Октомври 2023

  • 18 527
  • 488
Добре дошли в новата тема.
Виж целия пост
# 1
Може да сме малко, но аз предпочитам да си останем тук 🙂. Нямам ФБ, а на вайбър пуска твърде често съобщения.
Може освен имената да си направим и бебе-албум на малките ни съкровища.
Виж целия пост
# 2
Запис! Супер идея със списъка с имената  Hug И моето бебе расте, яде яко шумно и ръмжи като като мече или прасе Joy
След седмица сме на втори преглед при педиатъра. Предложиха ми ротавирусната ваксина също, но мисля да я откажа щом не е задължителна, а само препоръчителна. Много ми е притеснено с тези ваксини, загледах календара и на първата година само са над десет на брой.
Моята акушерка посъветва да се отлага поставянето на всички ваксини до 11 месец, за да си оформи детето своя имунитет дотогава, но педиатърката не вярвам да се навие. Особено тези петкомпонентните ми се струват прекалено агресивни за тримесечно бебе. В работата имам няколко колеги с момчета, които развиха аутизъм след ваксина, едното спря да говори след поставянето Cry
Иначе също търся ортопед за прегледа и ако всичко е наред след него мисля да тествам слинг за бебеносене. Сега излизам с количката на разходка, но е голямо друсане по тия счупени тротоари докато стигна най-близкия парк.
За коликите давам био амика капки само вечер, защото рядко реве и се привива зачервен и най-вече много намаляха след като почнах да се наливам с чай от анасон и да слагам много копър в яденето си.
Имам обаче все още голям проблем с оригването и хълцането му след кърмене. Много трудно се оригва, ако не се случи в първите 10 Мин от яденето става нервен и почва да се свива и да мрънка. Ако пък не се оригне дълбоко и силно като го върна в леглото започва едно зловещо силно хълцане,  от което ми се свива сърцето. Всяка сутрин почти го прави, понякога дори връща храна от хълцане Cold Sweat Не знам на някоя от вас случва ли се?
Виж целия пост
# 3
АнМари Благодаря Simple Smile

Списъка който си водя от самото начало, включва дата, име и размери на бебоците 🤭.. в следващата тема ще го включа, както и информация, картинки и прочие 😃

Рагазза пробвай със смяна на позата за оригване.Аз я държа докато не се оригне поне 2-3 пъти, иначе връща..Или я слагам да спи, и след час някъде я вдигам отново..При Божидара помага.

За ваксините: Аз ще сложа ротавирусна, ако не я изтървем.Утре ще ходя до ЛЛ и ще я питам специално за нея, иначе другите са ясни че ще са догодина.
А за това с отключването на болести и състояния, съм на мнение че ако е писано, ще се случи така или иначе..
Виж целия пост
# 4
Благодаря, сменям позите но ще продължавам да опитвам.
Другите ваксини пишеш, че след година ще ги правите. Как се договаряте с доктора затова, защото по календар са всеки месец в първата годинка и педиатрите си усвояват сумите след всяка поставена та не искат много да протакат.

АнМари Благодаря Simple Smile

Списъка който си водя от самото начало, включва дата, име и размери на бебоците 🤭.. в следващата тема ще го включа, както и информация, картинки и прочие 😃

Рагазза пробвай със смяна на позата за оригване.Аз я държа докато не се оригне поне 2-3 пъти, иначе връща..Или я слагам да спи, и след час някъде я вдигам отново..При Божидара помага.

За ваксините: Аз ще сложа ротавирусна, ако не я изтървем.Утре ще ходя до ЛЛ и ще я питам специално за нея, иначе другите са ясни че ще са догодина.
А за това с отключването на болести и състояния, съм на мнение че ако е писано, ще се случи така или иначе..
Виж целия пост
# 5
Здравейте, някой от вас махнали ли са едно хранене вечер? И как успяхте, моето момче има доста колики изразени предимно през нощта, иска ми се да махна едното хранене в 3 часа, но не успявам, голям рев е и събужда всички.Приемам всякакви съвети.
Виж целия пост
# 6
Еее изгуби ни се хубавото начало на темата, нали? 😕

Педиатърът на нас ни препоръча да не отлагаме никакви ваксини, дори да не разсрочваме в рамките на няколко посещения тези, които се слагат в един месец, а да ги слагаме наведнъж, понеже ако се случи малката да се разболее и веднъж се отложат, може да се обърка и забави целия ваксинационен график. Личното ми проучване между приятели показа, че масово са слагали ротавирусната, а единствените, които не са, имат детенце, което често хваща стомашни вируси. Ужасно ми е притеснено, но ще се чувствам не по-малко зле, ако стигнем до болница заради пропусната по моя вина ваксина.

Малката също хълца, когато не е добре оригната. Ние я оригваме седнала на краката ни, с потупване по гръбчето, работи в 2/3 от опитите. Хълцането започва около 15-20 минути след храна и продължава около 10-15 минути. Мощно е за нейното телце, но не предизвиква връщане на мляко или друг видим дискомфорт.

Не сме махнали нощното хранене, вечер яде около   21-22ч., после в 01.30ч., после около 05.00ч. и сутрин към 08.20ч.
Виж целия пост
# 7
Привет и от мен и честита нова тема!
Нощни хранения си имаме все още, тази седмица ще прави моят младеж месечинка. Има някакви колики, та е голямо носене и гушкане.
Виж целия пост
# 8
Привет и от мен. Записвам се и аз в новата тема. Бързо да я изпишем, за да може Мери да ни направи нова и хубава Grinning

Ние с Юлето сме добре. Вече е на 15 дни, излизаме на разходки, даже ходим и до офиса за по час - два докато спи, да си свърша малко работа. Ревлива е, за разлика от кака и, която си беше бебе еднорог, но два пъти няма как да се случи да не разберем, че има бебе у дома Joy

Хълцането и при нея е проблем. Много хълца, постоянно, по минимум 3-4 пъти на ден. Много често час след като е яла. Най-добре се оригва, когато я държа с гръб към мен леко изправена. Може да пробвате в тази поза, работи по-добре от слагането на рамо.

Нощни хранения има, но все още е малка и не бързам да ги махам, надявам се след като направи месец, да махне поне едното, но и да не го махне, не ми е такъв проблем. Кърмя в в просъница, та мога да кажа, че спя добре. Овладяхме проблема с коремчето, който не е бил колики. И чакаме коликите да се включат Grinning

Ротавирусната ваксина ще и сложа. Кака и има и да чукна повръщала е два пъти в живота си и то еднократно. Също ще слагаме ваксините както са по календар, няма да ги отлагам, освен ако не е болна или кака и не е болна. При нас също първите ваксини ще са януари.
Виж целия пост
# 9
Здравейте и от мен! Калина е добре, все повече расте и расте. Не е малкото бебче, което беше. Започва да се оглежда като я носим, заслушва се в играчките и с мелодии, наскоро я чух да си говори на нейния си бебешки език. Много ми е интересна. Другата седмица в сряда става на два месеца🌸

Относно коликите още си плаче вечер към 19-20ч. след това е затишие. Има си и дни в които е кисела и цял ден присвива краченца. Гледаме да използваме хубавото време максимално, че цяла зима не ми се мисли какво ще е вкъщи затворени.

Относно ваксините при нас е сложно, понеже януари искам да сменим личния и лекар. Ние с мъжа ми сме при друг, който не записва като пациенти бебета и трябваше малката да я запишем при някой лекар, но изобщо не съм доволна от тази. Ходя на частно при педиатърка и е страхотна, но за съжаление тя не може да бъде личен лекар. Та ще видим какво ще правим с тези ваксини. Другата седмица и ние ще ходим на ортопед да видим как са нещата.

След като минахме само на АМ се събужда само един път нощта към 3:00-4:00ч след това се събужда чак към 8-9ч. Иначе първия месец като я кърмих буквално през 2 часа се събуждаше и нямаше наспиване за мен. През целия ден след това бях като смазана. Надявам се скоро вече да махнем и това нощно хранене.
Виж целия пост
# 10
Ние ще слагаме всички ваксини по календар. Малкият също доста хълца, много се изнервя от това и започва да плаче. От плачът пък хълцането му спира, затова не го успокоявам тогава, а чакам да мине.
Бебчо е на Ам и има страшно много яденета-цели 9 по 120мл. Започвам да мисля, че млякото може да не го засища. Някой друг да е на ХИП? Иначе педиатърката каза, че е твърде малък да се махат нощните хранения(на 40 дни е), но това и абсурд да се получи, къса се да плаче като е гладен. Понякога не изкарва и 3 часа, направо все едно е на кърма.
Емау, в болницата и на мен ми показваха как да оригам бебето седнало на крака ми, но много ме притеснява да го слагам седнала толкова малък. Да може да е проблем?
Виж целия пост
# 11
Ние също сме на ХИП изненадвам се, че педиатрите казват, че са малки за махане на нощно хранене особено ако са само на АМ.Още в болницата когато бяхме ни посъветваха ако може яденето в 3часа да го пропуснем по възможност да почиват коремчетата.Мен точно това ме притеснява, че коликите са по силни вечер и ми се струва, че ако прави по голяма пауза ще се чувства по добре.Но явно ще изчакам още преди да правя опити.
Виж целия пост
# 12
Mir_Dim, какъв е бил проблема с коремчето ?
Виж целия пост
# 13
Здравейте, пробвайте с NAN тези които сте на АМ. Аз на батито смених почти всички по хубави млека и накрая коликите спряха като останахме на NAN. Трябва да знаете, че коликите са от храненето с АМ най вече.
Ние ваксините ще си ги слагаме по план, баткото вече си мина целия път, остана още една за януари.
Болест няма как да се получи от ваксинация, ако детето има в ДНК-то си такава и е със слаб имонитет то следователно може да се отключи, а можи да не се. Моя съвет е да не се вкопчвате в такива коментари, още повече че повечето родители без да разбират почват сами да се навиват от какво може да се е разболяло детето им или от сблъсък с некомпетентни лекари също да добиват грешна представа.
Карайте спокойно и не се претиснявайте за няма нищо 😉.
Виж целия пост
# 14
Malena, и аз се замислих за това обстоятелство, че бебето е седнало и съм си заплюла този въпрос за посещението при ортопеда, както и темите за слингове, ергораници, бънджита, ел люлки и т.н. Реално част от тежестта остава в ръката ми, която я държи. Самата активност е около половин минута и се надявам, че не е толкова противопоказна.
И ние сме на млякото на ХИПП, което бе препоръчано още в болницата. Ние редуваме хранения с кърма и с АМ (понякога и двете в едно хранене) и не съм забелязала тенденцията да огладнява по-бързо след кърма, но може и АМ да действа с натрупване.

Да споделя за тези, които сте на Хипп комбиотик 1 - не купувайте от търговци, които внасят от Англия. ☺ Етикетът е различен от тези, които са в нашата търговска мрежа, а бебка след 2 опита х 1 ден хранене през 1 седмица между двата опита, беше със страшни болки в стомахчето, сън не спеше и тя и ние от превиване… Самото мляко и като аромат и вкус се различава (английското мирише на риба, прави повече пяна при разбиване и т.н.). Не знам бебетата на Острова как го търпят. 🤣
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия