Годинката успешно завършва, в новата уверено ЯНУАРЧЕТО стъпва - 2

  • 2 817
  • 51
# 30
Аз да си призная леко завиждам на бебенцата залепени за майка си:) Моето само баща си вижда, мен не ме отразява. Като го види направо минава през мен като танк, за да стигне до него:))

Да попитам, мислите ли да минавате на АМ 3 за след годинка или ще давате прясно мляко? Тук препоръччват прясо мляко, но ми е малко странно  и не знам....
Виж целия пост
# 31
Благодаря, за мое огромно щастие й мина за 1 денонощие и на следващия ден имаше еднократно 37 градуса и сега си е добре. Давахме лекарства до вчера. Днес остана вит. Д и Би@зин.
Алексче, да, ще минавам на АМ 3. Даже й взех друга марка, с надеждата да се насища повече от него вечерта...да не се буди по 5 пъти на нощ. Прясно мляко съм въвела, но под формата на мляко с грис и масло, много го одобрява. Лично аз не съм давала прясно мляко като заместител на АМ, но щом така препоръчват там... знам ли? И там отглеждат нормални здрави деца Wink А за рождения ден решихме само с бабите и то ще е в събота, не на деня й, поръчала съм много сладка торта, нея ще я разрежем в неделя по обяд с кръстниците й. Ще се пощракаме,  после големите ще излезем на ресторант, тя остава с баба си да си спи. Така ли иначе нищо не разбира Simple Smile
Виж целия пост
# 32
Много ви благодаря за милите думи!
Тежко е, но ще трябва някак си да продължа напред.
Моята коса много пада и вече почнах да се плаша. Някоя друга с подобен проблем? Не ми се струва да е свързано с раждането, по скоро сезонно ама пък сме вече зима?
Малката като се разболее е кошмар и то не , защото е мега зле, а тия сополи не й позволяват да спи и е ужасна и денем и нощем, но 4 дни минаха така, че скоро ще се оправи напълно. Лошото е, че децата карат поне по 5-6 такива вируси годишно, а те ми скъсяват живота .Като тръгне на ясла пък не искам да мисля...
Какво давате за вечеря?

И моята коса така падаше преди няколко месеца и сега така...Купих си витамини някакви за коса, не знам дали имаха ефект, аз все забравях да ги пия. Сега  ми дадоха лекарство за косопад ,  ще ми се смеете, но е за коне  от ветеринарната аптека. Майка ми го е ползвала за косопад и каза , че само това и помага пук да видим. Аз се бях уплашила че ще оплешивея направо, толкова е зле положението.

И моята бебка все е болна откакто тръгна на ясла. Всяка седмица буквално, направо не азнам какво да правя.. Постоянно някой е болен вкъщи;(
аз няма да абързаю с яслата моя мъж все казва децата на тази възраст не са готови още за тази среда нямат изградени навици за какво бързаш с тази ясла та чак на две ще я дам
Виж целия пост
# 33
Здравейте момичета и ЧНГ!Как сте?Как прекарахте празниците? Simple Smile Малкият въпреки цялото пазене забърса ковид ,а почти не сме си показвали носа ,не знам как се случи.Но имало да става.Вече се оправя,но имаше конюнктивит,той мина,но остана лека кашлица и сопол.Едвам го опазих от алергени покрай бабите и дядовците.Искаха да му дават шоколад,после тиквеник с орехи,мръщиха се,че не му давам,а в устата ги гледало детето.🤣Но той сега всичко иска да гризе,това не е фактор🤣Мъчи го и кътник,не е пробил,но прозира.Комбото с ковида беше брутално,поне само веднъж вдигна Т.Иначе 1-2 почти безсънни нощти,рев и чудесии точно на 01.01🎆😃..Честито и на всички рожденици,да са живи и здрави!😘
Виж целия пост
# 34
Здравейте всички, как сте? Надявам се, да няма болни дечица и родители! Ще споделя как е при нас. Бебчо има 12 зъбчета + още 2 напират. Все още не ходи, само обикаля мебелите. С 2 дремки е през деня. През нощта се буди също. Отби се иначе точно на рождения си ден на 3.01. 24. Страшно нервен е , имам чувството, че няма да,се успокой никога. Реве много и то доста силно. Направо пали от 0 до 100 за 1 секунда. Има някакво спокойствие около 20 мин.след храна. Толкова е времето в което се заиграва и после следват 3 часа носене, мрънкане, искане всичко да пипне и тръшне.  Само чака, да му кажа " НЕ" и започва да реве. Като се разстрои и трудно се успокоява. И навън не обича да излиза. Абе...добре го нахраних 😀. Споделете как минава при вас деня. Аз вече се отчайвам, че не се справям.
Виж целия пост
# 35
И ние сме все още на 2 дремки от по 1ч всяка , но преди обед си я търси все още. Ще я изчакам да ми даде признаци за преминаване към 1 дрямка , няма да я насилвам. С хапването нямаме проблеми , яде всичко и то бързо 😁. Може би храненето ми е едно от любимите неща , защото няма драми както с баткото . И моята дъщеря се тръшка когато нещо не й изнася , казвам строго “не”, понякога действа друг път изпада в истерия. Като цяло се заиграва сама, ако пък батко й реши да играе с нея може и да откара с часове без да мрънка.
Събужда се нощем , по точно проплаква насън , някой път по 2-3 пъти на нощ , друг път по 10 пъти , но е за секунди и после заспива веднага. Има нощи в които се събужда и 1ч е будна , но слава Богу са рядкост . Спи от 21.30 до 8ч в идеалния случай . Аз толкова съм свикнала с нейните събуждания , че в просъница я чувам и продължавам да си спя и така свикнах и вече даже не ми прави впечатление .
Все още не е проходила, но стои права без да се е хванала някъде . Вероятно съвсем скоро ще се пусне, аз не я насилвам , оставям я абсолютно сама да се пусне когато е готова. В края на месеца прави 1г
Виж целия пост
# 36
Момичета, малко извън темата за януарчетата. За съжаление видях, че доста хора от тук прекарахте корона. Може ли да питам какви ви бяха симптомите? Имам голямо дете ,което се разболя в събота. Стандартно гърло, хрема. Вторник вдигна еднократно температура. Днес в четвъртък ми каза, че няма вкус и мириз. Воден е на лекар, чисти гърди.
Виж целия пост
# 37
При малката беше за около 24 часа висока температура и съвсем леки секрети от носа, отпадналост. После й нямаше нищо, но не искаше да яде  добре няколко дни, може би не е усещала вкус.
Баткото се беше разболял миналата година, при него беше пък с не много висока температура, хрема, също липса на апетит и го държа около 3, 4 дни.
Виж целия пост
# 38
Аз също се интересувам за симптомите на корона вируса , защото вкъщи ни изпонатръшка всички и сме бая зле.
bonbolini, колко висока беше температурата на бебето , защото дъщеря ми поддържа 38гр от 24ч и никакви сиропи не помагат .
Виж целия пост
# 39
Елиза, от 38 до 39.5, слагах свещички, защото със сиропите беше изключително трудно и изплюваше всичко. И няколко антивирусни добавки изписа лекарката и витамин Д.
Виж целия пост
# 40
Елиза, от 38 до 39.5, слагах свещички, защото със сиропите беше изключително трудно и изплюваше всичко. И няколко антивирусни добавки изписа лекарката и витамин Д.
Благодаря! И при нас май ще се окаже с температура за 24ч и лек секрет от носа. Днес няма помен от онази висока температура която не спадаше, само леко се сополиви още. За сметка на това на нас направо ни разказа играта тоя вирус. С мъжът ми се влачим из къщи. Ужасно е да си болен и да трябва да се грижиш и за болни деца 🤪. По нощите само се разкарват завивки, възглавници . Вече не знам къде лягам и къде ставам 🤣
Виж целия пост
# 41
При нас симптоите бяха температура няколко дни 38 градуса и кашлица още 5 дни. Много кашляше  и не можеше да спи милото. Иначе апетитът си беше добре. После 5 дни нямаше никакви симптоми , но пак излише позитивен теста.

На мен лично ми беше много зле като го карах с бебето. Много кашлях и нямах сили за нищо и както Елиза каза направо се влачех из вкъщи. Не можех да вдигна бебето . Ние гледахме да не я заразим в началото, аз даже с маска спях няколко дни и докато се грижех за нея. Накрая все пак и тя се зарази за съжаление и ми беше ужасно мъчно, че  се мъчи така:(
Виж целия пост
# 42
Здравейте,по темата за короната.При малкия започна с конюнктивит на 29.12.Изписаха ни антибионични капки и мина,нямаше други симптоми.На 1ви вдигна Т за първи първи път,имаше прозрачни сополи,но му растат и кътници,нямаше апетит,отдадохме го на това.Положението обаче започна да се влошава,започна кашлица,а секретът от нослето стана бял,сънят беше кошмар,апетитът намаля,като имаше ден,в който като изключа закуската го изкара буквално на АМ.Направихме тест за ковид и излезе +.Започнахме лечение с п@нцеф,като първите 3 дни продължаваше да вдига висока Т и беше омърлушен.Най-високата беше една вечер в 23:30 39,5 и направо откачих от притеснение.На следващата сутрин вече беше друго дете,не е вдигал повече,само дето му избиха петънца от високата температура.8 дни антибиотик,отделно и други лекарства за кашлицата,промивки на нослето.Мога да кажа,че го прекара наистина тежко.В момента омикрон много често започва с конюнктивит,но нямаше откъде да го знам,иначе щях да предприема мерки по-рано.Бързо оздравяване на всички!Черпя Ви виртуално с торта,моето момченце на 18.01 навърши 1 годинка!
Виж целия пост
# 43
Честит рожден ден на момченцето ти, Лавандула, да е жив, здрав и мнооооого щастлив Simple Smile
Виж целия пост
# 44
Здравейте, как сте? Настана затише в групата. Надявам се всички да сте здрави:)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия