Как да помогнем на детето да опознае себе си, да се свърже със своите потребности и емоции и да се справя по-добре с трудностите?

Доверете се на групите по емоционално развитие за деца на творчески кът "Под дъгата".

Водени от психолозите Милена Каменова и Елена Стоянова, тези групи за деца съществуват у нас вече няколко години. Заниманията стимулират децата и родителите им да обърнат повече внимание на вътрешния свят, емоциите и взаимоотношенията. Помагат на децата да изграждат емоционална осъзнатост, себеуважение и самоувереност.

В момента групите набират деца на възраст 7-8 години и 10-11 години.На срещите на групата децата ще работят по най-ключовите теми за тяхното хармонично израстване. Ще открият отговорите на тези важни въпроси:

Кой съм аз
Какво се случва вътре в мен
Какви емоции изпитвам и какво ме кара да ги изпитвам
Как да се изразявам и отстоявам
Защо се държа по определен начин
Как да се справям с трудни ситуации и да се уча от грешките си
Как да общувам пълноценно с родителите и приятелите си
Как да се справям с конфликти


Методът, по който работят професионалистите от "Под дъгата" е специфичен с това, че се основава на по-дълбоко свързване с детето и неговите потребности и емоции, които стоят в основата на поведението и трудностите му.Върху какво се работи в групите?

В комуникацията с детето се отразяват процесите, които се случват в дълбочина. По този начин психолозите му помагат да се свърже със себе си, да повиши осъзнатостта си, и да ментализира връзката между емоциите, мислите и поведението си.

Това изгражда емоционалната интелигентност, увереността в общуването, ефективните стратегии за справяне и изключително подобрява уменията за себеизразяване, самостоятелност и себеуважение.

Практическите методи, с които се работи са съчетание между психологическите подходи и изкуството (рисуване, приложно изкуство, музика, танци). Чрез тях децата се научават вербално и невербално да изразяват себе си уверено, да преработват натрупаните преживявания и чувства и да пробват и изградят нови стратегии за справяне с трудностите.

Родителите ще получат обратна връзка за развитието на своето дете.

Групата се състои от максимум 8 деца. Срещите се провеждат в седмичен ден 2 пъти месечно с продължителност 2 часа – от 18 до 20 ч. Първият цикъл на групата има 10 срещи до месец февруари, а заниманията продължават през втория срок до месец юни. Цената за първия цикъл срещи е 500 лв.

За повече информация и записване можете да се обадите на тел. 0884042690 или да посетите сайта: https://www.undertherainbow.eu/