Има ли в България истинско кисело мляко???

  • 60 189
  • 253
# 165
Hubavi kiseli mleka sa: bio mlqko, bor-4vor, germa i na dqdo.
Виж целия пост
# 166
Hubavi kiseli mleka sa: bio mlqko, bor-4vor, germa i na dqdo.
   особно на дядо е убиец... hahaha...
Виж целия пост
# 167

Тази Герма много ми харесва, някакви мнения за нея? Всъщност и другите Герми  /опаковки/ ми допадат.

Виж целия пост
# 168
Ям Елена.
Виж целия пост
# 169

Тази Герма много ми харесва, някакви мнения за нея? Всъщност и другите Герми  /опаковки/ ми допадат.


Ами в ония сайт на първа страница го посочваха ( имам предвид млякото "Герма") като добро, според критерия брой колонии на лактобацили, който за мен лично е най-важният. Точно за тази опаковка - не знам.
Виж целия пост
# 170
.....Ами в ония сайт на първа страница го посочваха ( имам предвид млякото "Герма") като добро, според критерия брой колонии на лактобацили, който за мен лично е най-важният. Точно за тази опаковка - не знам.

На мен лично ми е много вкусно това мляко. Мисля, че са нови тези опаковки, има и с по-висока масленост в оранжева кутия.
Виж целия пост
# 171
"Елена" и "Пършевица" Peace
Виж целия пост
# 172
Аз купувам за вкъщи Бор-Чвор, Герма, Роса и Елена. Предпочитанията ми са към Бор-чвор и Роса, защото имат и биволско, а малкия яде такова.
Иначе от личен опит, когато съм пускала микробиология на кисело мляко, млечно-кисели бактерии имаше само в Елена, но това беше преди няколко години и тогава по-горе изброените не бяха много популярни и от тях не съм пускала проби.

За сухото мляко: съдържанието на белтък, което трябва да има едно кисело мляко е доста високо по БДС, а поради ситуацията в страната от 90-те год. почти липсват високопродуктивни млекодайни породи. Така че производителите са принудени да слагат сухо мляко за да покрият БДС стандарта /не че ги оправдавам/.
По отношение на по-малкото съдържание на L. bulgaricus в някои известни марки - в Европа масовия вкус за кисело мялко се отличава от този в Бг: клиентските проучвания показват, че там се предпочитат по-нежните млека с неизразена кисела жилка /за разлика от тук/, т.е. с преобладаващи S. termophylus. И всички марки, които работят с вносни закваски и по чужди технологии изкарват такъв продукт. не знам дали си спомняте когато пуснаха Данон за първи път колко различен беше вкуса, в момента доста млека са подобни.
Виж целия пост
# 173
Имам въпрос към тези, които си квасят мляко (искам и аз да пробвам вкъщи).
От къде намирате истинска закваска?
Явно с к.мляко от магазина няма да стане, защото те не са с истинските бактерии ... и пак ще е само подобие на кисело мляко.  newsm78
Виж целия пост
# 174
Ами с някои от магазина става. Можеш да пробваш с Герма или Бор-Чвор. Иначе другия вариант е като си купиваш прясното мляко от някой човек да помолиш хората да ти донесат и малко домашно кисело. Само нещо да ви предупредя всички, които си квасите в къщи и купувате от софийските села. Много хубаво го варете прясното мляко. Без да искам да обиждам никого, но в Софийски район, хигиената на гледане на животни за мляко е на най-ниско ниво в цяла Бг., но все пак си зависи от човека.
Виж целия пост
# 175
Бор-Чвор, Герма и Родопея Peace
Виж целия пост
# 176
Как да няма истинско мляко-има-аз правя само домашно.
Виж целия пост
# 177
Синята Герма - 500 гр. най-много ми харесва. Оранжевата е с по-висока масленост, също е хубава. Най-интересното е че в квартала рядко има от сините. Питах продавачките в супера - не се харчело, бързо се разваляло. Това ме кара да мисля, че е с по-малко консерванти.
Виж целия пост
# 178
Имам въпрос към тези, които си квасят мляко (искам и аз да пробвам вкъщи).
От къде намирате истинска закваска?
Явно с к.мляко от магазина няма да стане, защото те не са с истинските бактерии ... и пак ще е само подобие на кисело мляко.  newsm78

Ще стане и с купешко 3,6%. Аз съм квасела.
Виж целия пост
# 179
Аз исках да е съвсем истинско - с правилното съотношение на Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus. Но явно няма от къде да се купи истински фермент.  Sad
Ще ползвам к.мляко от магазина. Поне ще ядем к.мляко без добавки ...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия