Консултации с дерматологa д-р Иван Пеев: Проблемна кожа, подходящи процедури и грижи

  • 42 606
  • 617
# 270
Д-р Пеев, как се премахват т.нар.гранули на Фордайс по устните. От година имам само по горната устна и ме дразнят. Има ли начин да ги премахна?

Здравейте,

Най-подходящият вариант да се премахнат е лазерното изгаряне.  Тъй като самите жлези се намират дълбоко в лигавицата, това повишава риска от поява на белези или риска да не се премахнат напълно и да се появят отново. Хубаво е добре да се обмисли тази стъпка.

Поздрави!
Виж целия пост
# 271
Здравейте, д-р Пеев
На сина ми (бебе на 2м) му се появи обрив. Не мога да го свържа с нещо конкретно. Възможно ли е това да е алергична реакция към нещо ? Или е някакъв друг вид дерматит? Бебето е изцяло на кърма, не съм сменяла прах за пране, но от скоро използвам олио за масаж и добавих ново хидратиращо мляко за след баня, което обаче е от същата серия като измивния продукт, който ползваме от първия ден.

Здравейте,

Напълно е възможно да е дерматит към нещо. Съветът ми е да спрете новите продукти и да наблюдавате дали избледяват. Ако не минава, го доведете да го видя.

Поздрави!
Виж целия пост
# 272
Здравейте! Аз също имам проблемна кожа(мазна) и ситни червени белези
ползвала съм медикаменти но нямаше ефект ,само ми се поизчисти, когато бях бременна
може ли да ме посъветвате какво да направя?

Здравейте, Мария91,

Мога да кажа какво правим в клиниката. Правим диагностика на състоянието на кожата от прегледа и с апарат, при нужда се пускат изследвания. Преглеждаме домашната грижа и изготвяме план - включващ подходящи продукти за домашна грижа и при нужда процедури, част от които медицинско почистване на лице.
Може да прочетете наши блог публикации по темата тук: https://www.aestheline.com/bg/akne-lechenie/
https://www.aestheline.com/bg/akne-vidove-lechenie/


Поздрави!
Виж целия пост
# 273
Здравейте,съпруга ми има проблем.Ходи на двама кожни лекари , едното мнение е гъбички, друугото левкоплакия на пениса.Може ли с микробиолог.изследване да се установи точната диагноза?Благодаря предварително.

Здравейте,

Ако има съмнение за левкоплакия, най-добре е да се направи биопсия. Дори и да има гъбички, ще може да се види на хистологията. Микробиологията няма да може да изключи левкоплакията, която е по-сериозната диагноза.

Поздрави!
Виж целия пост
# 274
Здравейте, д-р Пеев!
Направих лазерна епилация на подмишници, но имам една бенка в тази област, която по време на процедурата не маскираха с бял молив (тъй като ми обясниха, че той всъщност не предпазвал) и на следващият ден видях, че повърхността на бенката е като разранена, но без кръв. Това трябва ли да ме притеснява, опасно ли е?
Също направих лазерна епилация и на крака където също имам разни бенки, при тях проблем не съм имала, въпреки че мисля, че и над тях минаваха с лазера (този път вече те бяха маскирани с бял молив).
Опасно ли е когато се минава с лазер по самите бенки?

И последен въпрос - иска ми се да направя лазерна епилация и на интимната област, но се притеснявам дали е възможно занапред лазерът да повлияе по някакъв начин на яйчници, матка, лимфни възли, бременност и тн.?

Здравейте,

Винаги съществува хипотетичен риск при обработка на бенки с лазер за епилация.
До момента няма описан случай за промяна на съществуваща бенка в злокачествена вследствие на лазерна епилация, но данните са все още много ограничени.
Добре е, че  слагат бял молив, но това невинаги е достатъчно.
Обърнете им внимание и нека следващия път да я избягват.

Лазерната епилация в интимната област не уврежда яйчници и други органи там. Поради причината, че проникването на лъча е само на ниво кожа и е само 3-4 мм - далеч от всички описани структури.

Поздрави!
Виж целия пост
# 275
Здравейте д-р Пеев,
От около две години имам петна от фиксен еритем, алергичен.
Бихте ли дал съвет как могат да бъдат премахнати?

Здравейте,

Какви са петната?  Ключовото тук е, ако знаете причинителя, да го избягвате и би трябвало с времето петната да изсветлеят. Ако времето не им помага, може да се изпробват всякакви методи за пигментации - включително хидрохинон (формула на Клингман) и Q switched лазери.

Поздрави!
Виж целия пост
# 276
Здравейте д-р Пеев, какви грижи са необходими при акне и белези от акне на 14 год. момиче?

Здравейте,

Има различни форми на акне и няма еднозначен отговор, затова най-добрият съвет, който мога да ви дам, е да се консултирате с дерматолог относно грижата за лицето. А това, което препоръчвам за всички видове акне, е почистващ продукт сутрин/вечер (Ефаклар, Сераве и др.), лекарство/медицинска козметика (според тежестта на състоянието) и регулярно медицинско почистване, ако кожата се замърсява и не е много възпалена.

Поздрави!
Виж целия пост
# 277
Док., кажете нещо успокоително за целулита! Simple Smile
Ключът тук е усърдие - в хранителния режим и в спорта. От там насетне има процедури за стимулиране на съединително-тъканните мрежи, за лимфен дренаж, както и за намаляване на мастни натрупвания при нужда.
Благодаря за разясненията. Вие предлагате ли такива процедури в клиниката?
Виж целия пост
# 278
Здравейте! Моля за мнението Ви-от известно време забелязвам нещо като белег на устната на сина ми (6г.) Днес реших да го опипам и е нещо като топче или уплътнение но не точно -като вътрешен белег. Не е червено или разранено.Той не усеща нищо. Незнам от кога е там, не се забелязва ако не изпъне устни. Според вас притеснително ли е
Виж целия пост
# 279
Здравейте, от няколко месеца постоянно ми се появяват големи подкожни и болезнени пъпки, след които след като се успокоят остава червено петно, което просто не се маха, макар че третирам постоянно с азелаинова киселина. Никога преди, дори в пубертета не съм имала пъпки или каквито и да е проблеми. С какво да намаля чувствителността на кожата, за да не ми остават червени петна? Благодаря
Спортувам, не съм променяла нещо в храненето си, не ям много млечни продукти, не пия мляко от години, не пия газирано също. Използвам слънцезащита, почиствам с балм, после гел... всеки ден си сменям калъфката... не знам какво се случва.
Виж целия пост
# 280
Здравейте д-р Пеев,
От много години имам проблем с кожата на ръцете. През студените месеци стават направо като шкурка. С рани и невероятна груба кожа. До сега след всяко измиване на ръцете ги мажех с крем, не че помагаше но поне моментно облекчение имах. Баща ми е със същия проблем, но при него е много лошо състоянието, целогодишно е с напукана кожа до кръв от вътрешната и външната страна на ръцете. Нещо подобно като напукани пети до кръв Sad. Тази зима и при мен започна това напукване и от вътрешната страна на пръстите като при него и започнах да се притеснявам, че ще стигна до неговото състояние. От една седмица насам си мажа ръцете с кокосово масло 1-2 пъти дневно. Като са намазани изглеждат добре и по гладки но като ги измия веднага стават сухи и груби. Прилагам снимки от доброто състояние намазани с масло. Като моля за съвет как да ги предпазя, че вече не мога да ги погаля децата защото им причинявам болка от грубата кожа на ръцете ми Sad


Редактирам се: Аз съм жена на 36г. Ползвам съдомиялна, много рядко мия нещо на ръка, контакт с перилен препарат нямам.
Виж целия пост
# 281
Здравейте д-р Пеев,
Какви процедури бихте препоръчали при торбички под очите, на 36г. И Суха кожа?
Виж целия пост
# 282
Здравейте др Пеев,
За втори път ще се лекувам от себореен дерматит,
Първият път беше със :
Дактакорт вечер, а сутрин със Сенсибио ДС +крем Биодерма
Така  7,8 дни сутрин с единият вечер с другият
На 8 дена спрях Дактакорт и останах само на Сенсибиото докато не свърши...
3 месеца по късно отново имам себорея, и др доктор  ми изписа също Дактакорт но за 3,4 дена сутрин и вечер 2х1
След това като възстановяваща фаза или пак Сенсибио ДС на Биодерма или на Биотрейд Sebomax creme едно от двете да взема, за поддържаща фаза
Въпросът ми сега е:
1.Дактакорт как е по правилно да го мажа сега 2х1 за 3,4 дена без друго за деня,
Или както първият път само вечер Дактакорт, пък сутрин Сенсибиото?
 
- 2.Въпросът ми е какво да слагам  на веждите, и върху мустаците  където имам малки люспи,там Дактакорт или Сенсибиото/Биотрейд кое от двете

3. Понеже имам вече и пърхут лек около скалпа ми изписаха на Биотрейд Себомакс лечебен лосион, понеже сега научавам за тази марка българска дали смятате за добър продукт др Пеев?

Виж целия пост
# 283
Др Пеев какво ли е това по ръцете
Помислих си че е някаква екзема или нещо друго, започна със зачервяване по кокалчетата на пръстите на дясна ръка само , след това имаше леки прорезни рани и хвана едни малки корички, понякога боцка. Когато го мия се зачервявя и обостря
Какво може да е това, имам във вкъщи няколко кремове за ръце, в аптеката ми препоръчаха на Ла роше Росай  Cicaplast един крем  за ръце

Виж целия пост
# 284
Здравейте д-р Пеев,
От около две години имам петна от фиксен еритем, алергичен.
Бихте ли дал съвет как могат да бъдат премахнати?

Здравейте,

Какви са петната?  Ключовото тук е, ако знаете причинителя, да го избягвате и би трябвало с времето петната да изсветлеят. Ако времето не им помага, може да се изпробват всякакви методи за пигментации - включително хидрохинон (формула на Клингман) и Q switched лазери.

Поздрави!

Благодаря за съвета!
Появиха се след лечение с флуконазол. Уви, много слабо изсветляват, 2/3 броя са, като 1 е голямо и е на дясната ръка. Две години след първата поява (все още не знаех от какво е), наложи се отново да пия флуконазол, като петната станаха червени, подути и сърбящи за няколко дни. Така и установих от какво се появяват.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия