Годинката успешно завършва, в новата уверено ЯНУАРЧЕТО стъпва - 2

  • 2 817
  • 51
# 15
Два пъти, но и моето започна да прави по-кратки. Сутрин между 45 мин и 1 час, следобед също 1 час, понякога и по-малко. В най-добрия случай общо два часа дневен сън, което ми се струва малко. Нощният му е около 10 часа.
Лавандула, при нас на почит са всякакви играчки с дървени кубчета. Много обича да прави кула и да я бута след това.
Виж целия пост
# 16
Все още е на две дремки с обща продължителност 2:30-3ч. Нощен сън 11-12 ч.

Лавандула, ние сме приготвили музикални от роднините, защото са му изключително интересни и дървени сортери от нас, но ще видим дали ще се заиграва с тях, че май още му е рано, но при мен дървото е на почит още от кака му.
Виж целия пост
# 17
Здравейте и от мен!
Сега видях, че имаме нова тема. Благодарности Инферия!
Момичета, как мина почти година...Heart
Сещам се с ностагия за трепета, който по това време миналата година ме беше завладял, ех...
Ние сме добре. Режим горе-долу имаме, все още на две дремки около 2 часа общо. Сутрин се събуждаме към 7.15ч., първа дрямка към 10ч., втора към 14.30-15.00ч., заспиване около 20.30ч. На 5 хранения сме - 2 млечни и закуска, обяд и следобедна закуска (около 18ч.). Обожава кус-кус и нямаме проблеми със закуската, но като дойде време за обяд лошо ми става, не иска и не иска. Взимам държавна кухня, готвя и аз, но  не яде. Две-три лъжици и започва да плюе и накрая и давам хляб и кисело мляко и е доволна. От няколко дни и на кашата така започна да се цупи. Плодове иначе си хапва, много обича. Имаме шест сладки зъбчета. През нощта си се буди поне 2-3 пъти, т'ва е положението...Още не съм я запознала с гърнето, а трябва. Педото още преди 4 месеца ми каза да я слагам. Но съм решила след Нова година да започна вече. Еми това е в общи линии от нас, момичета Kissing Heart
Виж целия пост
# 18
Здравейте,
Ние също сме на две дремки. Пробвахме и с една, но се преуморява и става много крива, още не е готова. Продължава да си се буди по няколко пъти през нощта, цоква млекце, заспива. Сега предстои до месец-два да се преместим в нов апартамент, за да си има всеки стая и директно ще я оставим в нейната, има и легло (на което понякога да спим аз или баща й) в стаята й, освен кошарата, и ще видим как ще й понесе...
Иначе, както и очаквах, й се появиха сополи преди няколко дни,  зарази се от брат си, но са малко и си спи, не й пречат. От вчера обаче има разстройство, без други симптоми и педиатърката изписа прахчета и без млечни.
Ние сме с 4 зъба и още няколко набъбнали.
Снегът й харесва, опитва се днес да хваща снежинки 😁 Взе си няколко топки от елхата и това й беше интересът, още е цяла 😁.
Пожелавам светли и уютни празници!
Виж целия пост
# 19
Момичета при нас сега ново 20. Тъкмо оздравяхме и оправихме дневните дрямки когато спеше само по 40мин ( сега спи по 1ч и над) почна да се буди към 3-4ч през нощта без да плаче, просто се ококорва и докато не я гушна при мен не заспива . Това отнема близо 1ч докато заспи отново . Кротува си и си маха с ръчички. Обикновено като се събуди я оставям сама да се успокои , но сега го обръща на игра. Явно , че нищо не я боли, а дневния й сън е общо 2ч и 30 мин най много. Денем доста се измаря, не разбирам от къде дойде това будене по никое време. Сякаш минахме регресията вече плюс дори не сме в скок . Някой друг с подобен проблем ?
Виж целия пост
# 20
Здравейте,  момичета! И аз не съм писала от цяла вечност.
Моята дъщеря е на две дремки. Буди се сутрин около 8ч, в 10ч е първата дрямка 45мин до 1ч и след това заспива около 14:30ч. Следобяд спи по около 1.5ч. Вечер ляга в 20:30-21ч.
Записана е на държавна кухня. Закуската й приготвям аз, обяд хапва основното от кухнята, следобедна закуска е десерта от кухнята. Понякога в 19ч огладнява и си хапва част от супата. След това в 21ч се приспива с мляко 150-180мл.
През нощта не се буди откакто навърши 2месеца.
Опитва се да ходи, но я е страх и се държи за мебелите.
Има 2 цели зъба отдолу, една половинка отгоре и два горни на път да пробият всеки момент 😁
Харесва дървени пъзели и музикални играчки. Изобщо със ставането и сочи телевизора да й пусна песнички. Не ги гледа, но трябва нещо да пее и свири за фон. Любимата игра е да вади и пъха разни неща по кутии, да вади мокри кърпички, също обича да лепи магнити по хладилника и да пуска топчета по пистата.
Елхата и украсата я направихме още преди 2-3седмици. За моя радост хич не им е впечатлява.
За Коледа ще получи сортер с фигурки, плодове и зеленчуци за "рязане" и музикално кубче с различни активности.
За рождения ден още не съм мислила. Изобщо не ми се иска да идва, така бързо лети времето...искам да си е още бебе, да не расте толкова бързо 😊
Виж целия пост
# 21
Здравейте, момичета!
Не остава време да напиша някой ред! Имаше един израз:" Живееш, живееш и хоп 20 не ти ами детето ти", ето мина годинка вече и пораснаха бебоците.
При нас режимът е зависи как е спал през ноща и как се е събудил от там се повеждат нещата.
Понякога яденето е голяма мъка, бута лъжицата, маже, мрънка. Винаги гледам да има нещо в ръцете, я коричка хляб, я от царевичните пръчици от ДМ, вече отказва сухари. Може една филия да изяде. На три хранения плюс кърмене, нощем понякога сме едно цяло (мъка и трудно е, но като си представя, че ми остава преброено време да кърмя).
Дремките преди обед ако не сме излязли  и в къщи не повече от 40 мин, а в количката може да спи и 2 часа (ако някой "услужливо"не го събуди, забелязах че жени повече не се съобразяват и точно до количката са им най-сладките приказки). Следобяд от 20-40мин зависи от преди обед как е спал.
Къпане 19:30-20 и започва едно приспиване, понякога бързо, понякога 1 час. Много леко спи, само да "пукне"паркетът и отваря очи. Още пускаме бял шум. Към полунощ се събужда за бързо цокване и заспива. От няколко дена запива бързо и после се събужда и няма приспиване. Вече няколко вечери го взимаме при нас и като си лягаме и той с нас. Гледам го на очичките му се спи, а не се спира бърбори. Чудим се какво преживява, някакъв голям скок е.
Дали като вече прави няколко крачки по диагонал, дали окрасата и нови неща го превъзбуждат. Гледах едно видео на една консултантка, че може дори украсата, лампички, песнички, гости, непознати хора, сега да ги превъзбуди. Забелязах, че като прави повече крачки през деня, по малко бърбори. Като направи няколко крачки много е радостен и започва да се само радва.
За Коледа едно лего Дупло, меки кубчета за строене и от тихите книжки. Ако можеше да му подарим още една съдомиялна, голям кеф е нея, лопа, тропа, върти колелата на горният ред. Другата забавачница е радиаторът, голямо лопане по него (то така или иначе вече брагодарение на габровският тец е само паметник). Може към подаръците да добавим дистанционни, зелени шишета (пластмасови), дървени лъжици, пакет кърпички, кутии от лекарства, шише от нурофен. Ринговете на сортерът голямо подхвърляне и чака да види какъв звук ще издаде на подът. Определено изследва коя играчка какъв звук ще издаде при среща с друг предмет.
Обръща се на име и на глезено като му викнем. Питаме го къде е писито и той започва да я търси котката.
Нямаме един зъб (долните два се вижда, че е наближило да избиват), всичко пъха в устата и чеши венците. Как смешно дъвчи с безъбата си уста. Иска до опитва от нашите чаши, единствено забранено му дадохме 1-2 глътки газирана вода (единственото газирано вкъщи), изкефи се на газировката, но няма повече. А като си представя, че някой вече съм и нажулили венците с ракия, ние го спираме от газирана вода.
Уж на бързо, а цял ферман.
Виж целия пост
# 22
Здравейте ,момичета!
Дъщеря ми продължава да не качва много килца,ама тя не се спира. Започнаха да излизат предкътници-нещо страшно е,рев,тръшкане, абе първите 8 мислих,че са нещо страшно,ама неее това е филма на ужасите 😅 съня много се променя ,абе някои майки ще ме разберат ..
Рождения ден ще си го направим на деня,поканихме 12 деца,7 са януарчета ,другите са една идея по-големи... за празниците избрахме да отидем в едно селце с наши приятели,където са забранени пиратки и тн .. и така това от нас весели празници на всички!
Виж целия пост
# 23
Здравейте!  Как сте?

Ние минахме през  тегав период, всички се разболяхме от Ковид. Бебето милото най-тежко го изкара, но и аз бях много зле. Около 10 дни се влачихме болни. Аз  работех от вкъчи, грижех се за малката... абе ужас. Много се радвам че отмина.

Иначе сложихме елхата, бебонка не се впечатли много:) Какви подаръци купихте? Аз още почти нищо не съм взела...
Виж целия пост
# 24
Момичета , последните 3 нощи са ужасни . Бебка проплаква в съня си поне 5-6 пъти и е много неспокойна . В момента й излиза 1 страничен зъб отгоре и си го обяснявам с това въпреки , че предните зъбки които излязоха сякаш не бяха такава драма . Болка е , защото като й дам сироп спи спокойно. Вече не знам и аз, но спокойна нощ отдавна не сме имали 😩
Алексче и ние бяхме болни . Мен все още ме държи . Минах през всички симптоми, 1 ден съм добре на другия не. Подозирам , че може да е било корона вирус , заради продължителното боледуване и влачене на симптоми .
Виж целия пост
# 25
И нашите нощи не са леки. Само вчера се случи чудо. Като заспа в 22:45 и се събуди чак в 5:30 да яде. После разбира се стоя буден до 6:45 и стана в 8:15. Аз от близо година не съм имала сън от 5 непробудни часа и като се събуди сутринта в 5:30 умирах от болка в главата.  Едвали ще имаме пак такава нощ спокойна. Страшна умора имах насъбрана. Слънчицето има 8 зъба и в момента излизат 3 кътника и 2 кучешки накуп. От 2 дни давам дентокинд и сол номер 7. Все още не върви и май хич не бърза. Иначе обича да се гушка много,  както и да св бори с батко и татко. Обаче като обърне палачинката и стане кисел, всички бягат. Да са ни живи и здрави!
Виж целия пост
# 26
Здравейте,  прекрасни мами и бебоци... Нашето бебе, скоро ще е на 1 година, е , наистина кога мина? Преди нямах търпение да се върна на работа, а сега даже не искам и да си мисля за този момент...
Иначе, с малката обиколихме и ни наобиколиха сума роднини, уж здрави, но от вчера вдигна висока температура,  веднага на лекар, бърз тест и... Ковид Sad
Сега се лекуваме, днес е май с една идея по-добре. Поне през нощта спа с мен и не вдигна висока температура, има си апетит, давам по малко да яде. Брат й е на ски, поне е отделен, ние сме го карали и сме ваксинирани, но няма гаранция. Иначе пак си се буди през 2 часа за ядене, по-зле от пеленаче, вдигнахме доза на мляко, добавих още едно междинно ядене и май, май ще се окаже, че й е навик. Като стане на 1г.ще мина на друг вид мляко,  да видя дали пък то няма да я засища повече... Просто други идеи не ми останаха...
Вие как сте иначе, почивате ли, има ли нови крачета, зъбки, подготовка за рождени дни Simple Smile ?
Виж целия пост
# 27
Момичета, бебчо е на почти годинка и от няколко дни е ад. Постоянно плаче, все е на ръце и пак недоволен, изпада в истерии. Не иска в количката на разходка ( по принцип не я харесва, но се залъгваше),уж сяда и като тръгна от нас и плаче, не не плаче, а се дере.  Има 9 излезли зъбчета, но му растат още 2 кътника, (почти са пробили и те), кучешките също белеят. При никой не иска да стой, само при мен. Всичко иска да пипне, ама такова нервно - чинии, чаши, всичко което види. И като не му ги дам и реве ужасно, ужасно. Има ли скок в растежа в този период,  може ли от зъби да е толкова нервен? Снощи му дадох П@н@дол, не се издържа.
Не иска да ходи още, далеч е от тази идея. На две дремки е, но едвам издържа интервалите. Нервен е ужасно. Хапва си, но яде и реве, трудна работа- залъгвам с биберон, детски...а, пищи, че иска да яде.
Бързо оздравяване на бебчо, banbolini! Дано мине леко и вие да не се заразите!!! Аман от болести вече!
Виж целия пост
# 28
bonbolini, дано бързо оздравеете. И ние изкарахме Ковид преди 3 седмици всички вкъщи. При бебонка беше най-зле Sad

Ние пак сме болни:) Писна ми вече, нямама и седмица да мине без да сме болни. Много кашля бебка, няма температура, но кашля ужасно. Направо се дави. Не сме спали от 4 нощи, буди се всеки час. Не знам гърло ли е, от сополите ли се дави. Иначе денем е по-добре, почти не кашля. Дадох сироп за кашлица-не виждам разлика. Не можах да я заведа на лекар, защото времето беше ужасно тези дни:(

И тя е нервозна, за всичко почва да се инати...Иначе още не ходи, но си стои права без опора вече .

Чудя се какво да и купя за първия рожден ден, че наближава. От нищо няма нужда в момента, а не обичам да се затрупвам с играчки и ненужни неща, но пък от друга странана ми е съвестно да не и взема нещо хубаво. Иначе се хванах да вадя снимки от първата и година. около 350 разпечатах:))) Не нам кога ще ги наредя в албума.
Ние нищо няма да правим за рождения и  ден , само ние ще сме си. Поръчахме и торта, ще се снимамне...

Вие как прекарахте празниците? Дано всички бързо да оздравпват и да се мине този период.
Виж целия пост
# 29
Izabella, моята дъщеря също е нервна от известно време и все мен търси и иска . Буквално е залепена за мен по цял ден и е доста плачлива за най малкото. Също не си издържа интервалите и спи по 2 пъти, но имам чувството , че все й се спи. Календарът показва, че тъкмо минахме скок и не е от това. В момента има страх свързан с отделянето от майката и страх от непознати та това ми идва на ум. Зъбите също са фактор , ние 1 седмица не спахме заради един страничен зъб. Иначе уж казват , че сънят се подобрява след годинката, ние наближаваме , но не виждам подобрение . Буди си се нощем по няколко пъти и това е. Нормално не съм спала от както се е родила.
Бързо оздравяване на болните ! Аз от 8ми декември не съм добре . 2 седмици карах някакъв вирус и още и още кихам , кашлям от време на време и се сополивя. Може и ковид да е било , защото толкова време да не се оправям . Не ме събаря ами едно досадно такова кихане и дразнене . Слава Богу децата държат фронта.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия