Юлски Бебета 2023 - Тема 2

  • 18 764
  • 715
Добре Дошли!


Юлски бебета 2023

мама Naneto_L с бебе Габриела родена на 17.06.2023 Heart
мама cveti1991 с бебе Тея родена на 21.06.2023 Heart
мама ^SinLight^ с бебе момче роден на 23.06.2023, 2850гр, 46см Blue Heart
мама Mimito5 с бебе Николай роден на 26.06.2023, 3170гр, 50 см Blue Heart
мама Magenta_ с бебе Габриела родена на 26.06.2023Heart
мама mrnn с бебе Борил роден на 27.06.2023Blue Heart
мама malinakupina с бебе Лилия родена на 02.07.2023Heart
мама Лютиче 2.0 с бебе София родена на 02.07.2023Heart
мама YoanaGG с бебе Ивайла родена на 03.07.2023Heart
мама kaSsisS с бебе Калина родена на 08.07.2023Heart
мама ddd29 с бебе момче роден на 11.07.2023 Blue Heart
мама Siqna_9 с бебе Ния родена на 12.07.2023, 3070гр , 47 см Heart
мама Vesivg с бебе Виктория родена на 13.07.2023 Heart
мама TheDreamCatcher с бебе Каролина родена на 16.07.2023, 3000гр , 50 см   Heart
мама K_asi с бебе Йорданка родена на 17.07.2023, 3050гр , 49 см Heart
мама Dolce_fragola с бебе Борислав роден на 20.07.2023, 2540 гр, 52 см Blue Heart
мама Didi_Bidi с бебе Дамян роден на 20.07.2023 Blue Heart


Моля, ако искате да се включите в списъка да ми пишете на ЛС. [/center]
Езикът на бебетата на Присила Дънстън
Полезни линкове

Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 35 https://www.bg-mamma.com/?topic=1513485
..::..БИБЛИОТЕКА - всичко за КЪРМЕНЕТО е ТУК!..::... https://www.bg-mamma.com/?topic=1844
Захранване, водено от бебето/Baby-Led Weaning Тема 12 https://www.bg-mamma.com/?topic=1293718
Млека за кърмачета, захранване https://www.bg-mamma.com/?board=368
За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 107 https://www.bg-mamma.com/?topic=1552424
Как да изберем детско столче за кола - консултации с експертите от Деца на борда https://www.bg-mamma.com/?topic=1313115
Бебеносенето - в полза на бебето и помощ за родителите. Онлайн консултации с Кристина Пондева. https://www.bg-mamma.com/?topic=1223976
Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 11 https://www.bg-mamma.com/?topic=1510645

Новороденото

Новороденото през първия месец от раждането https://www.namama.bg/article/novorodeno-dr-Karp/
Първият месец на бебето - какво е важно да знаем https://9meseca.bg/polezno/opoznavaneto-parviyat-mesetz-na-bebeto
Бебето на 1 месец https://ohnamama.bg/bebe/razvitie-po-mesec/1-mesec
Бебето на 2 месеца https://ohnamama.bg/bebe/razvitie-po-mesec/2-meseca
Бебето на 3 месеца https://ohnamama.bg/bebe/razvitie-po-mesec/3-meseca

Стара тема https://bg-mamma.com/?topic=1575230
Виж целия пост
# 1
Юхуу, честита нова тема ! Сън благодаря за старанието , много сте ми полезни и както съм казвала фейсбук ми липсва само заради групата на каката и евентуално за тази, макар че сте доста отзивчиви!
Значи вчера я приспивах от 19ч доооо 23 горе долу. Бял шум, няколко будения, едно ядене в 20:30 и мога да кажа никакъв рев! После към 2ч се събуди да яде, после към 6ч и така спахме до 9ч сутринта ! Обявявам за успешна мисията, също така пръцкаше но нямаше плач, днес съм решила да взема на боарон един препарат за колики, не за друго ами защото е готов за извиване в устата и няма симетикон , ще пиша как е с него ! 💕
Виж целия пост
# 2
Момичета кой ви прати на ортопед педиатърката ли? Ние сме на 2 месеца + и още не сме ходили
Виж целия пост
# 3
Момичета кой ви прати на ортопед педиатърката ли? Ние сме на 2 месеца + и още не сме ходили

Педиатъра.
Благодаря за темата 🌷
Уф, при нас последните два дни колики следобедните часове. Тъкмо си мислех, че вече отминават 😞
Виж целия пост
# 4
И аз благодаря за темата много сте полезни.
Виж целия пост
# 5
Ние днес голямо обикаляне направихме. Излязохме в 11:30 и се прибрахме в 16ч. Вече всеки път нося и раницата и като писне в количката я мятам в раницата и решавам проблема. Омръзва й само да лежи. Иска и да гледа вече.
Утре по план цял ден ще лежа и ще се гушкаме. Хич не ми пука за друго.
Виж целия пост
# 6
Здравейте! Можете ли да препоръчате ортопед (за София), от кой сте доволни? Кога трябва да се направи такъв преглед? Малкия е на 2 м. 18 дни, педиатъра нищо не е казвал за момента, в петък сме на преглед и ще попитам.
Виж целия пост
# 7
Лютиче, дано ви се получи гушкането!
Магента, дай после отчет.
Апани, до към 2м е хубаво да се иде. Не мисля, че сте закъснели много. Ако са правили ехо на тазобедрена става в родилното, прегледът може да се пропусне.

Ние сме доволни от Олег Младенов в Поликлиника България.

Ние днес дадохме на малкото да пие от шише преди сън, че нощес на 1.5-2ч ме вдига и каталясах. А каката си иска своето. Денем си цока яко гърда на 2.5-3ч. Нощем заспива бързо и недоизпива. Надявам се да се научи скоро. Аз изцедих 200мл, ще има и за замразяване. Иначе ака по 2-3 пъти, Аш дръпнал е още 3см и 600гр за 10дни. Мисия минавам на гърда за мен е успешна, дори и само така да е. Не сме си у дома обаче и не мога да го сложа в кошара, буди се, ако не е залепен за мен. Това значи и че до тоалетна не мога да ида нощем без да мрънкя:(
Виж целия пост
# 8
Педиатърът ни даде направление, но по наше настояване.
Хич не ѝ се даваше, а да не говорим, че 3-ма са само ортопедите при нас, които извършват такъв преглед на бебе с ехогграф, кой от кой по-заети. 🙄
Благодаря и аз сърдечно на sunlight за новата тема. ❤️

Момичета кой ви прати на ортопед педиатърката ли? Ние сме на 2 месеца + и още не сме ходили
Чела съм, че най-късно до 3 месец трябва да се извърши този преглед. Нашата беба беше на 2м и 20 дни като минахме. Ама педиатърът ѝ да ни каже - не...., ние четем и ровим.
Здравейте! Можете ли да препоръчате ортопед (за София), от кой сте доволни? Кога трябва да се направи такъв преглед? Малкия е на 2 м. 18 дни, педиатъра нищо не е казвал за момента, в петък сме на преглед и ще попитам.
Виж целия пост
# 9
Нашата педиатърка не ни е пращала с каката,  съмнявам се сега да ни прати. Само на изследванията ПКК+урина и коремен ехограф в 6м ни е пращала. Тогава каза, че нямало нужда.  Явно е по преценка на педиатър, макар че ми се иска да бяхме отишли все пак. Сега с малкото ще си искам направление. Нали вече няма ограничения за брой в месеца, не може да ми откаже за детето. На мен ще ми откаже пак за ендокринолог обаче туй то....

Да питам, защото вече се побърках.  Два пъти на пуфис памперса за последната седмица гърми. Разбирайте бегом до мивката в банята и дрехите на малкото в пералнята защото са омазани целите. Обаче още се кръстосват лепенките опред. Дали е омалял или просто не знам и аз. Винаги сме сменяли памперсите когато вече има 1 пръст между лепенките отпред. Не сме имали проблеми. Сега даже гледам пуфиса на бедрата отвътре на малкото като линии оставя.  Дали е защото много бързо расте (качили сме 2.300кг от изписването,  утре е 40 ден) и памперса умалява... с 2ка сме, до 8кг ги водят.

Също така, рано ли е за кърмаческа стачка? Тези дни е рев докато не дам в шише кърма (следователно все гледам да имам в хладилника екстра). Не иска и да померише гърда през деня, иначе нощно време грам проблем няма.
Виж целия пост
# 10
Пуфис за мен са умалени, така че е напълно възможно, независимо какво пише. При двете ми деца и с памперс е така. Мине ли средата на посоченото на пакета омаляват. Вчера мерихме синът ми 6кг и 2ката памперс вече намалява и ще минаваме скоро на 3ка.
Иначе е на 2.5, опитва се да се върти. Като чуе кака му как се хили и го напада кърмаческа та стачка. Спира да яде и трябва да го приспя, за да засуче.
Виж целия пост
# 11
Мерих го тази сутрин - 5.850... Май наистина като мине средата на посочените кг и омаляват. Ще се ходи за други памперси май, мисля Хъгис този път.

Ох, аз забелязвам, че след активната гимнастика като го сложа и след като кака му се е опитала да го гушне и да си играе с него, става мега раздразнителен. Рев и не иска да суче.... Дали е заради нея не знам.

Онзи ден на активната освен, че на длани се изправи (като малката Русалка на склата с вълната ми заприлича 🤣) забелязвам, че се опитва да пълзи. И като сложа длани на стъпалата му с такава сила се оттласква, направо като жабче. 

Знам, че не е ок поне гласно пред децата да ги сравнявам обаче онзи ден направо ме стъписа малкото. Много напред ми се струва в развитието си. Иска да се изправя да сяда, да пълзи... още от родилното от първото слагане на коремче на 2 дни там главата стабилно и се надига. При смяна на памперс е на 45% почти се обърнал настрани. Тези нека при каката чак на 2-4м интервала станаха... И направо като че ли и говори. Като почне да реве и чувам МАМА и не само аз, ММ вика ама той МАМА ли каза. О.о
Виж целия пост
# 12
Да пълзи и говори? Определено е напред 😁😏
Виж целия пост
# 13
Да пълзи и говори? Определено е напред 😁😏

Опитва да пълзи. За говоренето може и да халюцинираме от безсъние... 😅  Като нищо ще проходи зимата. Аз на 8м вече съм тичала, тъй че няма невъзможни неща.
Виж целия пост
# 14
Абе на два месеца вече са си доста силнички. И нашата госпожица рита яко и бута с краката. Ако започне да си вдига и фейса ще й е по-лесно обаче Joy Сега обаче предпочита да си ближе ръцете вместо да се мори и да вдига глава Grinning
Аз съм в леко очакване на зъби обаче. Аз на 4 месеца съм имала вече, та не изключвам и това скоро... Честно да ви кажа малко ме е страх от кърменето със зъби. Като знам сега как понякога стиска и дърпа....... Cold Sweat
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия