Instant Pot - тема 4 - мнения, рецепти и съвети

  • 29 984
  • 454
# 135
Аз правя пиле на грил за 2х 20 минути. Първо 20 мин на Pressure cook и Air Fryer 20 минути, та крилца биха станали много по - бързо.
Налягането само ли пада или го освобождаваш? Предполагам,  че махаш бульона и изплакваш вътрешния съд преди еърфраера. Май така четох...
Изчаквам около 5 минути и освобождавам налягането, изхвърлям бульона и измивам съда, овкусяваме, намазвам с масло и червен пипер и слагам за още 20 минути.
Виж целия пост
# 136
20 минути на купешко пиле под високо налягане е много. Вероятно защото винаги оставям на естествено освобождаване и за по-малко минути е напълно сготвено.
Виж целия пост
# 137
Здравейте!
Имам instant pot pro crisp + AF. Искам да изсуша портокалови и лимонови резени с функцията Дехидратация. Някой сушил ли е? Можете ли да ми помогнете с градусите и температурата?
Виж целия пост
# 138
Колко искате да изсушите? Адски малки са уредите за сушене според мен. Аз имам сушилня, но е огромна, в сравнение с кукъра и пак не побира много, защото трябва да са на един ред.
Виж целия пост
# 139
Колко искате да изсушите? Адски малки са уредите за сушене според мен. Аз имам сушилня, но е огромна, в сравнение с кукъра и пак не побира много, защото трябва да са на един ред.

Искам да изсуша малко количество, може би 3-4 портокала, за да ги използвам за коледна декорация.
Успях да намеря в сайта на instant pot рецепта, но пък много дълго ми се струва времето за сушене - 18 часа
https://instantpot.bg/recepta/retsepta-za-susheni-portokalovi-re … eni-za-kokteioli/
Виж целия пост
# 140
Толкова е. А и ще трябва на няколко порции да ги сушите.  По добре в тава, с хартия за печене на радиатора.
Виж целия пост
# 141
Здравейте,
От доста време имам мерак на уреда duo crisp, но не мога да взема решение, че точно този модел искам и напоследък мисля че е по-добре да си взема отделно мултикукър базов модел и еър фрайер.
Някой ако желае може да коментира дилемата ми Simple Smile
Но въпросът, на който търся отговор е дали и по Коледа или след това правят пак подобни намаления ?
Виж целия пост
# 142
Ако имате място, отделни. Малък е за "пържене". Поне за нас, но пък е удобен за риба, пържоли две порции.
Виж целия пост
# 143
Аз съм с чист кукър (без фрайър) и фрайър отделно. И двата големи. Мисля, че оптималният вариант е фрайър и комбиниран мултикукър, ако има място за това. Липсва ми запичащият капак например за мусака, за зеле, ей такива неща. А за самото "пържене" бих използвала само фрайъра.
Виж целия пост
# 144
Как правите риба в Мултикукъра? И каква е подходяща?
Виж целия пост
# 145
Аз правих сьомга. Омазах я със зехтин, дол, черен пипер и лющян. Сложих я на решетката и на еър фрайър за 8 минути, без да затоплям предварително. После грил за още 5.
Виж целия пост
# 146
Аз съм с чист кукър (без фрайър) и фрайър отделно. И двата големи. Мисля, че оптималният вариант е фрайър и комбиниран мултикукър, ако има място за това. Липсва ми запичащият капак например за мусака, за зеле, ей такива неща. А за самото "пържене" бих използвала само фрайъра.
И аз съм на това мнение. Комбиниран и отделен фраер. Колкото по-големи, толкова по-добре.
Виж целия пост
# 147
Момичета, готови кюфтета на каква програма и за колко време печете? С про крипс съм.
Виж целия пост
# 148
Аз имам два въпроса. Може ли след завършване на програма с високо налягане, да оставя да се освобождава само и да изключат уреда, защото няма да съм у нас? Предполагам, че става механично, но да питам...
Втория капак за запичане има някаква подложка, явно за когато е горещ. С дупките нагоре ли се слага или с равната повърхност? Има надпис close,  но не видях да може да се затваря...
Виж целия пост
# 149
На първия въпрос - след свършването на програмата го изключват и го оставят така, той ще си изпусне налягането.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия