Instant Pot - тема 4 - мнения, рецепти и съвети

  • 28 438
  • 454
# 165
Пробвах заливка на мусака, не ми се получава, на каква програма и за колко време да пробвам следващия път?
Виж целия пост
# 166
Пробвах заливка на мусака, не ми се получава, на каква програма и за колко време да пробвам следващия път?
Вчера правих мусака. Заливката на програма Grill за 9 Мин. Така е по рецепта на инстан пот. Стана идеална.
Виж целия пост
# 167
Програми Pressure Cook (Готвене под налягане) и Steam (Пара) са със високо Hi и ниско Lo.
Превключването става по следния начин-натискате бутон Pressure Cook или Steam веднъж на екрана излиза Hi ,натискате още веднъж Lo-настройвате време и пускате. Ниското налягане е за бързо готвещи се или крехки продукти ,както и риба.

При Sote също има степени Hi и Lo (т.е. висока и ниска температура на пържене). Настройват се по същия начин - с натискане на копчето два пъти. Там трябва особено да се внимава, защото ако е пусната по грешка ниската температура, при пържене храната попива повече мазнина.
Виж целия пост
# 168
Аз опекох хляба вчера. Никой не даде съвет, но съм доволна от резултата. Има още какво да се желае, ще го изчистя при следващите печения.

Виж целия пост
# 169
morskibriz, може ли данкажеш как стана и какво смяташ, че може да се подобри?
Коя програма и на за колко време?
Нашият Pro Crysp + AF пристига утре и аз съм почнала вече да събирам рецепти.
Виж целия пост
# 170
Аз да дам моите 5 цента,
Като готвя месо примерно с картофи, първо пускам месото(свинско) на 20 минути под налягане - високо. Понякога го запечатвам, понякога не. После добавям картофи, подправки и за още 3 минути.
Става чудно.
Също, с времето се научих да пробвам за себе си и да допичам, досварявам. После, обикновено пиша някъде или помня, кое за колко ми харесва/се получава.
Не съм уцелвала времето за супа топчета, ориза е изчрзвал Joy
Пръскало ми бульон Sunglasses
Сега изчаквам течностите поне 10 минути и после, ако имам зор - освобождавам.
Честити ви уредчета, мацки!
Ще им свикнете!
Виж целия пост
# 171
morskibriz, може ли данкажеш как стана и какво смяташ, че може да се подобри?
Коя програма и на за колко време?
Нашият Pro Crysp + AF пристига утре и аз съм почнала вече да събирам рецепти.
Пекох за 50мин на 175градуса на програма bake. Сложих върху скарата за пара на хартия за печене.Горната коричка е дебела, но добре опечена. Отдолу е бял. Не е суров, но няма коричка. Следващия път ще махна хартията и ще загрея предварително съда.
Виж целия пост
# 172
Здравейте, имате ли опит с готвенето на месо на пара? Имам едни овкусени свински пържоли и ребра и ми се иска да ги сготвя под налягане, но без да киснат във вода 😊 Може ли да се получи и после да ги запека с другия капак?
Виж целия пост
# 173
Аз бих ги изпекла в кошницата и на Air Fryer. Много пъти съм правила ребра, пилешки крилца така, стават ... ядеш и ревеш 🐷
Виж целия пост
# 174
   И аз си поръчах един такъв уред, онзи с двойния капак, ultimate нещо. Сега, като попрочетох тези теми, се питам в какъв филм се вкарах Simple Smile. Никога не съм ползвала никакви уреди под налягане и все още ме е страх от тях. Реших да се престраша. Но идея нямам как да готвя с това нещо. (То още не е дошло.) Аз си готвя традиционно, домашно. Предупредих вече потърпевшите (семейството), че може и да изпитат някакви временни неудобства. Дано въпросното чудо пристигне с книжка - зубрачка съм и бързо схващам. Но ако не - много ще питам тук и ще досаждам...
Виж целия пост
# 175
Това видео ще ти е интересно:

Виж целия пост
# 176
Нищо страшно няма, много ще ти е удобно. Хубаво разучи инструкциите, информация вече има навсякъде.
Виж целия пост
# 177
От над 20 години ползвам тенджера под налягане. Нищо страшно няма. Тези уреди си имат защита. Иначе за супи и яхнии си е като обикновена тенджера, просто става по-бързо.
За яхния трябва да прецениш течността, защото не се изпарява и в началото може да ти стават по-воднисти.
Виж целия пост
# 178
Ние в момента правим водния тест и след това ще правим като първа рецепта свинско със зеленчуци. 😁
Виж целия пост
# 179
Успех 👍. Аз водния тест с три уреда го пропуснах.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия