сушени домати

  • 2 015
  • 2
Момичета, вчера купих от била една голяма кутия сушени домати. Въпросът ми е как се приготвя маринатата, в която трябвад асе накиснат, за да станат вкусни като класическите италиански сушени доматки в зехтин. Колко време трябва да престоят и с какви подправки и въобще вие ползвалили сте такива и за какво?
/п.с. търсачката пак н еработи, така че ще ме извините, ако има такава тема...   bouquet/
Виж целия пост
# 1
ТЕМА ЗА СУШЕНИ ДОМАТИ
Виж целия пост
# 2
Лабрекс, благодаря ти за линка   bouquet
Все пак се наложи да импровизирам и опитът ми се оказа повече от упешен, затова ще го споделя.
Взех половината количество сушени български домати и ги залях с вряща вода.В бурканче от лютеница сложих зехнтин /почти половината буркан/, сложих 3 щипки сушен риган, вегета и още малко сол. Доматите омекват за около 10 минути. Изцедих ги и ги изсипах в буркана. добавих малко от водата, в която са се киснали /около 2 пръста от буркана/. Оставих го да престои в хлдилника 1 нощ. Аз съм страшен почитател на сушените доматки и ви уверявам, че това са най-вкусните домати, които съм яла!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия