За любителите на салати - тема 6

  • 31 598
  • 286
# 195
На киселото зеле добавям и праз лук, освен червен пипер и зехтин. Любима салата е при нас.
Виж целия пост
# 196
Печена сиврия с копър и лимон



Картофена салата

Виж целия пост
# 197
Не знам в момента на каква салата е сезона, но у нас взеха да вървят основно зелени. Наскоро правих от варено червено цвекло и си мислих , че ще ми е сега последното и минаваме на по-пролетни и неварени салати .  Но нищо специално за снимка. Днес обаче купих чикоре и сега се оглеждам за видове салати. Ако нищо не намеря ще направя един чеснов сос с авокадо , лимонов сок, 10% кисело мляко, магданов и див лук и ще направя чикорето на листа и ще топкаме в соса. Това измислих за утре че ще имаме съпер слънце и грил .
Виж целия пост
# 198
Днес обаче купих чикоре и сега се оглеждам за видове салати.

Правя го, но през есента, когато пуснат големите зрели смокини. С леко запечено на тиган пилешко филе, смокини и дресинг със сладка горчица. Много я уважаваме у нас!
Иначе си го слагам в зелената салата.
Виж целия пост
# 199
Пипи мерси. Ще си запазя , но сега гледам малко по-пресни да ползвам. Може би зимата ми е дошло много от пригорвени съставки. Simple Smile
Виж целия пост
# 200
Тази салата я открих на старата си работа и оттогава съм влюбена и не спирам да си я правя. GREEN CLUB я бяха кръстили, с две ръце съм за нея винаги. С микс салати (аз си ги взимам готови от Фантастико), краставици, авокадо, пилешко филе, зелени маслини, лайм, пармезан и горчичен дресинг, много засищаша, но и калорична, не смятам, че е удобна за хора, които се опитват да свалят някое и друго килце.
Виж целия пост
# 201
Тази салата я открих на старата си работа и оттогава съм влюбена и не спирам да си я правя. GREEN CLUB я бяха кръстили, с две ръце съм за нея винаги. С микс салати (аз си ги взимам готови от Фантастико), краставици, авокадо, пилешко филе, зелени маслини, лайм, пармезан и горчичен дресинг, много засищаша, но и калорична, не смятам, че е удобна за хора, които се опитват да свалят някое и друго килце.
Фемили, чИ то направо манджа, бре Simple Smile

Лично аз авокадото си го мажа на препечена филиика с малко подправки отгорв
Виж целия пост
# 202
Толкова се напъвам да го харесам това авокадо и не мога и не мога. Винаги ми оставя една неприятна тежест в стомаха, ако случайно не ми стане лошо още докато го ям. Явно не е за мен. Вкъщи също никой друг не може да го оцени. А постоянно се говори колко е полезно.
Виж целия пост
# 203
Виж целия пост
# 204
Толкова се напъвам да го харесам това авокадо и не мога и не мога. Винаги ми оставя една неприятна тежест в стомаха, ако случайно не ми стане лошо още докато го ям. Явно не е за мен. Вкъщи също никой друг не може да го оцени. А постоянно се говори колко е полезно.

и аз така с изкл. на вариации на guacamole . Т.е. с малко авокадо и с различни добавки.
Виж целия пост
# 205
Авокадото е неутрарен продукт без аромат и вкус, няма как чист да сте във възторг от него. Затова и се овкусява, няколко капки лимон, малко зехтин, сол, лук, чушки, подправки, босилек, кориандър, чесън и др. могат да го направят много вкусно. Всичко е въпрос на вкус и фантазия.
Виж целия пост
# 206
Ама аз не го ям чисто. То ясно, че без подправки и изолирано от други продукти има вкус на сапун. Натъртва ми, та чак до колики ме е докарвало.
Виж целия пост
# 207
И аз не съм му фен, но затова не се и мъча да го ям. Има достатъчно от какво друго да си направя салата, то пък не е речено всеки да харесва всичко.
Води се полезно - спор няма. Но и няма нищо незаменимо в него като храна, оставям го всичкото на който би го оценил.
Виж целия пост
# 208
Аз го обожавам, във всякакви варианти - гуакамоле, печено на барнбекю, панирано, на дипове и сосове. Правими впечатление , че това в България не е от особенно високо качество. ММ като си ходи посления път ми днесе от Текаса авокадо, ами освен, че е голямо е съвсем различно на вкус.
Да ви кажа един трик, за да не почернява авокадото. Болшинството слагат киселина, напр. лимонов сок. Същия ефект има ако се остави костилката въре
Виж целия пост
# 209
Възможно е наистина тези които внасят тук да не са вкусни, не споря. Вероятно и те доста се различават като сортове, ти виж само домати примерно колко различни има и пак все е домат иначе.
За мен е продукт дето хем не ми е вкусен, хем ми идва скъп, та съм си добре и без него. Че и да го дебна кога колко е узряло, за мен не си заслужава ако и да било полезна храна. Гледам полезните мазнини в салатата ми да идват от зехтин и маслини и не смятам че нещо губя като не го ям.
Но вкусове и хора различни, хубаво е че има за всеки.

Нещо пак съм на вълна интересни олиа за салатите. Освен сусамово и тиквено, какво друго бихте предложили което да стои интересно в салата? Орехово съм пробвала също преди време, май ми вървеше най-много с кисело зеле, та вече не мисля да е то Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия