КОЛЕДА 2023/2024

  • 94 711
  • 1 159
# 540
Как се прави украсата от захар на кристалчета върху обикновените курабойки? В кой момент се посипва захарта и как залепва ? Много ще се радвам ако някой ми обясни. Имам едно тесто за Lebkuchen , но мисля да ги украся само със захар.
Виж целия пост
# 541
За кои обикновени курабийки става дума? Аз обикновени казвам на т.нар. войнишки (топченца със захар). Правя топче, топя в разбито яйце, в друга купичка имам захар. И след яйцето ги топвам в купичката със захар. Слагам да пека, не се разтапя или разваля. Стои си полепнала. Както и на козунаците. Но ако питате за обикновени изрязани ако са, тип бисквитка, нямам на представа. Може би пак ще трябва да намажете с яйце (с четка) и посолявате със захар.
Виж целия пост
# 542
Значи в разбито яйце и после в захар и после пека. Ще пробвам месри!
Виж целия пост
# 543
Значи в разбито яйце и после в захар и после пека. Ще пробвам месри!
Аз понякога не ги мажа с яйце, а направо потапям половината топче в захар и съвсем леко притискам - пак се закрепва. Пробвай и двата варианта.
Виж целия пост
# 544
Момичета, къде се продават филирани бадеми? Лидл, кауфланд дали ще има? Че си харесах много една рецепта за курабийки с портокалови корички и филирани бадеми
Виж целия пост
# 545
В Кауфланд е по- сигурно , че ще има филирани бадеми. Не съм сигурна, че са в постоянния асортимент на Лидъл
Виж целия пост
# 546
Момичета, къде се продават филирани бадеми? Лидл, кауфланд дали ще има? Че си харесах много една рецепта за курабийки с портокалови корички и филирани бадеми
Аз си купувам в сладкарски магазин, възможно е да има и в специализираните магазини за ядки.
 И да питам ползва ли някой глюкоза на прах и в какво съотношение да я разредя, че съм изхвърлила опаковката, пък и не помня имаше ли на нея указания или не. В другата къща имам течна, но в момента разполагам само с такава на прах и ми се иска да я оползотворя.
Виж целия пост
# 547
Филирани бадеми има в метро аз от там купувам
Виж целия пост
# 548
Момичета, къде се продават филирани бадеми? Лидл, кауфланд дали ще има? Че си харесах много една рецепта за курабийки с портокалови корички и филирани бадеми
В Кауфланд има, скоро гледах. При сладкарските неща бяха, най-долу.
Виж целия пост
# 549
Признавам си, че не рових много в рецептите,
но търся меденки които са като топчета, които се  издълбават докато са топли. Псле се слепват с издълбаното, масло и мляко. Така ги правеше майка ми, но не намирам тефтера и с рецепти.
Виж целия пост
# 550
Признавам си, че не рових много в рецептите,
но търся меденки които са като топчета, които се  издълбават докато са топли. Псле се слепват с издълбаното, масло и мляко. Така ги правеше майка ми, но не намирам тефтера и с рецепти.
На Стр. 1 има рецепта на Lulumba, "Меденки с пълнеж по стара търновска рецепта".
Чудни стават.
Дали се отваря линка. Рецептата е в поста на Lulumba (42-ри пост).
https://m.bg-mamma.com/index.php?topic=801685.msg29108487;_gl=1% … uMC4w#msg29108487
Виж целия пост
# 551
Аз съм правила тези https://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2015/12/best-filled-honey-cookies.html
Виж целия пост
# 552
Отгоре със захар правя само войнишки курабии и захаринки . Приготвям кристална захар( или цветна от пакетчета) в чинийка, оформям курабийките и директно "потапям", редя в тавата и пека.
Виж целия пост
# 553
Забърках тесто за линцер сладки и доза от рохличките на Наталина. Царевичното нишесте се оказа,че било малко и добавих царевично брашно. Дано не съм прецакала тестото. По-късно ще направя и тесто за меденки на Джемма. Те са традиционни и задължителни у нас. Любими са ни. Simple Smile
Виж целия пост
# 554
Идеята на  нишестето  е,че е по-финно от брашното.Нямаше ли друго нишесте?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия