Уред за кисело мляко и сирене - Тема 2

  • 2 147
  • 11
Здравейте купих си уред за кисело мляко и сирене. Има много оскъдно упътване. Някой ползвал ли е такъв или друг подобен уред. Ако може малко инфо. Нямам търпение да си го ползвам. Не е никак евтин и дано да си струва. Може би има много възможности и нямам търпение да ги изпробвам.




Старите теми:
Скрит текст:
Виж целия пост
# 1
Здрасти, аз имам супер елементарен уред за кисело мляко с малки бурканчета. Това което правя е следното:
1л прясно мляко 3 - 3.5% го стоплям до малко по-топла от телесната ми температура.
Взимам 3 с.л. Активия и ги разбивам, добавям към тях един черпах от стопленото прясно мляко и разбърквам. после през цедка връщам в купата с прясното мляко и пак бъркам. Изсипвам в бурканчетата, пускам уреда  и след 5-6 часа имам страхотно кисело мляко. Simple Smile

ПС.. Аз позлвам само Активия за закваска, защото много я харесвам и всеки път ми се получава.
Виж целия пост
# 2
А вашият уред какъв е? Може ли линк😊
Здрасти, аз имам супер елементарен уред за кисело мляко с малки бурканчета. Това което правя е следното:
1л прясно мляко 3 - 3.5% го стоплям до малко по-топла от телесната ми температура.
Взимам 3 с.л. Активия и ги разбивам, добавям към тях един черпах от стопленото прясно мляко и разбърквам. после през цедка връщам в купата с прясното мляко и пак бъркам. Изсипвам в бурканчетата, пускам уреда  и след 5-6 часа имам страхотно кисело мляко. Simple Smile

ПС.. Аз позлвам само Активия за закваска, защото много я харесвам и всеки път ми се получава.
Виж целия пост
# 3
Silvercrest, от лидл, Нещо подобно като на снимката. Подарък ми е
Виж целия пост
# 4
Аз пък излязох голям терикат с един куршум 2 заека та и повече. Преди няколко дни си взех Nіnја АF300 Fооdі Duаl Zоnе Аіr Frуеr, ще спестя колко е добър, че е за друга тема, но видях режим дехидратация с температури 40,50 и 60 градуса и таймер до 12 часа. Супер ... веднага заредих кошниците - 2те кошници събират по 3 буркана от Лидълското месо (300 мл) демек 1,8 л. мляко наведнъж. Сложих на 40 градуса за 4-5 часа - млякото стана перфектно без цвик. Това ме кефи да спестиш уред, място и пари. Предполагам и други марки могат да имат програма с 40 градуса така че намирайте подходящи буркани и правете мляко в Аіr Frуеr.

Виж целия пост
# 5
Здравейте, нядявам се някой да помогне. Закупих си уред за мляко от лидл. Затоплих 1л мляко до 46 градуса, сложих 5 с. л. Кисело мляко, както пише на упътването. Държах в машинката около 7часа и после в хладилника. Млякото се получи много добре на гъстота, почти без цвик. Но не е с гладка консистенция, леко зърнесто е. На какво може да се дължи това?
Виж целия пост
# 6
Здравейте, нядявам се някой да помогне. Закупих си уред за мляко от лидл. Затоплих 1л мляко до 46 градуса, сложих 5 с. л. Кисело мляко, както пише на упътването. Държах в машинката около 7часа и после в хладилника. Млякото се получи много добре на гъстота, почти без цвик. Но не е с гладка консистенция, леко зърнесто е. На какво може да се дължи това?

Не се безпокойте излишно. Най-вероятно не е разбъркано добре закваска с мляко. Уредът е много хубав, имам два броя. Аз разпределям млякото в бурканчетата и слагам закваска по 1 кафяна лъжичка на бурканче , разбърквам. Скоро правих и без да слагам капачките на бурканчетата, по идея на една позната. Стана великолепно.
Виж целия пост
# 7
Като връщате разбърканото кисело мляко с прясното в основния контейнер, минете през цедка.
Виж целия пост
# 8
Благодаря ви. Вече се получава добре, според мен прясното мляко е било прекалено топло. Пробвах още няколко пъти и вече не е тричаво.
Виж целия пост
# 9
Здравейте 🙂 закупих си следния уред First Austria, но упътването е много пестеливо. Някоя съфорумка да има същия и да ме посъветва на каква температура и на колко часа работа да го настроя?
Виж целия пост
# 10
Здравейте г-жо Тончева. Аз получих като подарък същата машина за мляко и сирене. Молбата ми е дали бихте споделили вече своя опит за работа с нея? ( рецепти)
Виж целия пост
# 11
Здравейте г-жо Тончева. Аз получих като подарък същата машина за мляко и сирене. Молбата ми е дали бихте споделили вече своя опит за работа с нея? ( рецепти)


Здравейте!
Първите два пъти ми се получи със цвик и не беше много гладко. Спазих всички указания за топлината,но се получи като на зрънца,не беше гладко. Бях направила само половината мляко. Ядосах се и останалото мляко прибрах във хладилника. На другия ден реших да опитам пак,но реших да не го топля млякото. От хладилника във уреда. И стана перфектно 😄! Сирене все още не съм правила,но и това ще пробвам. Не съм правила скоро защото бях оперирана и не ми беше до това. Уреда е много хубав! Със здраве да си го ползвате!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия