Как приготвяте нишестени кремчета с АМ

  • 613
  • 12
Момичета, рових в "най-често обсъждани теми" и прочетох, че приготвяте кремчета с нишесте с АМ. Как го правите без да варите АМ. Знам, че не хубаво да се загрява май над 60 градуса, а не ми се иска да давам още прясно мляко. Какво да правя?
Виж целия пост
# 1
С АМ аз правех на д-р Йоткер без варене. Гледам, че сте почти на годинка, още малко и ще може с прясно мляко да ги правиш.
Виж целия пост
# 2
Извинявам се, че се намесвам!
От каква възраст се дават тези кремчета ?
Виж целия пост
# 3
Предполагам не е проблем да се свари само с вода и когато поизстине се добавя АМ като сухо вещество.Не правя такива неща,но е логично да е така.
Виж целия пост
# 4
Вариш нишестето с вода /аз давам само натурални, безцветни, но това е по желание/. След като е готово, сагам една лъжичка мляко в 10-15 мл вода, разбърквам и едва тогава смесвам с нишестето. Ако се сложи сухо млякото в нишестето, става на топчета, затова във възможно най - малко вода разтваряш.
Накрая добавям само настърган плод или плодово пюре, захар никога не съм слагала
Това е моят вариант Laughing
Виж целия пост
# 5
Вариш нишестето с вода /аз давам само натурални, безцветни, но това е по желание/. След като е готово, сагам една лъжичка мляко в 10-15 мл вода, разбърквам и едва тогава смесвам с нишестето. Ако се сложи сухо млякото в нишестето, става на топчета, затова във възможно най - малко вода разтваряш.
Накрая добавям само настърган плод или плодово пюре, захар никога не съм слагала
Това е моят вариант Laughing

и аз така го правя само че примерно ако направя нишестето със 120 мл вода слагам после 4 л АМ разтворени в малко вода и разбърквам
Виж целия пост
# 6
Кремчета не съм давала, но АМ съм позлвала за разни грисчета, овесени ядки и т.н., като изчакам малко сместа да се охлади и слагам директно една или две мерителни лъжички от млякото. Никога не ми е ставало на топчета. 
Виж целия пост
# 7
Варя нишестето с вода и малко захар, като изстине слагам АМ -не ми става на топчета. Преди ядене добавям пресен плод. А сега зимата разнообразявам и с пюрета, защото няма достатъчно плодове и варя пюрето с малко вода и нишесте- като изстине+АМ.
Виж целия пост
# 8
приготвям кремчето с вода-правя най-често за 3 дни.преди да го дам разтварям 4-5л. АМ в 50мл. вода и прибавям към кремчето.така приготвям и киселите и гриса.
Виж целия пост
# 9
Варя нишестето с вода и после прибавям предварително разтворено в 30мл.вода-АМ след това и пресни плодове или плодово пюре..пасирам и го давам понякога за следобедна закуска  Peace                                                                                           
Виж целия пост
# 10
Извинявам се, че се намесвам!
От каква възраст се дават тези кремчета ?
И аз това се чудех??? newsm78
Виж целия пост
# 11
Тези кремчета се дават и като следобедна закуска ,когато детето вече е захранено с каши.Редуват се с кашата.

А ето моят начин за приготвяне(може и да се повтаря с някой друг):

Чисто натурално царевично или пшенично нишесте сварявам във вода с 1/2 ч.л. кафява захар.Става гъсто кремче.Чакам малко да изстине.Отделно разтварям 1ч.л. АМ с вода и после прибавям нишестето.Слагам плодово пюре или плод някакъв.
По този начин можеш разнообразни кисели и кремчета да си правиш.
Успех!
Виж целия пост
# 12
Вариш нишестето с вода /аз давам само натурални, безцветни, но това е по желание/. След като е готово, сагам една лъжичка мляко в 10-15 мл вода, разбърквам и едва тогава смесвам с нишестето. Ако се сложи сухо млякото в нишестето, става на топчета, затова във възможно най - малко вода разтваряш.
Накрая добавям само настърган плод или плодово пюре, захар никога не съм слагала
Това е моят вариант Laughing
И аз така. Използвах натурално царевично нишесте, само АМ не го разтварях предварително. Не ми е ставало на топчета.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия