Хемангиом на черен дроб

  • 1 114
  • 28
Здравейте,
Някой сблъскал ли се е с такава диагноза? Зная, че не се лекува и само се проследява и ако стане много голям може да се отстрани с операция. Но все пак да попитам дали се е случвало да се свие и изчезне с алтернативна медицина.
Благодаря ви. Всякаква информация ще ми е полезна.
Виж целия пост
# 1
Не е опасно. Това е като червените точки по кожата от спукани капиляри, които се появяват, но на самия дроб.
Виж целия пост
# 2
Не се притеснявай, имам и аз. При всяко изследване с ехограф ми обръщат внимание лекарите, в случай че не знам за него, но е изследван няколко пъти с контраст, не е опасен и няма проблеми. Няма да изчезне или да се свие, все едно да ти изчезне бенка. Професора ми каза че едно време са ги оперирали, но с времето техниката се е развила, научили са се да ги разпознават и наблюдават, а за премахване няма никакъв смисъл- нито ще се изроди, нито нищо.
Виж целия пост
# 3
А усещате ли тежест? Моят е 3см. и се притеснявам да не се разшири и да започне да притиска околните тъкани и органи. Преди години, когато са ме гледали не са открили нищо. Подозирам, че се е появил последните години. А при вас чернодробните ензими в норма ли са?
Виж целия пост
# 4
Аз имам голям, 5 см, установен случайно по повод на други оплаквания. От 5 години го следя, при една и съща лекарка. Последния път ми каза, че се бил уголемил, 5.6 см, обаче след седмица имахме профилактични прегледи по месторабота и помолих да ми го премерят, каза ми лекарят около 3 см?! Не вярвам да не може да мери и доста се озадачих. Сега ще ходя на ехограф за гърдите, че там следя една киста, ще помоля лекарката да ми го измери и тя. Имам скенери, няколко, хемангиом е. Чернодробните показатели са ми в норма, тежест нямам.  Нищо не притиска, виждат се всички канали на ехограф.
Не съм чула за алтернативна медицина.
Виж целия пост
# 5
Няма тежест, аз имам други проблеми със стомаха, чернодробните са ми добре. За меренето ...е па то на око мериш, особено на ехограф. Повече на скенер, ехограф с контраст вярвам за подобно нещо. Не се свива и може да расте бавно. Аз имам няколко такива по тялото, като червени бенки. Ми може би растат, появиха ми се преди няколко години. Но дефакто си били по рождение, просто сега се виждат или появяват, нещо такова. Дразнят ме визуално, иначе нищо, седят си. И на дроба така.
Виж целия пост
# 6
Мъжът ми има хемангиом в черния дроб, откриха му го преди около 15 години случайно на ехограф, размерът беше 26 мм. Тогава му казаха да направи диференциална диагноза с киста от кучешка тения. Занесох снимките в РЗИ, лекарката ги погледна и каза че няма как да се различат, единствено да се следи, ако започне да нараства бързо има вероятност да е тения. Следихме няколко години, остана си със същите размери, значи е хемангиом. Сега на профилактичните прегледи с ехограф гледам, че понякога дори не си правят труда да го описват като находка. Предпоследно беше 39 мм, на последния ехограф пак не е описан. Чернодробните му показатели са в норма.

Но ехографът по принцип е неточен уред и размерите са ориентировъчни. По-точни размери - на скенер. Хемангиомът е доброкачествено образувание, сплитане на кръвоносни съдове, в повечето случаи не пречи, освен ако не е много голям. Тогава има вероятност при травма, например силен удар в корема, да се пукне и да стане кръвоизлив.
Виж целия пост
# 7
Абе то ако ще в толкова силен удара дари се спука хемангиома, вероятно и много други неща ще ти се спукат в корема. Гледам да не го мисля.
Виж целия пост
# 8
В чужбина, децата с външни хемангиоми, задължително ги проверяват за вътрешни хемангиоми, и знам, че за вътрешните изписват сироп Хемангиол. Гледала съм снимки на деца, които са го пили заради външни хемангиоми, ефектът на смаляване и изчезване е много добър. Идете в Токуда, там има специалисти.
Виж целия пост
# 9
Къде в Токуда? В Гастро ли?
И аз съм го срещала този Хемангиол. Но не са ми го споменавали на мен, мислех, че само за бебета се ползва.
Моята гастро няколко пъти ми предлага операция, но аз не съм съгласна. ЛЛ пък каза, че изобщо не трябва да го мисля, лошите неща в черен дроб до 2 години със сигурност имат някакво развитие.
Виж целия пост
# 10
Е той съдържа пропранолол...не бих пила без предписание, а и при децата е друго, понякога има бързо растящи хемангиоми и т.н.
Виж целия пост
# 11
Доколкото разбирам е за бебета с родилни хеманглиоми (червени петна, които изчезват с времето). Може да става и за възрастни, но без лекарско предписание, не бих пробвала. А и цената му е хубава, само 400 лв.
Виж целия пост
# 12
Кръвните изследвания за кучешка тения бяха отрицателни. Лекарят с ехографа също каза, че не е ехинококова киста. Все пак ще отида на скенер. Трябва ли да се направи с контрастно вещество или не?
Виж целия пост
# 13
И аз имам изследване за ехинокок, отрицателно.
Да, ехограф, скенер - с контраст.
Виж целия пост
# 14
Недей излишно се облъчва заради един хемангиом! Това е безобидно струпване на кръвоносни съдове. Облъчването от скенера хич не е безобидно обаче.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия