Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Женени заради детето

  • 12 778
  • 420
Здравейте , понякога се случват такива неща , че човек иска да чуе просто мнение от непознат…
Накратко жена на 30г. омъжена , независима финансово от мъжа си. … имаме дете на 4 г. , мъжа ми много много пъти го хванах да ми изневерява , писмено… снимки… разговори … всичко имал е връзка с друга от половин година и такива работи… простих му 1 път ,2пъти, 3пъти…всеки път с обяснения колко ме обича , подаръци, че е сгрешил и такива глупости…мисля че след всичко това не го обичам , безразличен ми е … след последната изневяра отново моления , да сме ходили на почивка с детето , че всичко щяло да е различно… иначе към детето много си го обича и глези,  към мен също винаги се е държал добре … но вече не знам дали имам сили да съм с него.. заради детето и мисълта мама и татко да са до него “да сме семейство в неговите очи”  …егоист ли си ако мислиш за своето щастие, пред щастието на детето… или просто да си женен пред всички и да се правиш на щастлив и след 20 години, когато детето поеме по свой път да съжеляваш за изгубените си години и останеш с него и си казваш “ можех да имам друг живот …. и т.н
Някои си казват нали те гледа , обича си детето … какво ти пука .. не си разваляй семейството… а всичко преживяно , което никога няма да го забравиш… снимките и разговорите с други жени… скандалите и те ли с времето ги преживяваш…
Виж целия пост
# 1
Женени заради детето е отвратително и малодушно извинение на собственото завиране на главата в пясъка.
Разведени заради детето виж, е чудесна поанта на житието.
Виж целия пост
# 2
Детето скоро ще започне да разбира, че щастието ви е фалшиво.
И за пред кои "всички" се правите на щастливи? То вече поне няколко жени знаят, че мъжа ти кръшка, те вероятно са споделили с приятелки.. Та дори да ви е важно "хорското мнение", то не е такова, каквото вие се опитвате да представите.
Нищо не преживявам аз. Един живот имам и не смятам да търпя, нито да възпитавам детето си да търпи или да задавам грешни модели.
Виж целия пост
# 3
Не смятам, че е добре детето да расте в среда, в която липсват обич и елементарно уважение. Мъжът да ти изневери веднъж и да простиш в името на семейството - ок, да приемем, че не е такава трагедия, но той го прави системно, а ти си затваряш очите и защо? Струва ли си? Ти втора категория човек ли си, че приемаш да те правят на маймуна?
Виж целия пост
# 4
Не е нужно да останеш женена заради детето!
То не е лепенка да ви заздрави връзката!
Много са ми смешни мъжете, които мислят, че като направят дете на някоя жена, ще си развяват байрака, пък тя ще търпи заради детето! Няма такова нещо! Какъв пример ще му дадеш- ролята на жената е да си затваря очите, това ли е? Или мъжете дори и да изневеряват им се прощава!
Финансово независима си и млада! Заслужаваш да бъдеш добре и да се радваш на детенцето ти, а не да се занимаваш с някакъв неориентиран
Виж целия пост
# 5
На 30 години ти е твърде рано да затъваш в тинята на отвратителните отношения. Ако можеш да си го позволиш, по-добре сама, отколкото с такъв човек.
Виж целия пост
# 6
Млада си, а имаш и голямо предимство пред жените в това положение, че си финансово независима. Аз не бих строяла нито минута повече в това подобие на брак. Щом е грижовен баща, чудесно. След развода детето продължа да си има баща, но ще има и спокойна майка. То ще си хване пътеката след някоя друга година, а ти ще съжаляваш че си си пропиляла живота с този човек, ако останеш с него.
Виж целия пост
# 7
Аз съм дете, чиято майка се оправдаваше с мен, за да не се разведе. Истината е, както Горджъс каза, завиране на главата в пясъка. Детето не е оправдание, за да търпиш нещастна младост. Майка ми се разведе на късни години, когато нещата ескалираха и сега е една нещастна възрастна жена, която не знае какъв път да подхване, защото “детето” е на 30 и вече не може да се оправдава повече с мен.
Виж целия пост
# 8
Не, не е хубаво и за детето, и за тебе.
Имам такава роднина - вече е на 82 г.
На 32 разбра за похожденията на мъжа, но то и в малкото градче се разчу. Решиха да останат заедно заради децата. Той се стараеше,  тя все недоволна, пуфти и го апострофира. Иначе и двамата бяха добри и успешни хора.
Сега, на 82  тя е сама  - той почина, децата си имат семейства, деца и внуци в София. Самотна е и осъзнава, че е пропиляла единствения си живот. Заради кого - не за децата, те са разбирали отношенията, но са мълчали. Не заради нас роднините - знаехме, бяхме на мнение - каквото тя реши.  А заради някакви опасения какво ще е мнението на съседи, колеги и познати. Не, че и на тях им е пукало. Всеки си гледа неговия живот. И да говорят за тебе е зад гърба ти. Какво ти пука - нали е зад?
Оплаква ми се, говори, защото няма с кого,  но освен да съчувствам няма как да я утеша.
Виж целия пост
# 9
Многократно съм го чувала това 'Заради детето!', по какви ли не поводи. Много рядко е заради детето, най- често е собствената несигурност, страх от това какво ще правиш по нататък, какво ще кажат хората, да вземеш решение и да се справиш с последиците.
Виж целия пост
# 10
Момиче, не си струва да стоиш в този брак. Твърде много от красота на живота ще загубиш. Толкова си млада, погрижи се за себе си.
Виж целия пост
# 11
Честно, мислиш ли, че детето ще живее в добра среда сред скандали и подозрения за поредната изневяра? Защо реши да родиш от такъв човек, не го ли видя колко струва предварително? А да, нека позная, носеше те на ръце, супер отношение да му простиш, докато след кратко време го тури на поредната?
Като самотна майка няма да са наредени върволици от желаещи да те направят щастлива  но нямаш много възможност за избор
Виж целия пост
# 12
Ти си толкова важна, колкото и детето ти. Да си проваляш живота заради него значи да се подценяваш, все едно, че ти не заслужаваш да имаш хубав живот. Играеш го жертва, не е добре като философия.

А щастливото дете е това, което има щастливи родители.
Виж целия пост
# 13
И аз съм за да гледаме живота си детето ще порасне и ще разбере. А и в наши дни това се случва и на семейства с малки деца на по 4-5 годинки. Утре ще е късно за това и за онова , няма да изброявам. Прецени си какво ще загубиш и какво ще спечелиш , което надделее.
Виж целия пост
# 14
Аз ще се изкажа от позицията на ,,горяла ,, в такъв пожар. Аз също установих странична връзка, с дете на 7, на квартира НО слава Богу работеща и финансово независима. Моят съвет е, щом се е случило повече от веднъж спирка няма да има (ти вече знаеш де) ако не го обичаш, слагай точката и да се свършва.
Да ще има моменти,ще се чудиш дали си постъпила правилно. Дали няма да получиш обвинение от близки,дете и т.н....Всичко ще отмине,хората ще млъкнат,детето ще порастне. Опитай да си запазите нормални отношения,нека да вижда детето често. Нека е ангажиран с него,нека си остане баща.
Щото сълзите и сополите ще са до следващият път,защото такъв е ясно че ще има.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия