Забранено ли е родителите да влизат в училище?

  • 5 761
  • 58
Здравейте, има ли забрана за влизане на външни лица в училище поради Ковид?
Виж целия пост
# 1
А налага ли се да стоите вътре?
Виж целия пост
# 2
Не мисля, че забраната за влизане в училище има нещо общо с ковид. Винаги е било забранено. Ако човек има уговорена среща с администрацията или учител, казва на охраната.
Виж целия пост
# 3
И по мои спомени винаги е било забранено? Когато е топло, навън, ако е студено - в предверието чакаха. Не си спомням момент, в който родителите е можело да си се разхождат. Най-малкото много училища имат пропусквателни станции (колко те работят е един съвсееееем отделен въпрос Grinning).
Виж целия пост
# 4
Това за влизането в училище РЗИ ли го решава, или училищният правилник?
Виж целия пост
# 5
Аз не си спомням в моите училища родителите да са влизали свободно. Не беше позволено, а на етажите при най-малките деца не можеха да влизат дори по-големите ученици.
Виж целия пост
# 6
Изненадана съм, че има подобни училища със свободен достъп на всеки. Радвам се, че децата ми подминаха тази възраст, не бих искала да са в такова.
Виж целия пост
# 7
В нито едно училище не се е влизало свободно. Нито едно време, нито сега.
Виж целия пост
# 8
Това къде е регулирано, в правилника на училището ли, от РЗИ ли? Или ако е за навсякъде, както казвате, със заповед/наредба на МОН?
Виж целия пост
# 9
Моята дъщеря е на 24 и още тя като беше ученичка/далеч преди КОВИД, не се разрешаваше влизане в сградата на училището. Само при родителски срещи.
Учудвам се, че в днешно време има училище със свободен достъп на външни лица? Thinking
Виж целия пост
# 10
Не свободно, а във фоайето (след пандемията). Това къде е регулирано, в правилника на училището ли, от РЗИ ли? Или ако е за навсякъде, както казвате, със заповед/наредба на МОН?

Че то във фоайето си е свободно и не знам как въобще сте съгласни на такова нещо, че сте и недоволна че са го ограничили. А иначе режима на допускане на външни лица трябва да е описан в правилника на училището.
Виж целия пост
# 11
В правилника не е упоменато да има забрана за влизане в сградата.
Виж целия пост
# 12
Когато бях ученичка (преди 30+ г.), родителите не ги пускаха вътре.
В училищата на децата ми също не пускаха (пълнолетните) и не пускат (малките).
Допускат се родители само с уговорка.
Трябва да има забрана. Може да влезе иначе всеки и с всякаква цел.
Виж целия пост
# 13
Мисля, че трябва да погледнетте частта, която се отнася за външни лица, защото родителите са точно това. В повечето правилници е описано, че техният достъп е едва след разрешение.

За мен е доста логично да не се допускат родителите. До входа, да, ако вали и трещи, но не и в училищено. Ненормални възрастни, колкото искаш, плюс това, охраната не е падар, че да иска родословието на всеки, който влезе, че да разбере дали реално е родител. Далеч по-безопасно е просто никой да не се допуска.
Виж целия пост
# 14
Както ида е, така или иначе ни казаха че е заради многото болни. Затова се чудех защо не може с маска.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия