Питка-хризантема?

  • 80 323
  • 91
# 75
Valeria,

точно за тези тип фуния имам в предвид. С този моят, нищо не става като хората. Най-редовно му изкача отпред накрайника, подгъва ми се буталото и въобще... Освен това те заболяват ръцете, защото е тип спринцовка и трябва да натискаш само с палеца. За да не ти излиза сместа през накрайника, когато слагаш сместа просто го подгъни нагоре. После като напълниш шприца, го изправяш, стискаш торбата и сместа си тръгва с малко закъснение.
Виж целия пост
# 76
Taneto,

ми де да знам, на колко парчета съм рязала. Общо взето гледаш основата да е поне два пъти по-малка от катетите. Но то пък зависи колко широко (високо?) ти е рулото... Колкото повече парчета направиш, толкова по-рошава ще е питата. Даже като втаса, преди да я сложиш във фурната, можеш с ножица да срежеш върховете по дължината на парчетата, така че корите да се разделят (не да отрежеш част от тестото). Ако пък ти се знаимава още повече, разделените върхове ги полагаш в различни страни и така вече става наистина "рошаво".
Виж целия пост
# 77
А колко трябва да е висока тавата?
Виж целия пост
# 78
Цитат на: DolceVita
А колко трябва да е висока тавата?


Тавата ми е с диаметър 30 см и височина 6 см.
Виж целия пост
# 79
Цитат на: Raya
Цитат на: DolceVita
А колко трябва да е висока тавата?


Тавата ми е с диаметър 30 см и височина 6 см.
о-о-о-о-о-о Embarassed аз нямам толкова висока тава
Виж целия пост
# 80
Ами то и с по-ниска щв стане. Колкото тавата е по-ниска, толкова по-големи ще са "рошавите" работи. На снимката се вижда, че при мене частта "в тавата" е два пъти (даже повече) от частта "извън тавата".

Така че - прави смело.
Виж целия пост
# 81
Цитат на: Raya
Ами то и с по-ниска щв стане. Колкото тавата е по-ниска, толкова по-големи ще са "рошавите" работи. На снимката се вижда, че при мене частта "в тавата" е два пъти (даже повече) от частта "извън тавата".

Така че - прави смело.
ЕЙЙЙЙЙЙ, ама си мисля че като почн да се надува и ще прелее и разтече, даже още при втасването Rolling Eyes
Виж целия пост
# 82
Виж тавата на Honda. Мисля, че е висока 4 см. Пак става.
Виж целия пост
# 83
DolceVita
и моята тава не е висока, но пак се получи. Верно, питката се надигна още толкова, колкото беше и височината на тавата, малко масло покапа по време на печенето, но жертвата си струва Simple Smile

Ако искаш виж моите снимки - там има една на тавата и се вижда как точно питата "прелива" отвън....З
Виж целия пост
# 84
 от много изчетени теми, стигнах до заключението, че тази питка е най печена за прощъпулник  Grinning
ще пробвам и ще докладвам / а хич ме няма в тези работи  ooooh! Crazy/
Виж целия пост
# 85
Малко да побутна темичката напред. Искам да попитам какво значи прясна мая и какво значи суха? Нещо не мога да се ориентирам. Аз имам едно кубче мая - 42гр., турска. Ще ми стигне ли да си направя питката, или трябва да взема още една?
Виж целия пост
# 86
Прясна е тази,която имаш на кубчета,а сухата е в пакетчета на много малки гранулки.Ще ти стигне. Hug
Виж целия пост
# 87
Едно кубче прясна мая (българска, предполагам, че е така и с турската) се води достатъчно за 2 кг. брашно. Пакетче суха мая (напр. на д-р Йоткер) е за 500 г. брашно. Това е грубо за ориентация. Но има рецепти, където изрично се сочи по-различно кобичество на маята, в този случай караш по рецептата.
Виж целия пост
# 88
Благодаря ви момичета   bouquet
Виж целия пост
# 89
Едно кубче прясна мая (българска, предполагам, че е така и с турската) се води достатъчно за 2 кг. брашно. Пакетче суха мая (напр. на д-р Йоткер) е за 500 г. брашно. Това е грубо за ориентация. Но има рецепти, където изрично се сочи по-различно кобичество на маята, в този случай караш по рецептата.

Хапчице, аз пък знам правилото - 40г-42г(едно кубче) мая за 1 килограм брашно. На сухата си пише че едно пакетче отговаря на 20-25г пясна мая и е за 500г брашно.  Thinking newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия