Регистриране на брак в България

  • 1 554
  • 2
Здравейте!

Сключих брак в чужбина с чужденец. Става въпрос за Турция. Скоро време обмислям да се върна в България,  за да регистрирам брака си. За съжаление не знам какви документи ще бъдат необходими. И се чудя дали ще изискват съпругът ми също да е там. Някой запознат ли е?
Виж целия пост
# 1
Само актът за сключен брак с превод на български, от Турция е нужен апостил, но може да изискате от Турция многоезично извлечение на акта - при него не са нужни легализации или апостили. Представя се за регистрация пред българския орган по гражданско състояние - в общината, където имате постоянен адрес. Може да звъннете в съответната община и да питате какво точно ще искат за регистрация на брака. Съпругът не е нужно да присъства, но все пак ги питайте.
Виж целия пост
# 2
Дубликат на свидетелство за брак с превед на български, с апостил.
Копие на лични документи посписани от вас и нотариус (ако няма да присъствате при процедурата - това беше условието при нас, защото баща ми подаде документите вместо нас).

Вие или човек с генерално пълномощно може да отиде на място и да подаде документите. Става за около седмица(в малка община).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия