С какво ви дразнят свекървите? – 146

  • 34 419
  • 763
Заповядайте в новата тема!

Линк към предишната – https://www.bg-mamma.com/?topic=1532456
Виж целия пост
# 1
Моля, придържайте се към темата.
Ако желаете да обсъдите друг въпрос, пуснете нова тема.
Виж целия пост
# 2
Изпуснах купона в последната тема!

Наближава рд на мм и на баща му. На една дата са. Очакват ме близки срещи от третия вид. Изнервена съм на максимум от други неща, къс ми е фитила. Моля се вселената да ми прати търпение, за да не го отнесат мм и свекървата!
Виж целия пост
# 3
Е, свекърите не са ти виновни за другите неща, така че не би било коректно да си изкарваш на тях късия фитил. Чак да ходят на пръсти около теб...Впрочем, млади хора сте, какъв е тоя зор да си празнувате РД с тях? Измислете си празнуване само двамата или с компания.
Аз след няколко ИД със свекър ми пресякох тази практика за известно време. Като поостарях и те си отидоха на село - започна да ми става приятно да ям на теферич и друг да готви. Разбира се, с уговорката, че носех нещо за почерпка и помагах в слагане на маса и миене на чинии.
С изключение на 50-ака - не съм празнувала РД с родители от 25 години.
Виж целия пост
# 4
Е, чак зор да имаме, нямаме. Аз особено нямам. Обаче кофти период минават, имаше много смърт в семействата и на двама ни и гледаме да ги каним за празниците, да не са сами.

Признавам си, че съм изнервена и ми е къс фитила, не знам логореята на свекърва ми дали няма да го скъси още. Вече изпитвам стрес преди срещи с нея, защото искам да си сложа тапи за уши.
Виж целия пост
# 5
Шер, гледай да се развеселиш с нещо преди срещата със свекърите.
Виж целия пост
# 6
Да се оплача и аз. Моята свекърва е маниак на тема чистота. Винаги съм мислила, че ме харесва, но миналата седмица е имало коментар зад гърба ми, че според нея у нас не е достатъчно чисто.
Естествено че се подразних, защото в моя дом, купен с моите пари и с моят труд някой да ми държи сметка кога чистя и кога готвя е изключително грозно според мен. Още по-грозно е когато го прави зад гърба ми.
Иначе моята е от сравнително добрите свекърви, или поне досега беше, но напоследък много ми боде очите и с други неща и смятам да наложа малко дистанция, защото подобни глупости просто не си заслужават нервите.
Виж целия пост
# 7
Ти как разбра?
Почнеш ли да трупаш дребните неща, ще ескалират и ще стане грозно.
Виж целия пост
# 8
Аз пък наобратно, като отида на гости и не знам къде да гледам от разхвърляно и мръсно за моите представи помещение.
На няколко пъти съм мила баня и печка дори, като ме беше страх да не се обиди, а тя ми благодари, явно и тя вижда проблема, но просто я мързи. Главно я вълнува готвене, всичко останало на заден план.
ММ преди да заживеем заедно не знаеше да сгъне дрехи и ги прибираше наобратно в гардероба, понеже тя самата не гладеше и сгъваше абсолютно нищо. Аз пък, от друга страна, гладя дори бельото, просто майка ми е същата и така съм възпитана, та като видях нейния гардероб бях в шок.
Но всичко е нормално, хората са различни и имат различни приоритети. Не се ядосвайте, понеже и аз се ядосвах, а гледайте да сте над нещата, хора на по 60г няма как да им промените мисленето/изказването.Колкото до ММ вече всичко си сгъва и подрежда и съм много доволна, че поне него промених.
Виж целия пост
# 9
И мен ме вълнува най-вече какво се яде, има пряка връзка със здравословното състояние и как живеем, особено в по-напреднала възраст.
Изгладени гащи по никакъв начин няма да ми удължат живота.
Виж целия пост
# 10
До преди няколко години гладех всичко, някак не мога да приема друго,  е  , приех вече.  Нищо му няма и така, като одъртях.
 Колкото да чистя, снаха ми винаги ще открие  местенце, ъгълче, паяжина или  каквото и да е да не е като нейното ,но моето е на земята, черги, а нейното на някакъв етаж. Буболечки да искаш у  нас. Влизат веднага след мен.
За мен е приемливо, като на съседите,  като на хората от село. На когото не харесва - да си стои  у тях. Не дърпам ръкави на никого. И ми писна, синовете, единия особено ,да сочи какво остаряло е нещо,  ами сама жена съм, болна и недоволна,  издържала ги да завършат, редовно и без да работят, това съм могла, което на млади години. И водата е варовита, след три пускания оставя  следи ,не  е мръсотия, скоро намери препарат, ами сваля всичко,  аз нито знам какъв, нито от къде ,нито да стигна до там мога. Това  е положението ,добре дошли, и много здраве,  аз така  живея.
 Имам помещения на теракот и ламинат,  ами лесно е ,няма да тупам, няма прах , искам навсякъде , ама няма.
Виж целия пост
# 11
Синът като сочи остарели неща, да се хване да купи нови.
Виж целия пост
# 12
Хораа, свекърва ми се е завтекла да ми купува рокля за сватба. Не, че планираме сватба, де! 😂

През април ще сме гости на сватба на моя приятелка. Споделихме на техните, че ще ходим и на сватбата, и аз на моминско.
И от там се почна някакъв разговор за сватби. Явно им се иска да се оженим с мм. И като се почна, тя си била спестявала, защото било редно свекървата да купи рокля, а тъщата костюм на младоженеца. Иначе нямало да върви на младите! Представете си, каква участ ме очаква ако си купя сама рокля! 😅

Обаче свекър ми има брат, с който са много близки. Брат му е по-млад и преди двайсетина години като се женил, моите свекъри помогнали за сватбтата. И свекърва ми обикаляла за рокли с другата снаха (етърва ли е, зълва ли е, не ги научих) и й купила рокля. И сега тая жена е черна, понеже не й върви по свирката. От ден едно съм слушала колко хубава рокля й купила, как обикаляли, как хората мислели, че те са сестри, защото само за сестра човек би правил това.

И понеже тя е човек, който може да направи нещо за теб, ама ще ти го изкара през носа, направо припаднах като чух какви планове има. Викам си “нямам търпение”…

На нея цял живот не й вървяло, защото според баба й някой дошъл на кръщенето й без подарък. Всичките неудачи в живота, от това идват. Сега да не ме стигне съдбата на нещастна булка (не планираме сватба, пак казвам), трябвало рокля да ми купи. Накрая ако й кажа, че ще взема под наем, шах с пешката! 😅
Виж целия пост
# 13
Кажи и , нека е шах и три пешки метър.
 Така беше, свекърите обличат булката,  тъстовете -младоженеца. Преди повече от половин век ,вече не  е така и кажи.  Минало незабравимо, все пак се забравя някак.
 Аз не давам ремонти, нямат свое  жилище ,да не пръскат пари тук ,когато имат- да заповядат, тяхно си  е.
Виж целия пост
# 14
И мен ме вълнува най-вече какво се яде, има пряка връзка със здравословното състояние и как живеем, особено в по-напреднала възраст.
Изгладени гащи по никакъв начин няма да ми удължат живота.
Далеч не е здравословно, въпреки че лекари и предписаха диета, тя казва, че такава не може да пази. Та въпроса беше, че просто набляга само на различни видове манджи и то нездравословни и това я вълнува, а не чистене и гладене.
Ама, както казах - всеки с приоритетите си.

Иначе, също както горе изрично споменах, това ми прави впечатление, когато ходим на гости. Ако трябва да живея там сигурно ще се побъркам и за един ден ще подредя и изчистя всичко от лудост. Ама в крайна сметка всеки вкъщи си живее, както си иска, да, нищо не казвам относно това.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия