Колоноскопия при възпалени хемороиди

  • 687
  • 3
Здравейте,
Предстои ми колоноскопия... отново. Обаче ми се възпалиха хемороидите, при това доста болезнено. Пия детралекс, змийска хурка, изкупих от аптеката наличните мазила и свещички, но не минват. Като се сетя какъв дискомфорт се получава и от очистителното.. Въпросът ми е някой знае ли дали е възможна манипулацията при  наличие на хемороиди и дали няма да ме върнат? И как ще я направят при хемороиди, страх ме е каква ще е болката след това. А не ми се отлага, тъй като от два месеца съм записала час. Много съм притеснена, а и болката допълнително ме съсипва.
Благодаря безкрайно на отговорилите.
Виж целия пост
# 1
Нямам опит конкретно с това, но:
- Проктолозите навлизат много по-на плитко, но все пак минават критичната дълбочина с хемороидите, а преглеждат и много тежки случаи. Следователно не би трябвало да е проблем.
- Диаметърът на сондата за колоноскопия е около 10 мм, а диаметърът на онова, което излиза от теб е няколко пъти повече. В добавка при колоноскопия се използва и смазващ гел.
Та не мисля, че ще е проблем. Но все пак им кажи да са по-внимателни.
Виж целия пост
# 2
Най добре се обадете и попитайте. Аз на Ваше място щях да отложа, докато се успокоят хемороидите. От очистителното ще ги раздразните допълнително, самото изследване също ще повлияе и после ще е ужас. На мен, преди години,  ми се възпали хемороид след колоноскопия и тъй като никакво мазило не помагаше, се наложи да го махна.
Виж целия пост
# 3
Здравейте, бихте ли споделили как мина и какво ви казаха прави ли се ако имате хемороиди?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия