За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 119
  • 742
# 735
Трябва ми рецепта за соленки които не бухват много,за да може да се отпечатва с формички.
Тези соленки не се надуват много, но са със сирена, не знам дали ще ти свършат работа.
И друг път съм си набелязвала тази ти рецепта, но ако знаеш колко навреме дойде в момента...да я бях поръчала, нямаше да е толкова натаман! Hug
Виж целия пост
# 736
natka пробвала ли си ? Аз тук няма от къде да купя такова тесто, но в София веднъж съм купувала и съм правила мини мекички със сирене вътре на еърфрайър и са ми ставали супер. Гледаш да не ги препечеш и гледаш да ги намазниш отгоре . Повече не им трябва. Ако имах тесто тук веднага бих пробвала да потвърдя.
Ако имаш предвид хладилното тесто, нямах предвид купено такова а популярна рецепта за тесто, което може да стои до към седмица в хладилника и е сравнително универсално.
Иначе имам спомен че съм пробвала преди време в еърфраера, но си се изпекоха по-близко до пърленки, отколкото до мекици. Омазних ги, естествено, то иначе досущ изпечена пърленка щеше да е. Не казвам че не бяха вкусни, но нямаха нищо общо с мекици изпържени в мазнина.
Интересно ми е на каква температура и време си ги правила, може и да се излъжа някой ден да пробвам пак.
Виж целия пост
# 737
Заповядайте в новата тема  https://m.bg-mamma.com/?topic=1621680
Виж целия пост
# 738
То и аз ям само когато някой ми ги направи, но въпреки това си имам претенции 🤣🤣🤣.
Виж целия пост
# 739
Имам рецепта за ориз със скариди. Скаридите при мен са белени, замразени, бейби. Та, единственото, което ме притеснява,  че в рецептата пише че след като оризът стане полуготов се добавят скаридите и се вари още 15 минути. Така обаче оризът ще се превари и няма да е вкусно. От друга страна пък си спомням смътно че бейби скаридите се готвеха бързо.... Какво ще ме посъветвате за реда на готвене?
Виж целия пост
# 740
  Тъй като не знам рецептата Ви, щом оризът се сготви напълно бих сложила скаридките и капак.От топлината смятам, че ще се сготвят.
Виж целия пост
# 741
Скрит текст:
Имам рецепта за ориз със скариди. Скаридите при мен са белени, замразени, бейби. Та, единственото, което ме притеснява,  че в рецептата пише че след като оризът стане полуготов се добавят скаридите и се вари още 15 минути. Така обаче оризът ще се превари и няма да е вкусно. От друга страна пък си спомням смътно че бейби скаридите се готвеха бързо.... Какво ще ме посъветвате за реда на готвене?

По тази рецепта ги запържвам за 2-3 мин и слагам отначало с ориза.
Виж целия пост
# 742
 Тъй като не знам рецептата Ви, щом оризът се сготви напълно бих сложила скаридките и капак.От топлината смятам, че ще се сготвят.
И аз съм ЗА.  Сготвените нали стават оранжеви, та ако са такива на цвят,  не бих ги готвила, а само стоплила.

И сме в нова тема. Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия