За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 535
  • 738
# 45
То пък и няма правило с конци ли да е или без питката.  Simple Smile
Няма конци содената... щото не се меси, та е ясна работата - месене при маята и това е. Simple Smile
Виж целия пост
# 46
Cuckoo, благодаря ти. Според мен,  зависи от самия нахут в консерви. Обикновено ползвам разни италиански или един с марка Била. Добре сварени са и не хрупат зърната. Иначе съм случвала и такива консерви, затова внимавам какво купувам.
Виж целия пост
# 47
С обикновено тесто (вода, мая, сол, захар и малко мазнина), измесено в хлебопекарната без втасване - обикновено става пухкаво, но конци има само с въпросното брашно. Затова и го посочих, нямам някакви задълбочени познания по темата.







Тук са сплетени на питки за по-лесно разчупване и порциониране.
Виж целия пост
# 48
Cuckoo, благодаря ти. Според мен,  зависи от самия нахут в консерви. Обикновено ползвам разни италиански или един с марка Била. Добре сварени са и не хрупат зърната. Иначе съм случвала и такива консерви, затова внимавам какво купувам.
Моят беше на Лидъл, иберийската седмица. Просто му трябваше повечко печене, щеше да омекне, но стана късно. И въпреки това дори синът ми на 14 го оцени високо, а той не е голям фен на патладжана. Следващият път двойна доза
Виж целия пост
# 49
Момичета, много Ви благодаря за коментарите, всички са ми от полза и ще се опитам да ги приложа. Не че съм голяма специалистка в месенето, но по празници правя питки и моето семейство ги харесва. На мен ми се иска да има конци, иначе знам, че не е задължително.
 А синът ми е Георги и ще празнуваме, не е за обреден хляб, та затова  искам да ми е хубава питката, на конци, както и агнешкото де Simple Smile
Виж целия пост
# 50
https://privanya.blogspot.com/2022/01/blog-post.html

лесна, перфектна на вкус и с много конци.

Пак аз и пак за яйцата. Пукнато яйце в кутия, даже леко произтекли, белтъкът е станал в по-голямата част като вода, другото е ок и не мирише. Не посмях да го ползвам, но се зачудих.
Виж целия пост
# 51
Morena, може ли рецептата на бананово шоколадовата каша? Благодаря.
Виж целия пост
# 52
Пак аз и пак за яйцата. Пукнато яйце в кутия, даже леко произтекли, белтъкът е станал в по-голямата част като вода, другото е ок и не мирише. Не посмях да го ползвам, но се зачудих.
Ако си е бил такъв в яйцето става за ядене, а и мисля, че развалено яйце има дъх. Но вече извън черупката бих се замислила за бактерии и т.н. макар че вероятността от това да се разболее човек е доста малка, предполагам че поддържаш чисто и не е чак толкова зле флората. Това са фактите, решението обаче трябва да си е твое.
Виж целия пост
# 53
Morena, може ли рецептата на бананово шоколадовата каша? Благодаря.
Разбира се... само без мерки.
Варя овесени ядки във вода и с какао. Когато са готови и докато е горещо подслаждам с кафява захар (внимателно, че ще има и банан), добавям черен шоколад и малко масло, а като се поохлади - банан - на пюре и на кубчета,  настъргана ябълка, орехи (други ядки), ванилия, сух джинджифил и портокалова кора.  Но може и други плодове да има, както и сушени, семена... Simple Smile
Виж целия пост
# 54
Дайте рецепта за вкусен ориз, гарнитура към печено агнешко бутче? С гъби печурки дали ще стане вкусно? За съжаление манатарките свършиха.
Виж целия пост
# 55
Хриспа,приготви си ориза с печурките,но добави зелен лук и джоджен. Ще си отива с печеното агнешко перфектно.
Дори и без гъби става. При сервирането поръси върху ориза малко от отделилият се сос от печеното месо.
Честит Гергьовден!Бъдете здрави!
    Виж целия пост
    # 56
    Дайте рецепта за вкусен ориз, гарнитура към печено агнешко бутче? С гъби печурки дали ще стане вкусно? За съжаление манатарките свършиха.
    Предлагам ти рецептата, която знам от баща ми и винаги приготвяме с агнешко. Любима е у дома. В момента пека агнешкото и ще го приготвям по нея. Агнешко със зелен ориз.

    Честит Гергьовден!
    Виж целия пост
    # 57
    Здравейте кулинарни майсторки! Искам да направя мъфини от готово прахче, но да прибавя 3-4 с.л.какао. С колко трябва да увелича количеството течност?
    Виж целия пост
    # 58
    Купих си домашна телешка създърма, но ми е солена. Мога ли да я рециклирам в някоя манджа?
    Виж целия пост
    # 59
    1. Мамо Ени, аз не бих увеличила количеството течност или най-много с 2 суп. лъжици бих го увеличила.
    2. Какво мога да направя, та бисквитената торта с нутела и маскрапоне да не е толкова тежка? Банан да сложа? Част от заквасената сметана да е кисело мляко? Много я харесваме в къщи, но всеки път се цупят, че много тежко им станало.
    3. Да се похваля 😄 Разкошна импровизирана вечеря направих и пак ще я правя в бъдеще, живот и здраве! В тава наредих покрая "надупени картофи" (разрязани наполовина картофи, резнати на няколко места на заоблената част), събраха ми се 4 цели/8 половинки. Посредата сложих тънко нарязано свинско. Поръсих с олио, червен пипер, чубрица и сол, и сложих да се пече. Бързо, лесно и разкошно! 😊
    Виж целия пост

    Започнете да пишете...

    Страница 1 от 1

    Общи условия