Изхвърляте ли първата вода на боба?

  • 8 861
  • 59
# 15
Не, защото не намирам никаква разлика. Само го кисна предварително.
Виж целия пост
# 16
Да, изхвърлям я, защото още от баба ми знам, че това е "пръдливата " вода,и па-малко дразни стомаха Crazy Mr. Green
А боба го накисвам от вечерта.
Виж целия пост
# 17
Винаги.
Виж целия пост
# 18
Изхвърлям две води , едната е със сода .
Виж целия пост
# 19
И аз я изхвърлям.
Една приятелка ми беше казала за содата, ама съм забравила що се слагаше?
Лео ще кажеш ли?
Виж целия пост
# 20
Накисвам го във вода с една лъжица сода, после го кипвам и хвърлям - и после още една вода хвърлям. Сварява се по-бързо и няма екстри след ядене  Laughing
Виж целия пост
# 21
Изхвърлям първата вода , след като боба е поврял две минути с лъжичка хлебна сода
Владо ме кара непрекъснато да му готвя боб вече , защото сготвен по тази технология бобът не причинаво газове или спазми в стомаха  Wink
Виж целия пост
# 22
Изхвърлям водата, в която е киснал бобът. После наливам нова и затварям в тенджерата под налягане.
Пробвала съм и да изхвърлям първата вода. Не намирам разлика.
Виж целия пост
# 23
Винаги изхвърлям първата вода.
Виж целия пост
# 24
Да, но обикновено мъжът ми готви боба, а той изхвърля 2-3 води (смешно ми звучи  Simple Smile)
И на лещата хвърлям първата вода,ама там го правя, защото ми се струва, че така я "хигиенизирам" по-добре.  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 25
Така, ясно Simple Smile Това с хлебната сода не го бях пробвала. Страшно добре звучи, благодаря!

Иначе и аз хвърлям първата вода.

А да Ви питам: как после сгъстявате боба, за да бъде боб яхния? И има ли по-здравословен начин от обикновената запръжка?

Не съм много опитна в готвенето и затова питам така ламерски Simple Smile Благодаря предварително за съветите Simple Smile
Виж целия пост
# 26
А да Ви питам: как после сгъстявате боба, за да бъде боб яхния? И има ли по-здравословен начин от обикновената запръжка?

Размиваш брашно със студена вода и, когато ти е готова манджата, сипваш и бъркаш. Оставяш да поври5-6 мин. на слаб огън. По-здравословно е от запръжката, но някои предпочитат нея, въпреки че, според мен няма кой знае каква разлика във вкуса. Червен пипер можеш да сложиш още докато ври боба, т.е някъде преди сгъстяването. Също и олио си наливаш, колкото искаш.
Виж целия пост
# 27
Да хвърлям я, защото после много ме боли корема ако не я хвърля.
Виж целия пост
# 28
И аз като Лео, варя със сода и изхвърлям водата после.
Баба ми го лющи Crazy Като поври в първата вода, изсипва я и с ръце маха люспите на боба и така продължава да го вари. Казва, че не дразнел стомаха и е по-добре да се яде олющен от язваджии Naughty
Виж целия пост
# 29
Винаги  изхвърлям първата вода  Peace
И аз така.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия