Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Психически тормоз

  • 4 176
  • 13
Здравейте. Пиша ви много отчаяна. Бившият ми мъж, с когото съм разведена от 2 г и 6 месеца непрекъснато ме притеснява. Идва по площадки, по паркове и навсякъде ме преследва. Режима му на виждане с детето е ясен 2 пъти в месеца за по няколко часа. Изпадам в ужас като го видя. Не живеем заедно, не делим нищо. Блокирала съм му телефона, защото непрекъснато звъни и ме тормози да го слушам, а аз не искам. Звъни и на родителите ми и ги притеснява. Бях в полицията досега оттам ми казаха, че мога да пусна жалба и че мога да пусна и молба за ограничителна заповед в съда. За съжаление полицаят, който трябваше да го направи не беше там и остана за утре. Моля ви, ако някой е минал през нещо подобно с озаптяване на нарцисист да сподели. Целта му е да се върнем да живеем с него в апартамента на неговите родители, които ни го бяха отстъпили да живеем само тримата. Аз не желая да живея с този човек, камо ли детето ми. Връщайки се сега се замислих колко неработеща ни е системата. Трябваше сигурно да отида пребита или подстригана, за да се задействат. Моля, който има опит с жалби и с такъв човек да сподели
Виж целия пост
# 1
Ограничителната заповед помага!
Пускай жалба и това е!
Не може да те доближи, нито да ре тормози!
Ако те притесни, когато заповедта е в сила, може да загуби и родителските права!
Виж целия пост
# 2
Полиция и адвокат, това са ти най-добрите опции. Ако му пука дали няма да загуби правото си да вижда детето, ще влезе в правият път.
Той заплашва ли те с нещо, или просто идва да се моли?
Виж целия пост
# 3
Тормоз си е, дори и да не е агресивен.
Тя спокойно може да е с друг мъж, според мен я брани от подобни възможности.

Жалба, като го привикат ще кротне. Вашите и те да подадат.
Виж целия пост
# 4
За съжаление, системата ни е гола вода. Ако нямаш писмена заплаха, черно на бяло, "Ще те заколя", нямаш нищо. Но все пак пусни жалба в полицията. Поне да си поговорят с него.
Виж целия пост
# 5
За съжаление държавата, обществото, системата, всичко им дава крила на такива жалки комплексари. Винаги са на тяхна страна, права имат осеменителите.
 Вижте адвокат, огр. заповед, но просто внимавайте. Сама ли живеете?
Виж целия пост
# 6
консултирай се с адвокат как да напишеш оплакването
Националната телефонна линия за правна помощ е 0700 18 250
https://mjs.bg/home/index/dbf78458-cc8b-4f47-9ccd-e7aeaaf9ee69
Виж целия пост
# 7
Жалба в полицията и ограничителна заповед,
Мисля, че повече няма да посмее. Ако все пак го направи дело за отнемане на родителски права. След това има и 3ти вариант - 2ма яки батковци, дето да му обЯснят, че не е желателно да прави такива работи.
Виж целия пост
# 8
Жалба в полицията е една процедура. Там ще го предупредят евентуално и ще му издадат един предупредителен протокол. Издаването на т. нар. ограничителна заповед е съвсем различно. Производството е съдебно, по Закона за защита от домашното насилие.
Виж целия пост
# 9
Благодаря за отговорите. Когато идва не ме заплашва държи се сякаш всичко между нас е наред, а не е. Живеем с нашите от страх, че ще ме притеснява на друго място не смея да се изнеса, а имам къде да отида. Той сега ме преследва, когато не живея сама, пък ако заживея не знам не ми се мисли. Утре ще пусна жалбата. Трябва да пише някъде черно на бяло, че си позволява такива неща.
Виж целия пост
# 10
Системата ни не е гола вода. Просто я прилагат избирателно заради всички лобистки закони и вратички, които си гласуват ония 240 хрантутника.
Виж целия пост
# 11
Липсва доста контекст в темата.
Колко дълго живяхте заедно?
По чия инициатива и заради какво се разделихте?
2+ години ли те преследва по паркове, или започна наскоро?
Колко голямо е детето?
Някаква издръжка плаща ли за детето?
Колко често се случва този тормоз- всекидневно, ежеседмично, един път в месеца?
и т.н.

Пишеш че преследва теб, но в същото време не виси пред входа на дома ти, а се засичате в паркове и детски площадки- все места където си с детето ви.

Възможно ли е, да не преследва теб, а просто да иска да вижда детето по-често, от тези няколко часа на месец, които са му присъдени?Виж целия пост
# 12
Позната се справи с това като пускаше жалби в полицията. Мъжът и обаче и звънеше да я заплашва и обижда. Един от случаите, които е била в полицията точно и е звъннал, когато пише и е дала слушалката на полицая. Сплашили го и повече не си позволи тон.
Консултирай се с адвокат.
Виж целия пост
# 13
Търси съдействие от близки, познати, обади се на неговите родители, братя, сестри и ясно им обясни, че всичко е свършило и връщане назад няма, друго е и те, като говорят с него. Не крещи, не му угаждай, не дискутирай, с него ама как може, остави ме... той това иска, четох някъде, че е добре контакта да е през трето лице. Пълен игнор, направо се чудя какво психопатско общество сме и защо човешките отношения не се учат в училище още, да приемеш, че "не" значи не.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия