Дали да го пусна на ДГ или не?

  • 6 281
  • 72
Здравейте, мили хора! Синът ми е на 3г. и 3м и не знам дали да го пускам на ДГ, много съм объркана. От една страна искам да се социализира, да свикне с другите деца, но от друга пък искам да си гледам аз вкъщи. Той проговори късно, ние сме билингвисти и все още не може да разбира бълг. език както трябва, доста се плаши от всичко като цяло, привързан е към мен. Аз съм безработна и така или иначе съм си у дома. Много се притеснявам и от болестите и искам да си спестя този стрес. С каката беше чудо - 1 ден на градина и после 2 седмици у дома. Приемам всякакви съвети и ще съм ви много благодарна.
Виж целия пост
# 1
Пусни го.

И на 10 да го пуснеш някъде за пръв път, пак ще ти боледува.
Само че тогава за него ще бъде още по-трудно да свикне.
Виж целия пост
# 2
Сега и да не го пуснеш, догодина ще трябва да го пуснеш, защото детската градина е задължителна от 4г.
Виж целия пост
# 3
Сега и да не го пуснеш, догодина ще трябва да го пуснеш, защото детската градина е задължителна от 4г.

Да, така е, но аз се инетерсувам за първа група. Много съм объркана. :/
Виж целия пост
# 4
Ами като се притесняваш, не го пускай. Гледай си го в къщи още една година и догодина го пусни на детска градина. Нищо фатално няма да се случи като си постои още малко в къщи.
Виж целия пост
# 5
Аз не бих го пуснала, още повече ако съм си вкъщи и съм безработна, т.е. имам възможност да си гледам детето. И аз с каката много се изтормозих, постоянно беше болна, влизахме по болници няколко пъти. С малката си го спестих това “социализиране” и съм 100 пъти по-доволна.
Виж целия пост
# 6
Ако не го пуснеш сега, другата година болестите няма да го пропуснат. Тогава ще бъдеш ли безработна, за да го гледаш?
Виж целия пост
# 7
И аз съм за детска градина, моят син го пуснах на 3 и половина, като преди това го гледах и работех от вкъщи ( не препоръчвам) Беше готов да прекара цял ден на градина, разбираше всичко и просто му обясних, че там ще ляга да спи като всички деца. Болести ще има винаги, но ако си безработна, така или иначе може да си го гледаш вкъщи. А там ще свикне и да разбира и да говори повече на български, ако това те притеснява.
Виж целия пост
# 8
Не го пускайте изобщо,а като стане време за училище може да е самостоятелна форма на обучение.Така ще имате време да прекарвате заедно,цял живот.За какво му е на детето социализация?Мама ще му е достатъчна винаги.
Виж целия пост
# 9
Достатъчно е голямо детето. Пусни го.
Виж целия пост
# 10
Незнам как станах толкова социална,като не съм посещавала детска градина.Боледуването при децата си е голям стрес,особено ако боледува с усложнения.В първа група може да го спирате за определени периоди,ако започне да боледува често.
Виж целия пост
# 11
Щом имате възможност го оставете още малко вкъщи. Но говорите повече на български с детето, водете го на някакви занимания, играйте, разхождайте се... Предполагам, че има някакви приятелчета, с които играе.
Виж целия пост
# 12
Пуснете го. Там бързо ще проговори, ще стане по-самостоятелен, а не толкова зависим от вас и поне сега като сте вкъщи ще можете да реагирате, когато е болен. Другата година може и да сте на работа, тогава кой ще го гледа?

Мама Ру, какви приятелчета, те вероятно са вече на градини и ясли по цял ден. Не всички са безработни и да си ги държат вкъщи.
Виж целия пост
# 13
Аз не знам защо има родители, които смятат, че ще си спестят стрес от боледуване като не си пускат детето на градина. Все едно вируси в училище няма....даже покрай мен има деца, които въпреки че са посещавали градина, изкараха много сериозни болести 1ви и 2ри клас. Така че това с държането вкъщи с идеята да си спестите главоболия е малко да си правите сметки без кръчмаря, дето се вика. Иначе за развитието на социалните умения изобщо няма да коментирам....
Виж целия пост
# 14
Вкъщи, на 4 очи с мама направо яко ще се социализира. Резултатът вече е налице - сама си каза, че детето е много вързано за нея. Когато се наложи да се разделят, а то ще се наложи, ще бъде голяма драма. И колкото повече се отлага този момент толкова по-голяма ще е.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия