Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Криви зъбки при бебе

  • 1 888
  • 21
Здравейте, търсих подобна тема но ненамерих. Дъщеря ми е на 1г и 6м, от скоро почнаха да и никнат зъбки беше на 1г и 2м, но долните два резеца все още си седят едва избили и са тръгнали на криво. Най ме притеснява това че не излизат, след тях и избиха горните резци, кътниците и вече са израснали напълно, но долните не.. според педиатърката не било нищо сериозно и все щели да пораснат. Другото което ме притеснява е пиенето на вода. Вечер изпива сигурно над 2 литра.. отново питах педиатърката, но нейния отговор отново беше че било нормално и времето било топло и така се облекчавала вечер от зъбките. Ще се радвам на вашите мнения, дали и при други е имало подобно нещо.
Виж целия пост
# 1
Ако пие действително толкова вода, пуснете едни кръвни изследвания за всеки случай, у за ваше успокоение.
Прекомерното пиене на вода е един от белезите на диабет. Може и да не е нищо сериозно, но по-добре да се провери, ако действително пие толкова вода, колкото казвате.
Виж целия пост
# 2
Няма кътници на тази възраст. Те избиват чак в училищна възраст - на 9-12 годишна някъде. Млечните зъби са 20 (двайсет) - резци 2 от страна, счкубешки зъб и по 2 предкътника. Общо по пет зъба от страна на горна и 5 на долна челюст.
Някои зъби избиват по-бавно от други. Кривото избиване да не те притеснява - като избият с растежа на детето се наместват сами.
Виж целия пост
# 3
Педиатърът не е специалистът, който трябва да ви съветва за зъбите. Заведете детето на детски стоматолог. Може да има много причини за кривите зъбки. Използва ли биберон, смуче ли си пръста, имало ли е много висока температура (това не го вярвах, докато не го видях)?
Относно водата, през деня пие ли? Моят син е също така, през деня не мога да го накарам да пие, но вечер си наваксва.
Виж целия пост
# 4
Изследвания и пускам през 3 месеца за мое успокоение, не е имало нищо тревожно до сега. Иначе биберон използва само при заспиване, и през деня пия вода но не толкова. Иначе температура е вдигала само при никненето на предкътниците и то за по 1 ден. Това че са криви не ме притеснява толкова колкото това че вече 3 месеца едва са се показали и не растат
Виж целия пост
# 5
На моя син му поникнаха долните 2 резци на 21 май и все още не са порастняли напълно ,много бавно растът ,някъде наполовината са ,но при вас ако едва са се показали за толкова дълъг период то по-добре идете на стоматолог, но все пак какво рязбиряте под едва са се показяли ,изобщо ли не са порастнали ?
Виж целия пост
# 6
Водата сигурно е асоциация за успокоение през нощта. Сменете шишето с шише със сламка или чаша , за да й е трудно да пие.
Виж целия пост
# 7
Водата е ужасно много и то вечер.
Да не е гладно детето?
Предложете и приучете да пие от чаша, за зъбите не се притеснявайте. Има време да видите общата картина.
Виж целия пост
# 8
Бъбреците на възрастен човек преработват по литър на час и това, доколкото знам е максималното количество. Нямам идея колко е за дете на  такава възраст, но два литра вечер е екстремно за мен. Това ми се струва далеч по-притеснително от зъбките.
Виж целия пост
# 9
Бъбреците на възрастен човек преработват по литър на час и това, доколкото знам е максималното количество. Нямам идея колко е за дете на  такава възраст, но два литра вечер е екстремно за мен. Това ми се струва далеч по-притеснително от зъбките.
Ако действително количеството е това, а не е фигуративно казано 2 литра, детето на практика изпива близо 1/5 от собственото си тегло.
Задължително трябва да се види кръвна захар и/или нефролог, ако детето действително пие 2 литра ударно вечер.
Виж целия пост
# 10
Нормално е зъбките да са криви, след като не са изникнали всички на реда. "Подреждат" се когато се появят всички зъбки. Преди да изникнат страничните и кучешките, централните резци на моето дете също бяха криви. Това ще ви каже всеки един ортодонт, не може да се говори за криви зъби, преди да са изникнали всички, зъбите са в постоянно движение по време на зъбоникненето.
За водата, възможно ли е да преувеличавате? Засечете количество, отделно обърнете внимание дали детето не яде прекалено солена и твърде много суха храна, тип солети, хляб, без супа и манджа. Също така пие ли мляко?
Виж целия пост
# 11
Изследванията и са в норма.. винаги са били.. млякото вече не пие, а супички почти не яде. Храната и е от кухня, но вечер се храни заедно с нас, но сол изобщо не използвям и не овкусявам храната заради нея. Забелязах последните вечери, че когато не е толкова задушно пие по-малко вода, но е стигала и до 2л в по-топлите дни. Което ме успокоява понеже може би заради жегите пие по повече вода.
Виж целия пост
# 12
Повечето деца на тази възраст освен водата, пият и мляко, което също е течност. След като детето не пие мляко и яде предимно по-суха храна, нормално в жегите особено да си търси вода.
Виж целия пост
# 13
При 2 л вода на нощ бих потърсила мнение на специалист, независимо какво казва педиатърът. Това е страшно много вода, независимо колко е топло и какво яде.
Виж целия пост
# 14
Естествено че съм я водила на нефролог, как няма да потърся мнение на специалист, все пак това е здравето на дъщеря ми! Изследвания са правени, кръвната захар е изследвана, няма нищо притеснително! Направих темата с въпрос дали и при други дечица са растяли бавно зъбките или дали пият и те повечко вода!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия