Болница Moodist – Истанбул е специализирана психиатрична клиника, отговаряща на интернационалните стандарти  за успешно лечение на наркотична, алкохолна и хазартна зависимост с дълготраен резултат.

Болницата е най-голямата по рода си на територията на страната и се слави с най-висок процент на успеваемост. Благодарение на иновативния подход в лечението продължителността на терапиите е максимално кратка и варира между две и четири седмици болничен престой. Болница Moodist предлага няколкостепенен модел на лечение: детоксикация от вредните вещества, психическо оздравяване и психо-социално обучение за придобиване умения за възстановяване, както и насоки към техните близки. Пациентите излизат от лечението мотивирани да останат чисти и готови да преструктурират живота си.

*Един от основните принципи на Moodist е да гарантират поверителността на своите пациенти, пазейки в тайна тяхната самоличност.Пакетът за лечение включва:

-   Индивидуално разработена терапия
-   Професионален здравен преводач на български език през целия престой
-   Трансфер от и до летището
-   Ежедневно проследяване от професор
-   Лекарства, свързани с детоксикацията
-   Подробно обследване и оценка на пораженията от зависимостта
-   Психиатрично лечение
-   Транскраниална магнетична стимулация (ако е необходимо)
-   Електро-конвулсивна терапия (ако е необходимо)
-   Електроенцефалография (EEG) (ако е необходимо)
-   Медицинска апаратура, медицински тестове
-   Кръвни изследвания и изследвания на урина
-   Психометрични тестове
-   Сеанси с тясно специализиран психолог
-   Когнитивно-поведенческа терапия
-   Консултации с невролог, диетолог и специалист вътрешни болести
-   Индивидуална физиотерапия за мускулна слабост и нарушения на баланса, които възникват по време на възстановяване от зависимостта
-   Кардио спортове
-   Ерготерапия
-   Групова терапия, музикотерапия, арт терапия, самба терапия, работилници и др.
-   Трудова терапия и индивидуална терапия, свързана с професията
-   Единична стая (баня, сателитна телевизия)
-   Храна – 3 основни и 1 междинно меню
-   Пералня
-   Фризьор
Постболнично лечение:

Инжекция Депо: След забрана на правителството (в Турция и др. държави) за поставяне на импланти Naltrexon 1000 mg (които масово се използват и в България) поради множество регистрирани усложнения и нежелани странични реакци, много важна роля в следболничното лечението на зависимост заеха инжекциите "Депо", които са последно постижение в лечението на зависимости в утвърдените центрове в чужбина.

Поставят се след детоксикация в края на лечението и се освобождават в организма постепенно с продължителност от три месеца. В случай на рецидив функцията на вносната инжекция е да взаимодейства с наркотичните вещества/алкохола, предотвратявайки тяхното действие, стопирайки техния приятен и еуфоричен ефект. Постепенно се акумулира чувство на нетолерантност към веществото/алкохола, което кара лицето да стои далеч от пристрастяващите вещества за дълго време. В резултат на тези ефекти желанието за употреба на вещества намалява. Инжекцията се повтаря на всеки три месеца, според нуждата и анамнезата на пациента.
Установено е също, че лекарството се понася добре, безопасно е и не предизвиква зависимост.

Болница Moodist лекува всякакъв вид зависимости, както и други психиатрични и неврологични нарушения. Разполага със 75 легла, всички от които са в индивидуални стаи със собствен санитарен възел и многоезична сателитна телевизия. Координатор с български език е на разположение за запитвания както по телефон, така и онлайн чрез WhatsApp и Viber.
Зависимостта е болест, която можем да преборим заедно!
>>> За информация, подготовка на индивидуален пакет за лечение на български език и ценова листа:
тел: +90 533 313 29 17
https://moodisthastanesi.com/en/