Кутия за сирене

  • 1 428
  • 17
Не можах да намеря по-точна категория за въпроса ми. Питането е такова - за съхранение на сирене в хладилник каква кутия е подходяща? Дали трябва да се затваря херметически или обратното - да влиза някакъв въздух. Предполагам херметическата е правилният вариант. Става дума за ежедневно ползване, а не за дълго време (като категорията Зимнина).
Виж целия пост
# 1
Всякаква кутия става, важното е да е в саламура. Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Аз ползвам стъклена купа с плътно прилепващ капак.
За ежедневно ползване предпочитам да няма саламура, а изкисвам сиренето 48 часа и после изсипвам водата и го изяждаме до седмица.
Виж целия пост
# 3
Каквато и да е кутия, щом ще се консумира бързо.
Виж целия пост
# 4
Не можах да намеря по-точна категория за въпроса ми. Питането е такова - за съхранение на сирене в хладилник каква кутия е подходяща? Дали трябва да се затваря херметически или обратното - да влиза някакъв въздух. Предполагам херметическата е правилният вариант. Става дума за ежедневно ползване, а не за дълго време (като категорията Зимнина).

Аз го държа в една дълбока купа без никакъв капак. Но да е напълно потопено в саламурата (вода с лъжичка сол).
Виж целия пост
# 5
Сиренето е от вакуумиран найлон, така че няма саламура поначало (или ако има е колкото 2 лъжици). Чувах, че като не е накиснато можело да се развали, но подозирам, че става ако не е херметически затворено.
Виж целия пост
# 6
Е, то се разваля, ако го държиш дълго време. За 5-6 дни в хладилник няма проблем. Друг вариант е да си го киснеш във вода със/без сол.
Виж целия пост
# 7
Обикновено таман купеното сирене е много солено. И затова се накисва, но ако се накисне в съвсем сладка вода става пък съвсем безсолно. За моя вкус е с една лъжичка сол. И преди всяко хранене си режем колкото искаме. Но докато е във вакуумната опаковка няма проблем.
Виж целия пост
# 8
Сиренето е от вакуумиран найлон, така че няма саламура поначало (или ако има е колкото 2 лъжици).

Ами няма, правиш си я сам. Simple Smile
Вода, сол, може да се добави и малко захар с щипка лимонтузу. Сиренето да е покрито от течността.
Така може да изтрае и месеци.
Виж целия пост
# 9
Ще изтрае, ама ако е хубаво. А ако не е, започва да се размива.
Виж целия пост
# 10
Е, аз мислех, че се пита за истинско сирене, не за имитиращ продукт. Simple Smile
Ние сирене купуваме веднъж месечно и го съхраняваме по начина, който споделих. Не се размива, не се вмирисва, може да изтрае с месеци в хладилника (или на друго хладно място). Но ако е в саламура.
Харесали сме си марка, която отговаря на вкуса ни, и понеже сиренето не е от евтините, не можем да си позволим да го оставим да изсъхне или да се развали.
Виж целия пост
# 11
И за истинското важи, ако не е зряло достатъчно или има друг пропуск в технологията. А аз съм си харесала едни тенекиени кутии, и сега ги има в Лидл, и съм напъхала 3-4 в хладилника, защото там нещата са - има, има...няма, няма, няма... Пък траят много.
Виж целия пост
# 12
Истинското (саламурено) сирене по БДС трябва да е зряло. Би трябвало да го пише на етикета.
Виж целия пост
# 13
Но докато е във вакуумната опаковка няма проблем.
Докато е какво ще рече - режеш найлона, сиренето стои все още в него вместо в кутия и няма проблем? Или няма проблем докато не е разпечатано?
Виж целия пост
# 14
Истинското (саламурено) сирене по БДС трябва да е зряло. Би трябвало да го пише на етикета.

Трябва, но не е задължително да е по БДС Wink Освен това има етикети "зряло минимум 40 дни" и "зряло минимум 60 дни".  А има и мошеници, които лъжат.


Но докато е във вакуумната опаковка няма проблем.
Докато е какво ще рече - режеш найлона, сиренето стои все още в него вместо в кутия и няма проблем? Или няма проблем докато не е разпечатано?

Това ме хвърли в тъча, изобщо не съм очаквала, че някой може да попита за това...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия