Проблем със захранването

  • 1 597
  • 4
Привет, мами, ще се радвам на вашите съвети за захранването на моята 6 месечна дъщеря, която хич не харесва хранене с лъжица. Опитвахме всякакви видове и вкусове пюрета- за сега само зеленчукови и плодови, но тя все си стиска устата и не иска да отвори за лъжичката(пробваме с различни), а и от всеки вкус и се догажда и накрая завършва с рев. Като цяло пробвам по веднъж на ден около обяд да и давам пюре, но обикновено стигаме най- много до количество колкото половин малко бурканче и след това винаги си дояжда с АМ. Просто не ми е ясно как да напреднем и да заместим поне едното хранене с “човешка храна” опитвам с домашни и купешки пюрета, успехът е еднакъв.
Виж целия пост
# 1
Като не насилвате детето. Засега твърдата храна (или храната за хора) е за опознаване на други вкусове и текстури, различни от млякото. Не сте на състезание, че да покривате норматив, така или иначе до годинката, основна храна на децата е мляко. Като е на кеф, ще прояде, няма човек, който да не е проял твърди храни.
Виж целия пост
# 2
обикновено стигаме най- много до количество колкото половин малко бурканче и след това винаги си дояжда с АМ.

Това е нормално и напълно достатъчно . Много е рано да мислите за заместване на хранене .
Виж целия пост
# 3
Ами, нормално е, повечвто бебета са така. Все пак досега бебето е познавало само вкуса и текстурата на млякото. Захранването е бавен процес, а и никой не ви гони.
Дайте си време.
Виж целия пост
# 4
Много благодаря за мненията, определено имам нужда от споделен опит , тъй като аз нямам такъв. Това ми е първо детенце и колкото и да чета по темата не намирам буквално приложима информация за моето дете и се чувтсвам неуверена и се съмнявам дали подхождам правилно. Наясно съм, че всички дечица са уникални и различни, затова ми е интересно да прочета различни мнения.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия