Колко връщано е прекалено много

  • 693
  • 5
Здравейте, от два дена насам двумесечното ми бебе ми се струва, че направо плува в повръщано. Събуди се от дрямка, тръгвам да му сменям памперса, върне. Кърмя го на една гърда, в момента в който сменя на другата и върне върху мен. После върне и докато е на другата гърда. Държа го изправен да се оригне, върне на рамото ми. Докато го дондуркам да заспи върне още 2-3 пъти. Искаше ми се да преувеличавам, но не. Ту заспи, върне и се събуди, и айде пак наново. Имам запазен час за лекаря след 2 дена, но до тогава ако не се оправят нещата ще полудея. Каква може да е причината. Да няма стомашен вирус?
Виж целия пост
# 1
Рефлукс. Може би.
Виж целия пост
# 2
Рефлукс. Заведете го на гастроентеролог. Малкият ми син беше така от родилното. Изписаха му сироп, но и с него си повръщаше и не виждах разлика, така че предпочетох да него давам. Вече е на 1г9м и още повръща. Вече доста рядко примерно веднъж в месеца, но все пак се случва.
Виж целия пост
# 3
Дъщеря ми беше така доста дълго, от носа и от устата се изливаше буквално. Спеше ми на рамото или на гърдите, само не легнала, че беше ужас...
Синът ми повръщаше на фонтан до към 3м главно от лакомия.
И двамата го израснаха до към 6тия месец. До тогава много внимавах с количествата, честотата, позите. Щерката и с капкомер съм хранила...
Виж целия пост
# 4
Повръща или връща? Защото всяко бебе пуска струйки и връща по някоя глътка мляко.
Малката ми дъщеря до 4 месечна редовно повръщаще количество като малка локва, не нещо тип глътка-две, които да забършеш с лигавник, направо за преобличане. Израстна го.
Стомашен вирус означава непрестанно повръщане, диария, температура. Ако имахте такъв, хич нямаше да се чудите, бебето вече щеше да е в болница.
Няма нищо притеснително и необичайно, в един момент ще го израсте, до тогава, да ще преобличате, чистите и т. Н. Приемайте го по-спкойно. Особено ако бебето връща малки количества около няколко супени лъжици, никаква нужда да го мотаете по лекари. Достатъчна е месечната консултация.
Виж целия пост
# 5
характерно е  за децата през първите месеци на живота им. Трудно е да се установи еднозначна причина за рефлукса, но най-често той е свързан с недоразвития стомашно-чревен тракт на бебетата. А също така и с някои естествени фактори. Например недоразвит долен край на хранопровода. Главните причини за рефлукса при новородените са както малкият обем на стомаха и сферичната му форма, така и забавеното обработване на храната в стомаха. Най-често физиологичния рефлукс няма клинични последици и преминава от само себе си, най-вече след като се въведе твърда храна - на 12-ия -18-ия месец след раждането. При много деца преминава и между 6-10 месец. Но според някои проучвания прогнозата може да е по-благоприятна, ако още преди третия месец направим промени в храненето на бебето и в позата му по време на ядене. Леките, нормални форми на рефлукс „се лекуват” най-често, като сложим бебето на рамо след хранене
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия