Сватбени традиции

  • 3 371
  • 24
# 15
Амиии не мога да си представя да отида до родния ми блок при майка ми, да чакам да ме изведе оркестър. Да вдигнем входа на крака… 🤣🤣🤣🤣 отстрани на приземния етаж магазини, клон на банка, а аз с оркестъра да излизам. Хич не е моето. Ако бяхме в къща може би. Моя приятелка така направи. Организира си взимането от селото й. Имат хубава къща с много красив двор. Снимките наистина станаха много красиви и беше добре измислено. Ние обмисляме сватба, но ще пропуснем този ритуал и по други причини. Не е за всеки (но не съдя никого, ако е решил да го прави).
Виж целия пост
# 16
В неделя бях на сватба. Не сме взимали булката, младоженец и кумове. Всички гости пристигнаха на мястото, където бяха поканени. Събрахме се 4 заедно с булката и кумата и се обличахме, имахме си фризьори и гримьор.
Виж целия пост
# 17
Не, че всички традиции трябва да се спазват, боже опази, ама облякохме се, гримирахме се.. правим го всеки ден, е с по-различен кат дрехи, като за маскарад работата.
Музиката наистина не е за всеки, но си спомням децата на братовчедите като ги питаха, защо се усмихват на погребение и мама е с бяла рокля.
Някакъв живец трябва да се вкара в сватбения ден не само в ресторанта. Но в крайна сметка, младоженците решават и изненади от страна на родата са абсолютно нежелани.
Виж целия пост
# 18
"Живец" има е доста субективно възприятие. Може да се внесе живец с тежък рок, много алкохол, заря, безброй игри и надигравания, гердан с пари също би съживил сватбата.
Виж целия пост
# 19
Да де, нека е тежък рок, когато излиза булката, просто да не е като манифестациите едно време - върви една тълпа. Другото дет си изброила става, ама вече на мястото за почерпка.
Но както вече всички казахме, най-важно е какво искат героите на деня.
Виж целия пост
# 20
Да. Защото нито едно от изброените от мен с доза насмешка, аз не бих искала.
Виж целия пост
# 21
Краденето на булката май само беше споменато. Булката седи в дома на родителите си (или в хотелската стая, зависи), приятелките и родата не я дават. Има “назначен” представител на булката пред вратата - обикновено забавна и приказлива приятелка, да преговаря със сватбарите. Идват младоженецът с неговата дружина - роднини и приятели, и водят преговори с представителя на булката. Това, което аз съм срещала, е сватбарите да напълнят обувка на булката с пари, за да я купят. Вкарва се хумористичен елемент - я дават само дребни пари, я обувката е с отворени пръсти и не задържа вкараните пари, я е дълбок ботуш. Разменят се закачки между преговарящите. В крайна сметка се вижда, че с преговори няма да стане, и сватбарите пристъпват към крадене на булката - влизат със сила в помещението, докато родата на булката се противи. От тук вече има вариации - булката може да се крие и да трябва да я намерят; булката да е налице, но да ѝ липсва едната обувка и да търсят нея; да грабнат булката и да я изнесат и т.н.

Всичко това се изпълнява с актьорски маниер, шеговито и добронамерено с ясната мисъл на всички участници, че е игра и за забавление, а не за скандал.
Виж целия пост
# 22
Скандал - не скандал, на не една и две сватби покрай мен "крадците" са пристигали по-почерпени от нужното и са сваляли входната врата от пантите. Дет се вика - само казвам.
Виж целия пост
# 23
Скандал - не скандал, на не една и две сватби покрай мен "крадците" са пристигали по-почерпени от нужното и са сваляли входната врата от пантите. Дет се вика - само казвам.

За една булка хората чак панти свалят . Bowtie
Виж целия пост
# 24
То да бяха само пантите..
Скоро бяхме на сватба и мъжа ми ходи на краденето на булката и ми разправя после, че единия от крадците се появил с боргия и изкъртили и стената и вратата Sweat Smile Кой си бил сцепил ризата, кой си сцепил панталона, то звучи смешно отстрани, но не бих искала да съм на мястото на майката.. това е вече прекалено и селско.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия