия, всяко парченце си пасваше на точното място. Голям кеф за редене! Имаше две, три парченца много леко деформирани, но успях да ги изгладя с тежка книга.” (април 2021)
“Наредих го с голямо удоволствие и много бързо, върви лесно заради цветния градиент, също така парчетата са достатъчно индивидуални и не пасват на чужди места. Парчетата влизат едно в друго много плътно, едва ли не с щракване. Разбирам защо имаше мнение за ниско качество на тази марка в предишната тема, но не мога да кажа, че съм напълно съгласна. Просто пъзелът е различен от обичайния стандарт. Сега повечето пъзели са с дебели парчета с грапава горна повърхност (тип "ленен" картон), а този пъзел първо е с гладка и леко гланцова повърхност, и второ, дебелината на парчетата е много по-малка от обичайното за другите марки, които съм редила. […] Но, тази "тънкост" на парчетата се компенсира от тяхната здравина, много усилия се иска за да се изкриви или прегъне някое парче. Не че съм пробвала, но в процеса на редене и разваляне нямаше никакви поражения. Въпреки че на пръв поглед са много хилави, всъщност парчетата са твърди и здрави.” (март 2021)
"Имаше голям процент проблемни парчета - разлепени или нагънати, пак лепихме много. Мъжът ми толкова се възмути, че написахме писмо на производителя да се оплачем от ниското качество. Не се изложиха с грижата за клиента и предложиха да ни го заменят, но ние отказахме, защото не ни се хабят нерви за евентуална митница с пратка от САЩ." (юни 2021)
"Голямо удоволствие, кратко за жалост, защото пъзелът сам се редеше. Цветовете са фантастични" 2.09.2021
“Аз си наредих един Galison,който е втора ръка(имам и един чисто нов,чака ред)Ами,нямам никакви забележки.Просто чудесен.Сглобка перфектна,цветовете са прекрасни,както и изображението.Няма повредени части,само лекия гланц не ми е по вкуса,но определено ми хареса,Подцених го,очаквах да ми бъде по-лесен,но успя приятно да ме затрудни” 03.2022
“Rainbow Crystals, 500 части [...] Супер си е пъзелчето - няма нито наранени, нито разнищени или разлепени парченца. Много добре са си изрязани всички и изобщо нямам никакви забележки. Много приятен е за редене, дори и на изкуствена светлина цветовете се възприемат спокойно, начинът на разрязване е такъв, че лесно се възприема от окото кое парченце откъде е. Има си и плакат - достатъчно малък, за да е удобно да си го сложиш в ъгъла на масата и достатъчно голям, за да възприемаш картинката. Тя не че е трудна, но все пак. На височина пъзелът е колкото пъзел от 1000 части, не знаех за това.  Дано и с другите Галисъни извадя такъв късмет!” 08.2022
“Не съм доволна от качеството, парчетата не бяха в добра форма - имаше разслоени, наложи се да разделя няколко недоизрязани групички. Залепих най-тежките случаи. Има обелена повърхност на едно място (бялата точка върху червения мак в средата).” 08.2022
“Наредих още един Галисън, определено качеството е зле за тези пари.” 08.2022
"Galison, 1000 - чудесно качество отново, изобщо нямам от какво да се оплача. Може би само плътната сглобка, която ме кара да се страхувам да не повредя някое паченце, докато разглобявам. Имаше малко прах, но не много." 12.2022

Gibsons
“Досега не бях виждала пъзел с толкова дебел картон, като на Gibsons. Отначало ми беше странно, но свикнах и се изкефих много:) Кутийката му е малка (не заема място), а вътре си има разпечатана картинката - много удобно, защото можеш да си я въртиш накъдето ти трябва.” (януари 2021)
"Вчера завърших един на марката беше отврат!!! Всички части ставаха навсякъде, а най-трудно пасваха на точното място. Само 500 части беше, а рамката успях да я подредя цялата почти накрая, просто всичко влизаше навсякъде. Чак дъщеря ми, която е на 4 и уж помага взе да мърмори 😂
Да не говорим колко разлепени парчета имаше. Питам, за да знам дали да рискувам друг път с тази марка. Направо съм бясна." (май 2021)
"Много съм доволна от качеството на пъзела и марката. Сигурно по-дебел картон като този на Gibsons не съм виждала. Редила съм поне 3-4 пъзела на марката - по-рядко ми харесват картинките. Доволна съм много. Частите си пасват, само където им е мястото. " (май 2021)
"на мен ми харесват пъзелите на Gibsons. Дебели парчета, добра сглобка, много приятни за редене. Този ми беше вторият и имам още 2 от тази марка да си чакат реда." (юли 2021)
Gold puzzle
“Eдинственото което не ми хареса е, че имаше много неразделени части, които ако се опиташ да разделиш се къса картона в задната част. Иначе съм доволна и ще си поръчам пак при намаление.” (март 2021)
“Този е на gold puzzle 1000 части, на живо е много по-красив, частите са доста лъскави и си пасваха на точно определените места. Много приятен за едно следобедно редене. Имах и пакетче с лепило/прах в кутията, като на гърба и е описано как да се използва.” (февруари 2021)
"В момента редя този на Gold puzzle https://www.ozone.bg/product/gold-puzzle-inspiration/
Този път нямам забележки от към качество, нямах нито една съединена част за разлика от предишния с рибките, където имаше доста слепени части. Но много бавно се реди, гланца допълнително ме затруднява с отблясъка, който се получава." (април 2021)
"Мен гланца изобщо не ме бърка, въпреки че редя предимно вечер." (април 2021)
"Отлично качество, не е от най-лесните за редене, но много красив" (април 2021)
"Gold Puzzle са доста добри за бюджетна марка, редила съм само един, някаква картина, но определено си беше добро качеството, при все че самият пъзел си беше труден" (май 2021)
"вдигнах го целия и нищо не падна; парченцата са гланцирани, но може да се редят и на изкуствена светлина." (юни 2021)
"Само да добавя за пъзела на Голд, единствената ми забележка е, че реално картинката цветово не отговаря на пъзела" (август 2021)
"Качеството е безупречно!" 31.08.2021
"Трети реда на Gold puzzle и съм много доволна от качеството. Не ми пречи, че са гланцирани парчетата, даже го намирам като плюс, защото гланцът е допълнителна защита и парчетата не могат да се надраскат лесно. Сглобката за мен е перфектна, нито е хлабава, нито е стегната. Цената на Gold puzzle е много добра." 16.09.2021
Heye
“Heye много ми харесват като качество, но адски шантави картинки имат.” (март 2021)
“И един забавен и доста лесен на Heye, Пазар, 1000 части. Много приятен за редене, повече, отколкото предполагах.” (март 2021)
“За Heye разбрах, че имат плакати само в триъгълните кутии. Доста са големи, на мен ми харесват, може да се разгледа по-детайлно картината.” (февруари 2021)
Heye също слагат плакат поне на тези от 2000 части. (февруари 2021)
"Един Heye 1000 части, приятен беше за редене." (април 2021)
"Пазарът" на Heye обаче ме впечатли силно и за това дадох гласа си за него. (април 2021)
Jumbo
“За сега харесвам най-много пъзелите на jumbo falcon deluxe”
“Като качество най-много ми допадат тези на Ravensburger, следвани плътно от Jumbo.”
“Аз съм наредила 3 черно-бели пъзела на Ешер на марката Jumbo, доволна съм от качеството като цяло.”
“Редих (2х1000 части) и е много добър като качество!”
“И аз наскоро редих един от 2000 части от тази марка, като изключим, че някой части не бяха разделени качеството си е добро.”
King
“Единствено съм ужасно недоволна от King. Тънък картон, странни части и недобро качество на снимките.”
“На мен Кинг не ми харесаха, че пръстите ми се усещаха като мазни, след като пипам парченцата.”
“За мен най-странни за сега са King. Много тънък картон и ако не редиш на маса е супер изнервящо.”
"Няма прах никаква в кутията. Но картинката на капака не става за сравнение, кутията е малка, картинката още по-малка. В добавка сякаш последния половин-един см не е на картинката и малко трябва да гадаеш за рамката. Някои парчета пасват на повече от едно място и тези всички неща за мен са негативи. Картонът е добре пресован иначе, не се повреждат парченцата като ги разделяш, но е по-тънък отколкото харесвам аз. На кантар съм за по-нататък, трябва да е изключителна картинката за да купя пак. " (август 2021)
Magelando
“По мое мнение, качеството е отлично. Добре изрязани частички, без прах в кутията. Хубава сглобка, успях да вдигна целия пъзел нареден.” 08.2022
Magnolia
“Нямам абсолютно никакви забележки към марката. Направо Мерцедес. Хубави парченца, които пасват само на своите си места. Приятни на допир. Много здрава сглобка. Кутиите са по-малки и тънки спрямо кутиите на другите марки. На кутията е показана и трудността на пъзела - 3/5 е този. За мен си заслужава марката. Накрая го вдигнах целия и го размятах... нито едно парченце не падна.” 03.2022
“Частите са в затварящо се пликче, което е удобно принципно. От проветряване са решили, че нужда няма, тоест дупки липсват. Има две малки пакетчета лепило, сега видях, че на кутията отзад има инструкции за лепене, пише също, че изпращат липсващи части. Частите са хубави, дебели. Сглобката е добра, стегната, вдига се целия без проблеми. Но и не е свръх стегната да не може да са развали и да се разнищват парчета. Тоест като за мен си е идеална.
Това, за което не знам защо никой друг не говори - парчетата са свръх гладки и
матирани. Аз лично не съм виждала такива парчета на друг пъзел. Всички марки с
матирани части, които съм виждала имат някакъв лек релеф отгоре. Та на пипане
тези парчета лично на мен са ми много приятни. Но...създават цяла нова вселена
за възможни дефекти.Не си личат супер много, но не знам ако се реди повече пъти доколко ще издържат и в какъв вид ще са.
Нещо, което не ми допадна е задната страна на парчетата. По краищата са като леко надигнати ако виждате. Това от своя страна акумулира прах в прилични
количества.
Като цяло съм доволна и ми хареса. Сега лично на мен щеше да ми е по-кеф ако бяха една идея по-ярки цветовете, но просто картината е такава. Не е особено труден.Ако трябва да им сложа някаква оценка за качеството би била 8/10. В моята класация все още няма да ги намествам.
Дали ще редя още техни - определено. Нооо, може би ще почакам за намаление.” 03.2022
Master Pieces
"Парчетата са лъскави (вижда се и на снимката), наситени цветове. За първи път редя на тази марка, хареса ми" (май 2021)
"Заслужаваше си теста на Master pieces - хареса ми много" (юли 2021)
"Тези дни си мислех коя ми е любимата марка, може би са Master pieces, много са ярки и цветни и със стегната сглобка" (юли 2021)
"Сега сме започнали втория от серията на Master pieces, който имам и е може би най-качественият пъзел, който съм редила досега. Никакви стърготини, страхотен печат, толкова дебели парчета не съм виждала, като коледни курабии са" (август 2021)
“Master pieces 750. Очарована съм от марката по отношение на по-големите пъзели. Тези от 300 парчета не ми допаднаха твърде, но този и по-големите да. Определено ще купувам още. Твърди, достатъчно дебели и доста гланцирани парчета. Може би не са перфектни, но са много мои“  18.09.2021
“За първи път редя тази марка и за първи път редя 750 части. Парчетата не бяха нито много дебели, нито много тънки, средна работа. Гланцови, което не ми е любимо, но пак не бяха много лоши. Сглобката беше сравнително хлабава, нямаше прах.“  25.09.2021
“Всъщност пъзелът се оказа много добър -  локвата всъщност е много хубав цвят на старо злато, цветовете са наситени, без да са ярки. Частичките са леко матирани, за разлика от предишните пъзели на тази марка, които съм редила, и това също е голям плюс според мен“ 30.09.2021
“Досега не съм редила на Мастър пийс, но в кутията изглеждат добре парчетата, матови. Останах изненадана от размера на кутията- доста малка за 1000 парчета, снимана в сравнение с Трефл. Обаче си има плакат на картината.“ 30.09.2021
“Пъзелчето обаче ме изненада много приятно, въпреки че кутията му е супер невзрачна. Стегната сглобка, сладурски парчета, направо сам се редеше, никаква прах.  Единственото кофти беше, че няма плакат, а кутията е твърде малка за да гледаш картинката от нея.“ 9.10.2021
New York puzzle - нетсандартни части
“Частичките са дебели и добре изрязани. Не знам при големите пъзели дали ще е така“ 18.09.2021
“Отзиви - хубав плътен матов картон, няма боклучета, цветовете отговарят на тези върху кутия. Парчета от рамката са огромни, някои пасват на няколко места, лявата страна ме измъчи, хлабава сглобка, нестандартни части.” 02.2022  
“Започнах първия си New York - много ме радва, от всички с нестандартни части досега май само Cobble hill бих наредила пред него. Наистина никакви стружки от рязането, само Gold ми бяха така впечатляващи в това отношение. Абе, засега е много добре, само и повече техни картинки да можех да си харесам, щеше да е съвършенство.” 02.2022
Piatnik
"За пръв път редя техен - хареса ми като цяло, но не ми хареса съотношението цена/качество. Цената му беше като за Eurographics примерно, но качеството не беше толкова добро. Прилична сглобка, но по-тънки парченца и не добре изрязани; например доста части от рмаката бяха не просто съединени, а буквално недоизрязани и ъгълчетата им трябваше аз да ги разделям (но пък не се увредиха парченцата)." (април 2021)
"Ето ги най-накрая вратите на Piatnik,  които се оказаха страхотни - нито много дребни, нито прекалено шарени. За първи път редя марката, сглобката прилича на Шмидт." (юли 2021)
Pomegranate
“Първото ми впечатление е много добро. Хубава кутия, от плътен картон, малко по-малка от размерите на стандартен хилядник на Ravensburger например. Вътре парченцата са в плик със закопчаване, който обаче първо трябва да се среже много близо до лентата за закопчаване. Парченцата се побират точно в кутията, няма излишно място. Възхитена съм от парченцата - матови, но наистина матови, а не като тези на Ravensburger и Schmidt например - лъскави, но с "браздички". Няма отблясъци, цветовете са добри, наситени. Усещането за парченцата обаче е лошо - все едно редя по-лошо качество, няма го онзи "perfect fit", който е задължителен за Ravensburger и Schmidt.“
“Много съм доволна, голямо удоволствие за редене беше. Парчетата са дебели, с много приятно матово покритие, пасват само на своето си място и толкова плътно, че пъзелът може да се изправи вертикално без никакъв проблем. Торбичката е с цип, прибрах си го обратно в нея.” (февруари 2021)
“Аз много харесвам Pomegranate и винаги вземам смело.Матови са частите,сглобката е стегната,просто няма за какво да се хвана.Хубави дебели парченца,няма стружки в кутията.Когато са на промоция винаги си купувам поне един на тази марка.” 03.2022
Ravensburger
“За Равенсбургер мога да кажа още, че парченцата са матирани, пасват чудесно, добре изрязани са и цветовете са прекрасни. В допълнение ще кажа, че ако имате проблем с липсващо парченце от пъзел, можете да им пишете и ще ви съдействат. Имах такъв случай - нов пъзел с липсващо парче (не е загубено, просто липсва). Писах - пращат ми нов пъзел, защото няма как да ми изпратят парченце. Стандартни форми на парченцата.”
“Сега съм подхванала един нов вид пъзели серията Escape. Вътре има правоъгълни парченца, които допълват рамката, но не са важни за самия пъзел. Предполагам, че за загадката после ще са важни. Картинката на опаковката е различна от това, което ще се получи, има някакви загадки, има и плик с отговор”. “Наредих 2 досега, на първия му реших и загадката, сега съм заседнала на последните няколко загадки на втория пъзел...”
“Равенсбургер ме разочарова с качеството” (март 2021)
“Предполагам,че няма да са точно 3000,защото при Равенсбургер 1000ч са 1008,1500-при Равенс са 1530.Нямам обаче опит с по-големите как са бройките” (февруари 2021)
"Равенсбургер - хубави плътни парченца, ярки цветове" (юни 2021)
“По повод Равенсбургер (днес прегледах нечетени от няколко дни писанки във форума) - и аз съм леко разочарована на този етап. Снощи отворих нов пъзел с 1500 части и от сортирани максимум 200, 2 бяха с разлепени ушички. Едно време минаваха за много добри, но нещо вече май май покуцват.” 02.2023
“Аз с първия ми Равенсбургер след 10-на години пауза в пъзелореденето, също бях разочарована. Но да са живи и здрави Мона Лиза и Бухтичка - убедиха ме да дам шанс и не съжалявам. На мен си ми харесват и след онзи проблемния не съм имала други слаби. Понякога имат повечко прах или разлепено уше, но нищо, което да ог няма и в други марки. А парченцата някак интуитивно си ги познавам, дори да не са сортирани.” 02.2023
Schmidt
“Добре си пасват парченцата, хубаво изрязани.”
“Смело мога да заявя, че много ми хареса и с удоволствие ще си поръчам и други от серията.”
“На Trefl и Schmidt също много харесвам качеството, особено вторите. Последните техни пъзели, които си бях купила, бяха съвсем леко матирани отгоре и като ги наредя не блести светлината върху тях гадно, както блести върху гланц. ”
“От Schmidt имах много по-големи очаквания. Голяма част от парченцата на техен пъзел, който редих, бяха недобре изрязани - с парченца от последния, долен слой хартия, останал във вдлъбнатинките за снаждането с други парченца. Когато се опиташ да го махнеш, се къса и част от хартията на самото парченце.”
“На Шмид са матирани.”
“За Шмидт да добавя, че парченцата и на трите пъзела, които съм редила от тази марка, бяха много добре изрязани. Нямаше остатъчни ръбчета картон никъде. Цветовете са 1:1 с тези на кутията, парченцата са матирани, пасват чудесно и не се чудиш дали на същото място ще паснат още 3 парченца. Стандартни форми на парченцата.”
"Наистина са със страхотно качество." (юни 2021)
Springbok[ - нестандартни части/b]
"частите са голеееееми, здрави, няма мърдане. Но крайният резултат е по-голям спрямо другите пъзели от 1000 частите. В началото ми беше странен." 11.10.2021
“като качество не е лошо, нестандартни части, малко трудно се ориентирах по картинката, лесен за редене. [...]Иначе сглобката е добра, само едно леко разлепено парченце имаше.” 02.2022
“Мислех, че ще е прилично качество, дори да не е върха, а то...  разделих незнайно колко двойки и тройки парченца; картонът тънък и с ръб от задната страна; някои залепени даже и не посмях да отделя. Сглобката добре, че е стабилна, но няма нищо общо с истински хубава сглобка като на Шмидт или Голд. Прахта е малко, май това му е позитивът. Общото ми впечатление към момента е точно "евтинджос", не бих купила друг техен - може би ако много харесам някоя картинка и я пуснат на добро намаление в Озон. За тези пари Aquarius си струва много повече.” 02.2022
“Не ми хареса. Частите са огромни, предполагам подобни на White mountain (сигурно и те няма да ми харесат). Освен това са лъскави, втори минус за мен. Но това, което най-много не ми хареса беше сглобката, трудно си влизаха частите на местата, иначе беше стегната. Ще видя къде ще ги сложа в класацията, но някъде към края ще е, определено не са ми любими и надали ще взема друг техен.” 03.2022
Step Puzzle
“Имам няколко пъзела на Step от други серии. Аз ги харесвам, но имай предвид, че парченцата са тънки.” (февруари 2021)
"По-отвратителен пъзел не беше ми попадал. Рядко се случва да си кажа "Ама аз май съм потресена". Снимките са на парченца, които все още не съм разделяла - така са си още при отваряне просто. Повечето се обелват отзад, без значение колко внимателно махаш недоизрязаните "стърчилки". Картонът, както предполагате, е тънък, а сглобката е хлабава. Никога повече Step puzzle, особено пък за цената на Gold и за по-висока цена от Trefl." - "от всички пъзели които показах на Step само един още не съм редила и съответно не съм го отваряла, но никой от другите не е изглеждал така" (юни 2021)
"Трудно се редеше. Частичките ставаха на повече от едно място. На няколко пъти преправях рамката. Нямам спомен с друг пъзел на марката да се е случвало това." (юли 2021)
“Не знам дали бих повторила марката, макар че съм си харесала един техен Париж. Парчетата ми харесаха - едни такива сякаш са от пластмаса, здрави леки, но сглобката беше ужасна. Не може 3 парчета да преместиш дори, пасват на много места, до последно размествах, за да го завърша.” 04.2022
Sunsout - нестандартни части
“Аз съм редила един на Sunsout и ми хареса - парченцата бяха нестандартни, но пасваха само на тяхното си място.” (януари 2021)
“Аз мога да се отчета с 3 пъзела на SunsOut. Бяха много приятни за редене” (януари 2021)
Отворихме един пъзел на SunsOut и съм много неприятно изненадана, парчетата са отрязани все едно ги е дъвкала бясна катерица, такова чудо не съм виждала. Сигурно е от партидата, защото съм редила на марката и всичко е било супер. 22.09.2021
“Много съм доволна в крайна сметка, защото ме поизмъчи без да беше някакво страшно издевателство вече ( обаче парчетата си бяха рошави). Другото, което не ми харесва по принцип на тази марка са ужасните, ама ужасни кутии.“ 29.09.2021
“Редила съм няколко на SunsOut с нестандартни части и не съм имала  забележки.“ 22.09.2021
Trefl
“Mмного е приятен, хубави цветове, реди се бързо.” (март 2021)
“…Trefl, направи ми впечатление, че сглобката е по-плътна (може да се вдигне лесно целия пъзел, почти като Schmidt) и си викам "еее, явно колекция 2021 е с подобрено качество", И поглеждам, на кутията пише Premium quality; но нямам идея дали и друг път съм купувала техен дето да се води premium.” (февруари 2021)
“Не са лоши. Аз съм купувала на дъщерята. Сега май има един Трефл около 200 парчета, не отстъпва на големите.” (февруари 2021)
“У нас имаме детски Трефл с различно качество - най-много ми харесват тези, които са в рамка - най-компактни са за съхранение, и като качество са много добри. Имаме и разни със спорно качество - напр. един с макси части от тънък материал, частите дойдоха огънати, на места се редят трудно, заради огъването.” (февруари 2021)
“Всъщност на Trefl единствено сглобката им е кусур (но не проблематична, според мен) и това, че 3000-ка няма разпечатано изображението.” (февруари 2021)
“Като цяло съм по-скоро приятно изненадана от Трефл. Парчетата са малко по-тънки за моя вкус и като цяло не е нещо особено, но съотношението им цена/качество не е никак лошо” (февруари 2021)
"Много добро е качеството на Trefl, Premium Quality е без забележки." (юни 2021)
“Започнах папагала, че ми беше много интересен с това спирално редене. Ами какво да кажа,.. затруднява ме малко, но сглобката е хубава и  е удоволствие реденето.“
White mountain
"Впечатлението ми е смесено, по-скоро положително.
Една особеност - не съм обърнала внимание при покупката, но размерът на пъзела се оказа по-голям от стандартното - 61 х 76 см е, тоест е по-близо до размера на стандартен 1500. Побира се в папка за 1500 части, но в папка за 1000 части няма да се събере.
Парчетата са леко гланцови и на лампа се реди трудно. Печатът е добър, картинката не е размазана, цветовете на кутията съответстват на цветовете на самия пъзел. В кутията има листче с изображението на пъзела, то е с размерите на самата кутия, не е по-голямо, така че аз си гледах от капака, докато редях.
Сглобката е като конструктор - съберат ли се парчетата, си остават събрани. Могат да се сглобяват порции във въздуха (тоест случваше ми се така - взимам едно парче в ръка, гледам това другото съвпада ли с него - да, съвпада, сглобявам ги и си ги държа, търся трето, добавям и него... и така нататък, сглобеното не се разпада).
“Цветове и изображение бяха много хубави; сглобката е доста добра - не може да се вдигне нареденият пъзел, но и не се разместват частите докато редиш. Картонът е дебел и това е добре, защото иначе щеше да има визуално неставащи парченца. Много недоизрязани части, и като ги разделя човек прави още щети по задната част - някои дори не ги разделях, за да не ги съсипя. Голям брой от изрязаните имат останала част от картона на съседното парченце. И за гарнитура - прах.” 11.2021
“Приятен, лесен, качествен със смешни части” 01.2022
“няма за какво да се хвана,много ми харесва качеството.И както споменах,големината на частите започва много да ми допада,реди се бързо и лесно,няма никакво напрежение” 01.2022
“Много ми харесва марката,само гланцовото покритие малко ме дразни,когато редя на лампа” 04.2022
Winning Moves
“огромна част от частите бяха с по 3-4 уши, почти нямаше такива с две и едно, плътна сглобка, пъзелът се вдига без проблеми, но на еднородните петна можеш лесно да се объркаш кое къде е, което е странно имайки предвид сглобката. Нивото на трудност беше нормално, бих редила още от марката, не ми остави лошо впечатление.” 03.2022

Jigsaw-Wiki - уики за пъзели, със снимки на наредени  пъзели, както и друга информация
https://www.jigsaw-wiki.com/wiki/Main_Page
Виж целия пост
# 1
Примък, примък😁

Тони, благодаря за темата 💐

Нищо не редя в момента. Чакам да ми мине болката в гърба😑
Виж целия пост
# 2
Тони благодаря за темата.

Днес почивка защото голямото говедо има РД

Това е от затварянето заради Ковид и едвам намерихме някаква торта Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Тони, благодаря за темата 💐
Нищо не редя,но ви следя🧐 Последните две седмици се скапвам от работа,нямам време за редене,никакво☹️
Еве,да ти е жив и здрав Гого🎉🥳Много успешен и упорит младеж да расте.
Виж целия пост
# 4
... от Галисън имат много яки идеи и изображения, а качеството им прави пъзелите почти невъзможни за нареждане по няколко пъти.
...
Абсолютно на същото мнение съм.
Скрит текст:
евето, да са ти живи и здрави и дано им работят ушите, че на моите са им само за красота Sweat Smile
Виж целия пост
# 5
Еве, жив и здрав да ти е. Тони, благодаря за новата тема
Виж целия пост
# 6
Изобщо не прилича на беладжия, Еве Heart Eyes Здрав да ви е и дано в бъдеще ви изненада как е осмислил натрупания беладжисйки опит, та да се пръскате от гордост с него! Наслука му желая!
Виж целия пост
# 7
Еве, да ти е жив и здрав рожденика! Много да те радва и да те слуша (доколкото е възможно)!

Тони, благодаря за новата темичка!
Виж целия пост
# 8
Тони, благодаря за темата Flowers Hibiscus
Еве, да тш е честит рожденика, от здраве да не се отърва Champagne
Аз останах с един Шмид и един Равенсбургер, имам време до довечера, за да пеша кой да отворя.
Виж целия пост
# 9
Да се запиша в темичката.
Благодаря за нея !
Виж целия пост
# 10
Да ти е жив и здрав рожденика, евето, само радости да ти носи.
Гледам снимката, направо ангелчета са и двамата младежи.
Виж целия пост
# 11
Новите ми попълнения

Виж целия пост
# 12
Благодаря за новата тема! Simple Smile
Еве,  да бъде здрав и много щастлив! Simple Smile И по-малко да те ядосва! Simple Smile

Вени, имаш само два пъзела, не може да бъде! Въобще не мога да си го представя с моите планини от  нередени  пъзели Joy
Виж целия пост
# 13
Тони, благодаря за новата тема! Hug
Евето, да ти са живи и здрави и двамата сладури! Grinning
Виж целия пост
# 14
Йоанка,този с кафето,ако ще го продаваш после, може ли за мен.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия