Едно въпросче за лазаня

  • 5 976
  • 21
Купих един пакет кори за лазаня, обаче още не съм ги отворила /ще я правя утре/, с грамаж 0,500кг.
Дали ще ми стигнат да напълня една малка тавичка  newsm78. На вас колко реда ви се получават ? И в каква тава /с каква големина/ правите лазаня с един пакет кори ?


 
Виж целия пост
# 1
Зависи от тавичката. Моята май и тя е малка /или средна  newsm78/
С пакет от 500 гр правя 3 пъти лазаня - на толкова ги  деля  /по 11 кори/
4 реда, като на единият слагам 2 кори.
Необичам много дебели лазани - моята става 4 пръста дебела.
Виж целия пост
# 2
3 пъти ли  newsm78, странно, на мен пакета ми се вижда много малък  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 3
Аз с 500 г правя два пъти, по 4 реда са ми корите
Виж целия пост
# 4
Грешка, забравих че от година правя от по-големите кутии по 800 гр. там са 33-35 кори.


Виж целия пост
# 5
 Peace
Виж целия пост
# 6
Уфф, сега прочетох, че трябва да се бланшират преди пекане  Rolling Eyes, това значи, че се пускат в подсолена вряща вода с малко олио, така ли ? А за колко минути ? И как се пускат една по една ли ?
Виж целия пост
# 7
Аз с 500 г правя два пъти, по 4 реда са ми корите


А тавата с какви размери ти е, горе-долу ?
Виж целия пост
# 8
Правя ги в йенска тенджера, ползвам само долната част като тава, събират се по 4 кори на ред. За 4  порции. Горе-долу 50 на 30 см.
 И не ги бланширам, това за първи път го чувам, не твърдя че съм разбирач
Виж целия пост
# 9
...
 И не ги бланширам, това за първи път го чувам, не твърдя че съм разбирач


На кутията пише да се бланшират  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 10
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=143802.msg2750049#msg2750049
Виж целия пост
# 11

Мерси  Hug

И един последен въпрос  ooooh!
Трябва ли корите да са размразени преди бланширане ? Демек да ги вадя ли от фризера, понеже ще ги ползвам утре ?
Виж целия пост
# 12
Аз ползвам корите на - Барила - никога не съм ги бланширала,мисля че е безсмислено!
Виж целия пост
# 13
Има сухи готови кори, например на Барила, както и такива който трябва да се бланшират, не помня на коя фирма са тъй като от години не съм ги ползвала. Тези които се бланшират изглеждат като тестени сурови кори, по дебели са и са опаковани във вакум. Разликата е в цената, суровите са по ефтини, но пък не си струва да цапаш, да вариш и т.н., да не говоря, че понякога залепват и се късат листите.
Виж целия пост
# 14
Правя лазаня за първи път, така, че не съм запозната...
Та, попаднах на кори, които трябваше да бланширам, за следващият път ще знам да търся такива готови от по-скъпите, за да не се налага да цапам и да си губя времето. Благодаря на тези, които се включиха по-темата и ми бяха полезни  Hug

Лазанята се пече, дано да стане вкусна  Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия