Обличане за лекар

  • 2 232
  • 25
Здравейте! Имам бебчо на 12 дни и утре сме на контролен преглед. Предвид студеното време, бихте ли ми дали съвет как да го облечем? В колата и болницата е топло, но все пак до колата и тн?
Виж целия пост
# 1
Аз бих го облякла с дълго боди, ританки, чорапки, блузка или елече и шапка. Бих го сложила в космонавт и ако е в столче за кола и одеяло. За мен бебчето е много малко, не му е развита терморегулацията още и е добре да бъде топло облечено. Зависи и как го обличате вкъщи и каква температура поддържате.
Виж целия пост
# 2
Аз обличах в космонавт ,в колата може да го откопчаете и така
..
Виж целия пост
# 3
Неразвита терморегулация не значи, че не може да се стопли, а че не може да се охлади, когато е навлечено с 5 ката дрехи. В столче за кола бебе и дете се поставя без връхна дреха, за да може столчето да си осъществи предназначението - да бъде безопасно.
Конкретно за питането - боди, плътен панталон, чорапи, шапка, евентуално блузка върху бодито. Яке преди и след колата. Одеяло. Детето ще е гушнато във Вас или пренесено с кошница около 2 минути общо, няма да разбере дори.
Извеждайте го на разходка.
Виж целия пост
# 4
Едно време ползвахме термочувалчета. Чак се учудвам, че днес се обличат космонавти на толкова малко бебе.
Виж целия пост
# 5
В столче за кола не се слага бебе облечено с космонавт, защото предпазните колани няма как надеждно да обхванат бебето с такава обемиста дреха. Ние имаме одеяло за столче, което е с дупки за коланите и качулка. Като новороден обличахме малкият с боди с дълъг ръкав, гащеризонче с крачета и шапка, така го слагах в столчето и завивах с одеялото.
Виж целия пост
# 6
Зависи:
Моята се потеше вечно, от супер малка. Плюс, ако чакате сред хора в поликлиника и д-р бебета. А защото вечно ревеше беше още по ужасно
Виж целия пост
# 7
Ако нямам някакви големи притеснения изобщо не бих го водила. Бих променила часа за друг ден. В петък ще е 12 градуса в София.
Виж целия пост
# 8
Ако нямам някакви големи притеснения изобщо не бих го водила. Бих променила часа за друг ден. В петък ще е 12 градуса в София.
+1
Виж целия пост
# 9
Аз бих сложила боди с дълъг ръкав, топли ританки, шапка, жилетка. Всичко да се съблича и облича лесно. После в столчето за кола и добре завито с плътно одеяло, което да махна в колата.
Виж целия пост
# 10
Ако не е наложително , не бих го завела точно тези дни .. Преди години ЛЛ идваше на домашен преглед , сега няма ли такава опция ? 🤔
Виж целия пост
# 11
Да бе, каква работа има 12 дневно бебе при вирусите.
Не идва ли вече лекарката вкъщи?
Виж целия пост
# 12
Не идват вече, но повечето педиатри определят 1 ден в месеца, в който правят само консултации.
Нашата педиатърка викаше за консултация бебетата през страничен вход и в друга малка чакалня, за да не се бутат с болните дечица. Беше много удобно. Още повече, че и в събота, като така можеше да се включи и таткото или друг работещ роднина, без да бяга от работа.
Всичко зависи от съобразителността на лекаря.
Виж целия пост
# 13
Нашата педиатърка дойде на посещение вкъщи напълно безплатно. Само мъжът ми отиде да я вземе от поликлиниката с колата. Малкият е роден 2022г. Беше точно на десетина дни. Не мисля, че е отпаднало домашното посещение за новородено.
Виж целия пост
# 14
Може би зависи от конкретния лекар. За нашите деца последно имаме домашно посещение с третата дъщеря преди 16 г., но нейната педиатърка замина за чужбина и тази на следващите деца не ходи по домовете.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия