За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 236
  • 742
# 690
Подкрепям 2в1. Не трябва варене. Вземи сиропа от сладко, добави му топла вода и си готова.
Виж целия пост
# 691
Подкрепям 2в1. Не трябва варене. Вземи сиропа от сладко, добави му топла вода и си готова.
Хубаво, ама вече го сварих и сиропирах първия блат Simple Smile. Сега чакам да изстине, за да положа крема.
Ще пиша за резултата, ако се докопам до парченце торта.
Виж целия пост
# 692
Никога не сиропирам, кремът овлажнява прекрасно всеки блат, стига да го оставиш да поеме достатъчно време.
Съгласна съм. И аз не обичам да сиропирам блатове.
Виж целия пост
# 693
Е зависи от блата и от вкуса. Аз пък не обичам блатести блатове, предпочитам сиропирани.
Виж целия пост
# 694
Жената, дори и пандишпан, многооо рядко ми се случва да сиропирам и то леко. От малка не обичам десерти със сироп. Веднага се сещам за реването. Grinning
Виж целия пост
# 695
Пък аз си умирам за сиропирани от малка... Само ако имаше кой да ми прави Simple Smile
Виж целия пост
# 696
Въпрос на вкус, няма спор. То аз по принцип обичам и с много крем и т.н. Вчера ядох някаква  креместа торта, но имаше малко пандишпан и много не издразни Joy всъщност не обичам сладко, кво се правя и аз Joy
Виж целия пост
# 697
Правили ли сте десерт с батат?

Имам една рецепта за тиква с грис,но тиквата свърши и си мисля дали би могло и с него да стане 🤔
Виж целия пост
# 698
Е, ама сиропиран блат не може да се сравни с реване, блатовете не се заливат. Simple Smile
И понякога се налага да се понамокрят - блатове всякакви.
Виж целия пост
# 699
С хубави блатове няма нужда от сиропиране Hug Въпрос на вкус естествено, аз така и не свикнах със сиропираните торти, но мисля че се сиропира защото не е ползван точния блат, крем и въобще комбинация и сиропирането е някакъв начин да се поправи вкусът на крайния продукт.
Правили ли сте десерт с батат?
Може, само повече захар му трябва, то си е като тиква, правят се кексове с него що да не може и друго.
Виж целия пост
# 700
Жената, дори и пандишпан, многооо рядко ми се случва да сиропирам и то леко. От малка не обичам десерти със сироп. Веднага се сещам за реването. Grinning
Сиропирани сладкиши и аз не обичам никак от дете - това реване, саварини, тулумби и подобни да не виждам...
Някои блатове обаче съм забелязала, че искат леко сиропиране (не да се напоят), колкото да се направи по-добра спойка с крема и оттам - да се стабилизира цялата торта. Зависи си и от крема - някои просто не могат да овлажнят достатъчно блата и има риск пластовете да тортата да се разместват при рязане. А точно сега не ми се поема такъв риск, даже направо е изключено Simple Smile
Виж целия пост
# 701
Баба ми като прави мекички с мая след изтиване стават някак жилави и сухи. На следващия ден вече не са ми вкусни изобщо. А като и раздават колкото и да стоят все са мекички и вкусни.
Търся си рецепта за такива мекици с мая, които и 2-3-4 дена след направата да са мекички и вкусни.
Виж целия пост
# 702
С хубави блатове няма нужда от сиропиране Hug Въпрос на вкус естествено, аз така и не свикнах със сиропираните торти, но мисля че се сиропира защото не е ползван точния блат, крем и въобще комбинация и сиропирането е някакъв начин да се поправи вкусът на крайния продукт.

това въобще не е вярно.
Виж целия пост
# 703
Също не обичам сухи торти, все едно кекс.
Маслен крем например как ще овлажни блата.
В тортата е от значение не само блата, а и крема, който сте подбрали.
Смесвате ралични неща накуп, които не са общовалидни за различните видове торти.
Виж целия пост
# 704
Morkovelka99, опитай триградските мекици. Така се случи, че направих огромно количество за двама ни. Ядох си ги няколко дни и си бяха много хубави.
 https://ilrai.blogspot.com/2014/01/blog-post_5.html
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия