Раздаване на дрехи на починал и разпродажба на мебели и други

  • 3 606
  • 47
Здравейте, мой близък почина преди няколко години вече, но ние все още пазим всичките му вещи, които са в перфектно състояние. Къде от спомени, къде от респект и страхопочитание, къде от носталгия.
Времето минава и решихме, че е време, да се разделим с неговите вещи, искаме, не искаме, не може повече да стоят така.
Става въпрос за множество дрехи, които са в доста добро състояние, някои от тях са от хубавиматериали, вълни, кашмири, памуци и тн.

Мисълта ми е , има ли някъде в София, място, на което бихме могли да оставим тези дрехи, с цел, някой , който е в нужда да ги ползва ?
Разбира се, че знаем за контейнерите, но за мен това е много безлично. Бих искала да отида на място, където да ги предам на ръка.

Мислили сме за домове за възрастни хора или домове за сираци ? Не знам, много сме объркани и всичко е ужасно тегаво и трудно.

Освен дрехите, имаме и мебели и посуда, която трябва да се продаде. Тук говоря за продажба, защото вече става въпрос за по обемисти неща, предполагам, че ще ми дадете идея за някои сайтове.

Отворена съм за всякакви идеи , особено от такива хора, които са преминали вече по този път.

Благодаря
Виж целия пост
# 1
Дрехите ще е хубаво да ги занесете в някой дом , но се обадете предварително да попитате дали ги приемат или няма да искат да са минали през химическо . Или ги дайте на някой познат в нужда . А за посудата и другите неща можете да качите в подходящите групи във фейсбук тъй като там най много се търси . Можете да качите и в олх или базар.бг 
Виж целия пост
# 2
Има разни фб групи за помощ на хора в беда. Вижте дали няма да намерите конкретен човек, на когото да пратите. Така ще избегнете злоупотреби, дори лично може да отидете до човека и да му ги предоставите.

Не разбрах дали починалият е мъж, или жена, но има кризисни центрове за настаняване, може да имат нужда също.

За посуда и мебели - пак фб групи. Ако наистина са хубави вещи, ще се изкупят бързо.
Виж целия пост
# 3
За дрехите - пълно е с фондации, църкви, домове, Центрове за обществена подкрепа и  т.н., намирате телефони и звъните да питате нуждаят ли се от дрехи
тук постоянно има кампании
https://timeheroes.org/bg/dobro-za-vseki/drehi-obuvki-detsa-v-nu … ts-kazanlak-sofia
за това което искате да продаде - в олх пускате обяви, когато са ниски цените, хората се избиват да купуват какво ли не
Виж целия пост
# 4
От бабите ми знам, че е добре раздаването да бъде на близки до починалия. Приятели, роднини. Или на хора в нужда, но персонално на някого - някой съсед може да е.
Питайте в кварталните групи във ФБ. Често има организирани пунктове. Примерно, в нашия квартал има жена с магазин, при която хората оставят вещи за нуждаещи се, а бедните хора от квартала я знаят и минават да видят дали има нещо за тях. И във ФБ обявява, когато има свободни дрехи, обувки.
За продажбите - олх.
Виж целия пост
# 5
Благодаря. Става въпрос за мъж.

Той имаше адски много дрехи ! Най-хубавите разбира се ги взеха близки от семейството, за спомен. Някои други дадохме на мъже или близки на наши близки. Но говоря за доста дрехи. Примерно имаше около 100 ризи !
Или 20 якета !
20 пуловера - такива неща.
Питах за конкретни адреси или асоциации , аз по интернет мога да търся, но ми трябва някой адрес, на хора, които са преминали през това.
За мебелите - ОК. Благодаря.
Виж целия пост
# 6
Предоставяла съм дрехи, мебели и оборудване на организацията "Подай ръка". Следя ги във ФБ и каузите, които качват. Носила съм лично до офиса им каквото съм имала. Не изискват бележка от химическо чистене, което е голямо предимство предвид, че става въпрос за изпрани и запазени неща.
Виж целия пост
# 7
След като дрехите са много, това изисква много усилия и време за раздаването им. Съжалявам, но съм минала през малко повече погребения. След първото, раздадохме четири торби дрехи в една църква. После вече разчистване и в контейнерите за дрехи. За един апартамент викнахме фирма и те отнесоха всичко.
Виж целия пост
# 8
Може да ги направите на сетове по 5, 10, 15 бройки, за да намалите броя на доставките и да ги пуснете в група за размяна във фейсбук, като кажете че ги дарявате срещу един DMS за някой по избор. Ние направихме така и даже за повечето не ни се наложи и да ги изпращаме, защото избрахме хора от нашия град и си ги взеха лично.
Виж целия пост
# 9
Мебелите пускайте в олх на не високи цени, като напишете, че купувачът има грижата да дойде да си ги превози. Аз така продадох голяма спалня с матрак, в не много добро състояние, но като я обявих на цена 60-70 лв щяха да се избият. Дойдоха и си я разглобиха лично. Спестиха ми много грижи.
Виж целия пост
# 10
Здравейте, ако решите може да дарите и на Украйнското сдружение имат центрове в България. Също и в еконт може да им пратите директно.Това им е страницата в фейсбук https://www.facebook.com/groups/ukraine.bg/?ref=share
Виж целия пост
# 11
Мерси за отговорите. За съжаление, нямам време, нито за правене на сетове, нито за изпращането на тези дрехи, по поща, куриери и тн. Имам изключително натоварена работа, с адски много командировки в чужбина и само ми е до това...Плюс тъгата, която изпитвам като видя тези дрехи и вещи. Мисля, че ще се свържа с тази организация Подай ръка, това ми хареса като идея.
Може и наистина на някоя църква.
Аз имам огромна слабост към възрастни хора, които са захвърлени по старчески домове и много ми се искаше, да дам всичко на някой старчески дом...Само за София ще се разправям.

Можете ли да дадете име или координати на фирма, която изпразня апартаменти, или се занимава с такива вдигания, чистене на мазета, тавани и тн...?

P.S Междудругото, писах на Подай ръка и ето какво ми отговориха туко що " Ако желаете да дарите дрехи,обувки или друго дарение, молим да имате предвид, че при нас се събират единствено по време на активна кампания, с точно и конкретно търсене по размер и вид.
Предварително за съхранение не взимаме, поради липса на склад." Dizzy FaceDizzy FaceDizzy Face
Виж целия пост
# 12
Това, което ви дадох за Украйна е че в офисите на еконт ви ги взимат безплатно.Имат и офис  в  жк Младост София имат и вариант за транспорт.  Свържете се с тях и вижте. Другият вариант е в село Нови хан и там имат собствен транспорт.
Виж целия пост
# 13
Ако продавате апартамента може да не бързате да го опразвате. Някой нови собственици харесват да има "наследство". Ако кажат че предпочитат да е празен за ден фирмите изнасят всичко.
Виж целия пост
# 14
В магазина H&M приемат всякакви дрехи за рециклиране. И кожени неща даже. Преди даваха някакви купончета за намаления, като си купите нови дрехи от там, сега не знам как е?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия