Зачеване след мисед/лапароскопия

  • 272
  • 3
Здравейте, предварително се извинявам, че пускам нова тема, но не намерих отговор на въпроса си в другите теми, нито в интернет.

Преди около 2 седмици претърпях аборт (мисед) в 9-10г.с, който беше извършен с кюртаж-вакуум, причината така и не се установи, според лекарите е нормален подбор на природата и най-вероятно се дължи на хромозомни аномалии и за това ембриона не бил изследван, защото бил едва първи аборт (нещо което аз все още не разбирам). Единствения тест който ми беше пуснат е за съсирване на кръвта, а в епикризата нямало нищо което да е повод за притеснение. След това се оказа, че имах дермоидна киста, която беше оперирана вчера с лапароскопска операция и по думи на лекарката ми, всичко е минало успешно и яйчника не е засегнат. Знам, че е изключително рано но, след всички злополучни събития напоследък, мисълта за повторен опит ме крепи да продължа напред. Според лекарката която проследяваше бременността и ме оперира, мога да започна с опитите едва след един, максимум два редовни цикъла, но след консултация и в МД при проф.Димитрова, изрично ми каза 6 месеца, за да се възстанови напълно шийката на матката. Според вас кога е най-удачно да започнем с опитите и дали са нужни още тестове от сорта на генетични и т.н. Също така, дали е добре да започна с прием на витамини и различни добавки още преди зачеването?

Знам, че тези неща трябва да бъдат обсъдени с лекар и ще потърся няколко мнения със сигурност, но знам, че тук има доста жени които са преминали през подобни неща и ми се иска да се посъветвам и с вас.
Благодаря предварително и извинявайте за дългата тема.
Виж целия пост
# 1
Направете си изследване за тромбофилия и след трети-четвърти цикъл действайте.Също така си проверете нивата на витамин Д,В12 и фолиева киселина и почнете да ги приемате.
Виж целия пост
# 2
Доверете се на АГ-то си, изчакайте 2-3 цикъла и отидете на преглед, за да видите дали лигавицата се е възстановила. За въстановяване мога да ви препоръчам повечко спорт - велосипед, кардио тренировки. Благодарение на тях, лигавицата се кръвоснабдява и се въстановява по-лесно.
Виж целия пост
# 3
Бих ви препоръчала да изследвате и НК клетки. Високите нива причиняват смърт на плода. На мен така ми обясниха след миседа.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия