КОЛЕДА 2023/2024

  • 95 088
  • 1 159
# 630
Линцер сладки със сладко от ягоди |без глутен|
Виж целия пост
# 631
Това са любимите ни меденки. Тестото е много леко за приготвяне и изпечените меденки са много  подходящи за декориране с айсинг. Ние предпочитаме обаче шоколад. Може да не са толкова атрактивни, но са адски вкусни, особено два-три дни след слепването с мармалада.

Меденки слепени с мармалад от сливи
Не се отваря, дай отново, благодаря
Виж целия пост
# 632
Това са любимите ни меденки. Тестото е много леко за приготвяне и изпечените меденки са много  подходящи за декориране с айсинг. Ние предпочитаме обаче шоколад. Може да не са толкова атрактивни, но са адски вкусни, особено два-три дни след слепването с мармалада.

Меденки слепени с мармалад от сливи
Не се отваря, дай отново, благодаря

Меденки слепени с мармалад от сливи

emy_emy - връткави са, трябва молдове  и рисуване...Не че е сложно, но изисква време.
Виж целия пост
# 633
Здравейте,дайте ми сполучлива точна рецепта за шоколадовите напукани сладки.
Правих по рецепта на "Супичка" - греда, разляха се и станаха едни подметки, преди това от готвач-а, пак нищо. Стават едни смачкани и нищо не се напуква. Вкусни са, но на вид не са това, което трябва да е. Разливат се. Искам да станат като топчета, и хубаво да се "напукат". Знам , че не се правят много по- рано, като другите коледни сладки. Много рано ли е да ги направя тази седмица, ще издържат ли до Коледа?
Виж целия пост
# 634
Аз само по тази ги правя, с шоколад е
https://www.gotvetesmen.com/recepta/sokoladovi-biskviti-tryufel
Виж целия пост
# 635
Ванилово-лимонови коледни венчета с боровинки и шамфъстък  - топят се в устата и глазурата е от бял шоколад, поръсени със сушени червени боровинки и зелени шамфъстъци. Ако използвате бял шоколад без или с малко захар, се избягва захарта, която бихте използвали с белтъчна или захарна глазура.

Виж целия пост
# 636
Здравейте,дайте ми сполучлива точна рецепта за шоколадовите напукани сладки.
Правих по рецепта на "Супичка" - греда, разляха се и станаха едни подметки, преди това от готвач-а, пак нищо. Стават едни смачкани и нищо не се напуква. Вкусни са, но на вид не са това, което трябва да е. Разливат се. Искам да станат като топчета, и хубаво да се "напукат". Знам , че не се правят много по- рано, като другите коледни сладки. Много рано ли е да ги направя тази седмица, ще издържат ли до Коледа?

Правя ги по тази рецепта от години. Греда не е имало. Издържат десетина дни.
 https://www.tanitaang.com/2009/12/blog-post_18.html
Виж целия пост
# 637
Здравейте,дайте ми сполучлива точна рецепта за шоколадовите напукани сладки.
Правих по рецепта на "Супичка" - греда, разляха се и станаха едни подметки, преди това от готвач-а, пак нищо. Стават едни смачкани и нищо не се напуква. Вкусни са, но на вид не са това, което трябва да е. Разливат се. Искам да станат като топчета, и хубаво да се "напукат". Знам , че не се правят много по- рано, като другите коледни сладки. Много рано ли е да ги направя тази седмица, ще издържат ли до Коледа?

Няколко пъти препоръчвам тази, страхотни са:
http://www.vkusnoteka.bg/2016/12/blog-post_18.html
Виж целия пост
# 638
https://www.heydaniella.com/recepti/snezhni-shokoladovi-sladki/ аз тези правя, не съм сладкар, но стават идеални
Виж целия пост
# 639
Genni И при мен миналата година не бяха хубави...Даже се изненадах,че са толкова харесвани. Но установих,че с масло стават супер. Ще пробвам и тази, в която е разтопен шоколада. Като цяло с олиото никак не ми харесаха и бяха безлични на вкус. Поне за мен.
Виж целия пост
# 640
Имам питане... някой правил ли е Базелски медени бисквити, преди повече от 10 години съм ги правила и помня, че много ми харесаха, но станаха ужасно твърди, толкова твърди, че бялата халва направо е мека спрямо тях: rolling_eyes:
Аз ли някъде съм сбъркала или са си такива?
Виж целия пост
# 641
Аз няколко години ги правя и честно казано след първите някорко пъти докато хвана какво трябва да е тестото,често действам на око и експериментирам. Ако имам под ръка някакви ядки кълцам по малко в сместа, на шоколадовите няколко пъти слагах есенция портокал, защото много добре се допълват. За себе си установих ,че с лидълското какао  и кувертюр ми се получават с най-наситен цвят и вкус на шоколад
Виж целия пост
# 642
Само по тази рецепта ги правя от години и нямат грешка
НАПУКАНИ СЛАДКИ С ШОКОЛАД И ОРЕХИ

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/12/blog-post_18.html
Виж целия пост
# 643
Момичета, нуждая се от препоръка за ром. В две от рецептите, които съм избрала има като добавка ром, но никога не съм купувала и нямам идея, какво да търся. Бихте ли ми препоръчали ром подходящ за сладки? Марка?
Виж целия пост
# 644
Открих сезона и аз днес - меденките на Peych и мини щоленчетата на Ваня Джорджевич, успешно ми е производството до тук. 😝
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия