Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За бъдещи майки

  • 973
  • 11
Здравейте мами, скоро и аз ще ставам мама и бих желала да се подготвя и ще се радвам да ми споделите малко незаменим опит. (:
- Кои са най-честите проблеми, с които сте се сблъсквали при отглеждането на детето до около 6-7 годишна възраст? Тъй като знам, че първите 7 годинки са най-важни за развитието на детето като личност и грешните практики са необратими.
-На каква тема да се образовам, за да си помогна най-много? (може и да препоръчате книги за родители или нещо подобно)
-Какво бихте направили по друг начин, ако имахте знанията, които имате сега при отглеждането на първото си(в  случай на повече от едно) дете?
БЛАГОДАРЯ предварително! Heart
Виж целия пост
# 1
Избихте рибата с този въпрос!
То може да се напишат томове История на България и филми да се снимат, как в един пост, то да бяха 5-6, да ти е лесно.
Следвайте инстинкта си, няма автор на света, който да познава вашето дете, Вашата семейна ситуация, култура и прочие. И 500 тона книги да четете, това не е изпит, но ако ви се убива време…

Въпросът ми звучи като : “Предстои ми брак, какви  съвети бихте ми дали?”
Виж целия пост
# 2
Аз бих казала, че първите три г. са най-важни🙂
Има много неща ..сън на бебето,колики,зъби,захранване......физическо развитие...проговаряне....
Всеки се учи в движение.

Бих дала съвет да обръщате внимание на бебето  тоест да си играете с него,да му говорите като на голям човек.Да не го слагате пред тв веднага като може да седи...Забавете всякакви екрани максимално до две,три години.🙂
Лека бременност.
Виж целия пост
# 3
Няколко универсални неща от моя опит : отнасяй се с малкото дете като с малък човек, не подценявай емоциите и трудностите му. Малкото бебе иска много гушкане и близост, целувай си го и го милвай колкото ти душа иска. Няма опасност да го разглезиш. Баткото го гледах без строг режим и той сам си изгради режим после, бебето сега е по същия начин. По някое време децата сами узряват за режим. Спазвала съм само лягането да е по едно и също време вечер. С баткото засега като грешка само отчитам че го къпех абсолютно всяка вечер, още от новороден. Ненужно е било, при положение, че го и миех на всяка смяна на памперса. Още много неща има, но ще се нагласят с времето. Ако с таткото нямате помощ в гледането на детето, трябва да претръпнеш, че къщата ти ще е разхвърляна, няма да ядете готвено всеки ден, няма да имате време да изгледате един филм на спокойствие. Доста неща в ежедневието ще ти се изплъзват, заради появата на детето и в началото е шок, ама по някое време се свиква.
Виж целия пост
# 4
Ами първо физическото оцеляване - човекът ще се опитва да падне от леглото, да бръкне в контакта, да се фрасне в някой остър ръб, да изяде неща, дето не са за ядене. Опазвате го да не ги свърши тия работи и много други. Когато се появи достатъчно акъл горе-долу да внимава, можете малко да си отдъхнете. Отнема около 5 години. Другото, струва ми се, е лесно. Thinking
Виж целия пост
# 5
О, да, това е една много голяма част от майчинството. На първото падане от леглото ти е гадно, на стотното падане и блъскане къде ли не само оглеждаш дали няма нещо по-сериозно, зъби, очи дали са на място.
Виж целия пост
# 6
Всеки един етап в отглеждане на детето е много различен и е абсурдно 7 години да се обобщят в няколко полезни съвета.
Основното, което може би е актуално за всеки етап е спокойна обстановка в дома, където детето да е обичано и обградено от сигурност и грижа.
За начало, прочетете и се подгответе добре на тема кърмене, книгата на Христина Янева - "Всичко за кърменето" би ви била от добра полза. Бъдете търпелива, позитивна, отглеждайте си детето, а не го анализирайте постоянно за откриването на конкретен проблем. Всеки етап изисква много търпение, първото обръщане, изправяне, сядане, стъпка, думи. Не изпадайте в масовата напоследък графа родители, които са във вечен стрес, че още не седи, още не пълзи, още не говори и вместо да се наслаждават на всеки период са кълбо от стрес и притеснения. Разбира се, че следва да следите развитието, но не и да изпадате във вечни черногледи крайности.
И изберете надежден педиатър, защото голяма част от тревогите на новите родители идват от педиатри, които претупват консултациите и освен един кантар, друго не правят.
Виж целия пост
# 7
За всеки етап и под-етап има отделни важни неща.
Ако трябва да изведем едно универсално правило за всяка възраст - то е да обичаш бебето / детето и да обичаш себе си. Да не се жертваш, да се опазиш и ти здрава и щастлива, за да имаш здраво и щастливо дете. А по време на Голямата въртележка с новородено, важи правилото "Когато бебето спи, и майката спи". Идеята е да се полагат грижи и за майката, защото и тя е човек!

С книгите е сложно. Аз имах две книги, едната ми се видя много глупава с първото дете, защото нищо не съответстваше на моето бебе. С  второто точно тя пасваше. Така че, ако ще четеш книги, не разчитай, че във всяка има точната рецепта за твоя случай.

Успешна бременност!
Виж целия пост
# 8
Един съвет от мен, по-скоро крилата фраза: “малки деца, малки проблеми; големи деца, големи проблеми”

Всяка майка с новородено си мисли колко е трудно всичко, сучене, спане, колики.. после зъби и т.н. И едва ли не всичко става по-лесно децата като проходят или станат по-самостоятелни. А не в точно така. Просто едните проблеми се заменят с други. Не става по-лесно, става по-различно.

Обичайте си децата, целувайте ги, прегръщайте ги, казвайте им че ги обичате! Всеки ден, по сто пъти на ден!

Научете ги да са самостоятелни, да вярват в себе си, да вярват че могат “всичко”. Нямам предвид да сложите новородено от ден първи само в негова си стая, но в един момент им давайте възможност да се научат на самостоятелност.

Замислете се от сега какво ви е важно в отглеждането на детето и прочетете повече по-въпроса - кърмене, захранване, къпане, еднократни или многократни памперси, бебеносенето, привързано родителство и т.н.
Виж целия пост
# 9
Абе по-лесно е след 3-годишна възраст. Усещам го вече, моето е почти на 4. Поне вече може да се разбереш на човешки език Joy да преговаряш, да убедиш, да обясниш и тн
 Значи само три години трябва да оцелееш. Съвета.ми е да се запасиш с търпение и вино.
Виж целия пост
# 10
Абе по-лесно е след 3-годишна възраст. Усещам го вече, моето е почти на 4. Поне вече може да се разбереш на човешки език Joy да преговаряш, да убедиш, да обясниш и тн
 Значи само три години трябва да оцелееш. Съвета.ми е да се запасиш с търпение и вино.

Ох, и аз така си мислех като стана дъщеря ми на 3-4г 😅 оказа се че не е баш така 🤯 почакай, ще видиш 😉
Виж целия пост
# 11
Здравейте, дами! Казвам се Никол и съм студентка в специалност "Софтуерно инженерство", и този семестър имаме за задача да измислим някакво приложение. Следователно нашият екип решихме идейно да замислим приложение за бременни. Какво би съдържало то? Накратко - много систематизирана информация на различни теми, съвети от медицински лица, препоръки спрямо периода на бременността, възможност да следят изследванията си, следене на гестационна седмица, календар, чрез които ще могат да следят различни събития, тегло и кръвно.. Реших да пиша в тази тема именно защото би ни било много приятно да чуем вашето мнение като бъдещи или настоящи майки, дали бихте използвали приложение от този вид? Също така ще ви помоля да попълните тази анонимна анкета, като ние ще ви бъдем изключително благодарни за вашето отделено време и че допринасяте за изпълнение на проекта ни! https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfkgHQE5njGW9NkbqzmLt4c … jcaU7eVw/viewform
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия