Спорт за възрастни

  • 1 759
  • 5
Здравейте, търся подходящи организирани спортни занимания за моята майка (80+), намира се в София. Моля споделете как поддържате родителите си активни.
Виж целия пост
# 1
Би могла да се разхожда навън ежедневно определен брой крачки, например 2000 или колкото може.
Може да прави леки упражнения за раздвижване и гъвкавост, без да се насилва.
Ето малко информация за тренироваччната програма на покойната вече съдия Рут Гинзбург. Във видеото е на 85, с личен треньор.
https://edition.cnn.com/videos/us/2018/08/22/ruth-bader-ginsburg … rcise-routine.cnn
Благодарение и на физическата активност (в допълнение към лечението) тя два пъти е преборила рак.
Важно е майка ти да не се пресили и да не си навреди.
Виж целия пост
# 2
Вижте пенсионерските клубове в района дали не организират или нямат информация за нещо подходящо, приятелки на майка ми ходят на разни курсове и екскурзии за които са научили от там. От туристическото дружество преди години също организираха преходи по лесни маршрути подходящи за по-възрастни и малки деца, така че ако физическото ѝ състояние позволява и обича планината може да проверите и при тях.
Виж целия пост
# 3
Първо и най-важно - иска ли жената да участва в подобни организирани спорти занимания? Второ - какво е общото й здравословно състояние към момента и двигателна активност?

Наистина ходенето е отличен вариант. Трябва обаче да се внимава в горещата част на деня, човек да е хидратиран и т.н. За друг тип занимания - наистина трябва да са под погледа на опитен човек, защото възрастните хора имат остеопороза, ставни проблеми, хипертония и т.н.
Виж целия пост
# 4
В западна Европа има специални курсове за Senioren, това е което търся в София 😂, явно няма
Виж целия пост
# 5
В западна Европа има специални курсове за Senioren, това е което търся в София 😂, явно няма
Ами тук тази възрастова група обикновено не е потребител на тези услуги, нито е сред най-платежоспособната, за съжаление. Няма търсене, няма предлагане. Може да потърсите някой индивидуално да се занимава с родителя.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия